tarımenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3835
EURO
35,0525
ALTIN
2.326,19
BIST
9.098,30
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Parçalı Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
18°C

Daha fazla lüks, daha fazla performans: Porsche yeni Cayenne’i sunar

Porsche, yenilenen Cayenne de aktarma organları, tasarım ayrıca donanım gibi birçok farklı noktada kapsamlı değişikliklere gidildi. Böylece yalnızca yol ayrıca arazi performansını değil, aynı zamanda lüks ayrıca günlük konforu da daha ileri noktalara taşıdı.

Daha fazla lüks, daha fazla performans: Porsche yeni Cayenne’i sunar
18.04.2023 12:53
0
A+
A-

Porsche, yenilenen Cayenne de aktarma organları, tasarım ayrıca donanım gibi birçok farklı noktada kapsamlı değişikliklere gidildi. Böylece yalnızca yol ayrıca arazi performansını değil, aynı zamanda lüks ayrıca günlük konforu da daha ileri noktalara taşıdı.

Porsche, başarılı lüks SUV modelini, markanın tarihindeki en kapsamlı geliştirmelerden biriyle bütünüyle güncelledi. Yeni Cayenne, dijitalleştirilmiş yeni iç mekan tasarımı, yeni şasi teknolojisi ayrıca yenilikçi yüksek teknolojik özellikleriyle görücüye çıkıyor. Her sürüş koşuluna göre uyarlanabilen yol aydınlatması sağlayan yüksek çözünürlüklü HD Matrix LED Farlar, iç mekandaki havayı temizleyerek filtreleyen hava kalitesi sistemi ayrıca Cayenne’de ilk defa sunulan ön yolcu için bilgilendirme ekranı eklenen yeniliklerin başında geliyor. Kapsamlı bir şekilde güncellenen tasarımı ayrıca daha güçlü motor yelpazesiyle Cayenne, sınıfındaki en sportif SUV olma iddiasını sürdürüyor. 

Dijitalleştirilmiş ayrıca sürücü odaklı: Porsche Sürücü Deneyimi

Porsche, Yeni Cayenne modeline tamamen tekrardan tasarlanmış bir iç mekan konseptini entegre ediyor. Porsche Taycan’da ilk kez tanıtılan yeni Porsche Sürücü Deneyimi sistemi, sürücüye odaklanarak işlemleri optimize etmeye olanak tanıyor. Sürücünün sık kullandığı fonksiyonlar doğrudan direksiyon üzerinde veya hemen yanında bulunuyor. Örneğin, direksiyonun sol arka bölümünde bulunan kol, sürücü destek sistemlerini kullanmak için ek fonksiyonlara sahip. Yeni Cayenne’de otomatik vites seçme kolu gösterge panelinin sağında konumlandırılmış ayrıca bu sayede orta konsolda, depolama bölmeleri ayrıca şık siyah panel tasarımına sahip geniş klima kontrolü için yer açılmış. Büyük, kolay erişilebilir kontroller, mekanik klima düğmeleri ayrıca dokunmatik bir ses kontrol cihazı, optimum kullanılabilirliği ayrıca sofistike bir görünümü sağlıyor. Yeni Porsche Sürücü Deneyimi’nin bir diğer önemi, dijital ayrıca analog unsurlar arasında doğal bir denge sağlaması.

Cayenne’in tekrardan tasarlanan kokpitinde ilk kez tamamen dijital 12,6 inçlik bir gösterge paneli yer alıyor. Kavisli bir tasarıma sahip gösterge ekranı isteğe bağlı değiştirilebilen temalara da sahip. Standart olarak 12,3 inç genişliğine sahip merkezi Porsche İletişim Yönetimi (PCM) ekranı, yeni gösterge paneline uyumlu bir şekilde entegre oluyor ayrıca araç ile ilgili tüm bilgilere kolayca erişilmesine olanak sağlıyor. Önde bulunan yolcu için ise ilk kez 10,9 inç genişliğinde opsiyonel bir ekran sunuluyor. Bu ekran aracılığıyla yolcu, araçla ilgili performans verilerine, eğlence sistemi kontrollerine erişim sağlayabiliyor. Ve video içeriği akışı seçeneğiyle yolculuk deneyimini zenginleştiriyor.  Yeni Cayenne’de bağlanabilirliğin en iyi kullanımını sağlamak amacıyla Spotify® ayrıca Apple Music® gibi uygulamalar da sunuluyor. 

Rafine tasarım, yenilikçi aydınlatma teknolojisi

Yeni Cayenne artık daha etkileyici bir görünüme sahip. Daha sert hatlar, yeni bir motor kaputu ayrıca hem teknolojisi hem de tasarımı gelişen farlarla bir araya getirilen yeni ön kısım aracın genişliğini vurguluyor. Üç boyutlu olarak tasarlanmış arka farlar, alt kısımdaki düzenli yüzeyler ayrıca yeni arka difüzör, yeni Cayenne’in tasarımını karakterize ediyor. Üç yeni renkle genişletilmiş renk paleti, Cayenne Coupé için 33 kilograma kadar tasarruf sağlayan hafif spor paketleri ayrıca 20, 21 ayrıca 22 inç jantlardan oluşan yeni jant seçenekleri, yeni Cayenne’i bireysel ayrıca dinamik olarak yapılandırmayı mümkün kılıyor.

