tarımenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3753
EURO
35,0555
ALTIN
2.326,55
BIST
9.096,30
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Parçalı Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
18°C

Daimler Buses en son teknolojiye sahip otobüslerini Global Test Sürüşü Etkinliği’nde tanıttı

Daimler Buses, son teknolojik yeniliklerle donatılan otobüslerini Global Test Sürüşü Etkinliği’nde tanıttı.

Daimler Buses en son teknolojiye sahip otobüslerini Global Test Sürüşü Etkinliği’nde tanıttı
07.06.2023 17:53
0
A+
A-

Daimler Buses, son teknolojik yeniliklerle donatılan otobüslerini Global Test Sürüşü Etkinliği’nde tanıttı. Mercedes-Benz eCitaro’nun yakın gelecekte dizel motora sahip şehir içi otobüslerinin yerini alması hedeflenirken, şehirler arası yolculuk operasyonlarına hazır şekilde üretilen Mercedes-Benz Intouro K hybrid, alanında konforlu ayrıca güvenli bir seçenek olarak öne çıkıyor.

Otobüs sektörünün küresel düzeyde öncü şirketlerinden Daimler Buses, son teknolojik yeniliklerle donatılan Mercedes-Benz eCitaro, Mercedes-Benz Intouro ayrıca Merceses-Benz Intouro K hybrid’i Global Test Sürüşü Etkinliği’nde tanıttı. 9 Mayıs yılında Berlin’de düzenlenen etkinlikte, otobüsler hakkında teknik bilgilendirme paylaşımına ek olarak, belirlenen rotada sürüş deneyimi de gerçekleştirildi. 

Şehir içi otobüslerinin geleceği Mercedes-Benz eCitaro

Yakın bir gelecekte dizel motora sahip şehir içi otobüslerinin yerini alması hedeflenen Mercedes-Benz eCitaro, sahibi olduğu yeni nesil NMC 3 batarya teknolojisi tek bir şarj ile şehiriçi ulaşımda ihtiyaç duyulan menzile ulaşılabilmesine imkân sağlıyor. Belirli mevsim koşullarında solo araçlar için 350 kilometre, körüklü araç için 280 km ‘den fazla menzil sunan eCitaro, 12 m solo otobüslerde 588 kWh’ye kadar,18m körüklü otobüslerde ise 686 kWh’ye kadar enerji depolama kapasitesine  sahip. Park alanında kablo ile şarj edilebilecek şekilde tasarlanan otobüs, hem sol hem de sağ taraftaki şarj soketleriyle farklı konumlarda şarj edilebiliyor. Aracın şoför mahalindeki düzen ayrıca kullanım şeklinin, dizel motora sahip Citaro ile benzer özellikler taşıması sayesinde daha önce dizel Citaro kullanan şoförlerin eCitaro’ya adaptasyonu çok daha kolay gerçekleşiyor. Yeni 360° kamera sistemine sahip olan otobüsün, Aktif Fren Asistanı,  Viraj Asistanı ayrıca Lastik Basıncı İzleme Sistemi bulunuyor. 

Geleneksel formatta modern kısa mesafe otobüsü Mercedes-Benz Intouro

Maksimum kârlılık, işlevsellik ayrıca konfor sunan Mercedes-Benz Intouro, kısa mesafe yolcuklar için çıtayı yeni bir seviyeye yükseltiyor. 55 kişiye kadar oturma kapasitesine sahip 12 metre uzunluğundaki araçta yeni nesil koltuklar, sahip oldukları özellikler ile uzun süreli yolculuklarda bile konforlu bir seyahat deneyimi sağlıyor. En yeni güvenlik sistemlerinin yer aldığı Mercedes-Benz Intouro; Elektronik Stabilite Programı (ESP), Şerit Takip Asistanı (SPA), Fren Asistanı (BA) ayrıca Aktif Fren Desteği 5 (ABA 5)’e sahip. Aracın kapsamlı güvenlik paketi, yaya algılama özelliğine sahip radar tabanlı Viraj Asistanı’nı da içeriyor. Viraj Asistanı sistemi, dönüşlerde bariyer veya trafik ışığı gibi sabit engeller için sürücüyü uyarırken, 36 km/s üzerindeki hızlarda şerit değişimlerinde de ek bir ikaz sistemini devreye sokuyor.

Her koşula mükemmel şekilde uyarlanan Mercedes-Benz Intouro K hybrid

Sahibi olduğu hat gösterge ayrıca ödeme sistemleri montaj bölümü ile farklı toplu taşıma işletme türlerine hazır bir şekilde üretilen Mercedes-Benz Intouro K hybrid, alanında konforlu ayrıca güvenli bir seçenek olarak öne çıkıyor. Hareketli yayalarda bile maksimum frenleme gerçekleştirebilen Aktif Fren Desteği 5 (ABA 5), mevzu bahis araç sınıfında türünün tek örneği olarak öne çıkıyor. Yaya algılama özelliğine sahip radar tabanlı viraj asistanı ise, dönüş sırasında insanları ayrıca engelleri algılayarak sürücüyü uyarıyor. Her iki sistem de sürücüyü desteklerken, yayalar veya bisikletliler için etkili koruma sağlayarak, araç, yolcu ayrıca çevre güvenliğinin en üst düzeye çıkartılmasına katkı sunuyor. 

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar: - sosyal içerik platformu - ETSY Blog - uygulama fikirleri - vize başvurusu