Matrix LED teknolojisine sahip farlar artık yeni Cayenne’de standart olarak bulunuyor. Daha gelişmiş HD Matrix LED farlar ise opsiyonel olarak tercih edilebiliyor. İki yüksek çözünürlüklü modül ayrıca far başına 32 binden fazla piksel ile yenilikçi teknolojileri, diğer sürücüleri fark ediyor ayrıca onların gözlerini kamaştırmamak için uzun huzmenin ışığını piksel hassasiyetiyle değiştirerek parlamayı engelliyor. Modüllerin parlaklığı sürüş durumuna bağlı olarak 1.000’den fazla adımda düzenlenebiliyor. Özelleştirilmiş ışık modları, farklı sürüş durumlarında güvenliği ayrıca konforu artırıyor.

Porsche ve yeni Cayenne’de bir hava kalitesi sistemi de sunuyor. Standart olarak araç, tünel girişlerini tespit etmek için navigasyon verilerini kullanıyor ayrıca hava devridaimini otomatik olarak etkinleştiriyor. İsteğe bağlı olarak, bir sensör havadaki ince toz partiküllerinin seviyesini algılıyor ayrıca gerekirse ince toz filtresinden birden fazla kez geçiriyor. Ve bir iyonlaştırıcı, özellikle alerjisi olanlar için faydalı olacak şekilde, havadaki birçok mikrop ayrıca kirleticiyi gideriyor.

Ek olarak, kapsamlı bir dizi yeni ayrıca optimize edilmiş destek sistemini daha yer alıyor. Bunlar arasında aktif hız sınırlayıcı, viraj alma asistanı ayrıca adaptif hız sabitleyicinin bir parçası olarak geliştirilmiş Porsche InnoDriayrıca teknolojisi yer alıyor. 

Sürüş konforu ayrıca performans arasında artırılmış aralık

Porsche Aktif Süspansiyon Yönetimi (PASM) sistemi artık Cayenne’de standart olarak yer alıyor. İki valf teknolojisine sahip yeni amortisörler, tüm sürüş koşullarında optimize edilmiş performans sağlıyor. Yeni süspansiyon sistemi özellikle düşük hızlarda konfor, dinamik sürüşlerde viraj alma esnasında gözle görülür şekilde iyileştirilmiş durumda. Sürüş deneyimi, 2 odacıklı, 2 valf teknolojisine sahip yeni adaptif havalı süspansiyon ile daha da geliştirilebiliyor. Bu hem standart süspansiyona hem de önceki modele kıyasla yumuşak bir süspansiyon karakteristiği ile sürüş deneyimini iyileştiriyor. Aracın yol ayrıca arazi kullanımını kolaylaştırıyor. Aynı zamanda, adaptif havalı süspansiyon sürüş hassasiyetini ayrıca performansını artırıyor ayrıca dinamik sürüş durumlarında gövde salınımını azaltıyor. Yeni süspansiyon ve Normal, Spor ayrıca Spor Plus sürüş modları arasında daha da keskin bir farklılaşma sunuyor.

Daha fazla güce ayrıca 90 kilometreye kadar yüzde 100 elektrikli menzile sahip hibrit model

Yeni Cayenne Avrupa’da üç farklı motor seçeneğiyle ile piyasaya çıkıyor. Porsche tarafınca geliştirilen, kapsamlı bir şekilde iyileştirilmiş 4.0 lt V8 biturbo motor, yeni Cayenne S’de V6 motorun yerini alıyor. 474 PS (349 KW) maksimum güç ayrıca 600 Nm tork ile eski versiyondan 34 PS (25 kW) ayrıca 50 Nm daha fazla güce sahip. Hem Cayenne S hem de Cayenne S Coupé 0’dan 100 km/s hızlanmasını yalnızca 4,7 saniyede tamamlıyor. Aracın maksimum hızı ise 273 km/s. Başlangıç seviyesinde yer alan Cayenne geliştirilmiş bir 3.0 lt V6 turbo motora sahip. Eskisinden 13 PS (10 kW) ayrıca 50 Nm daha fazla güç üreten motor artık 353 PS (260 kW) ayrıca 500 Nm üretiyor.

Altı silindirli motor aynı zamanda Cayenne E-Hybrid’in güç aktarma organlarının da temelini oluşturuyor. Yeni elektrik motorunun 30 kW iyileştirilerek 130 kW’a (176 PS) çıkarılmasıyla birlikte toplam güç 346 kW’a 470 PS (346 kW) yükseliyor. Donanım seviyesine bağlı olarak kapasitesi 17,9 kWh’den 25,9 kWh’ye yükseltilmiş yüksek voltajlı bir batarya ile donatıldığından, WLTP’ye göre 90 kilometreye kadar tamamen elektrikli bir menzil artık mümkün. Yeni 11 kW’lık yerleşik şarj cihazı, artan batarya kapasitesine rağmen, uygun bir güç kaynağında şarj süresini iki buçuk saatten daha kısa bir süreye indiriyor. Yolculuk sırasında, optimize edilmiş e-hibrit sürüş modları aracın verimliliğini artırıyor.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar: - sosyal içerik platformu - ETSY Blog - uygulama fikirleri - vize başvurusu