tarımenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5706
EURO
34,7604
ALTIN
2.491,29
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
15°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
20°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
20°C

Çukurova’da yeni dönem

Çukurova Belediye Meclisi tarihi kararlar alırken, Başkan Soner Çetin tüm meclis üyelerine teşekkür etti.

Çukurova’da yeni dönem
03.03.2023 14:03
0
A+
A-

Çukurova Belediye Meclisi tarihi kararlar alırken, Başkan Soner Çetin tüm meclis üyelerine teşekkür etti.

DEVRİM NİTELİĞİNDE KARARLAR

Çukurova Belediye Meclisi aldığı kararla yeni bir dönemin başlangıcına imza attı. Alınan karar gereği yeni imara açılan bölgelerde yükseklik sınırı 5 kat ile sınırlandırıldı, asma ayrıca çekme kat yasağı getirildi, bodrum otoparkı zorunlu oldu, zemin etütlerinin belediye tarafınca daha büyük ciddiyetle yapılacağı açıklandı ayrıca forekazık sistemi getirileceği ifade edildi.

BELEDİYE BAŞKANLARINA ÇAĞRI

Başkan Soner Çetin, Çukurova için tarihi bir gün olduğunu belirterek, alınan kararların Büyükşehir Belediye Meclisinde de onaylanacağına inandığını ifade etti. Diğer ilçe belediye başkanlarına da seslenen Başkan Soner Çetin, “Aynı kararları alırsanız ileride olabilecek bir deprem için Adana tamamen hazırlıklı hale gelir” dedi.

Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremin ardandan yıkımdan olumsuz etkilenen 11 ilde felaketin yaraları sarılmaya çalışılırken Çukurova Belediye Meclisi tarihi bir karara imza attı.

Soner Çetin başkanlığında toplanan Çukurova Belediye Meclisi aldığı kararla yeni imara açılan bölgelerde yükseklik sınırını 5 katla sınırlandırdı, asma ayrıca çekme kat yasağı getirildi, bodrum otoparkı zorunlu oldu.

MÜTEAHHİTLER RAHATSIZ OLMASIN

Komisyon raporunun oy birliği ile alınmasının ardından meclis üyelerine teşekkür eden Başkan Soner Çetin, alınan kararı “tarihi” olarak nitelendirerek, “Olumlu oy kullanan bütün meclisimize teşekkür ediyorum” dedi.” Adana için bir başlangıç oldu” ifadesini kullanan Başkan Soner Çetin, “İleride bu kararı alan meclise insanlar müteşekkir olacaklardır. Tedbirlerimiz bununla da kalmayacaktır. Yükseklik sınırıyla ilgili kararımız müteahhit arkadaşlarımızı rahatsız etmesin. Bu karar müstakil ev yapmak isteyenleri de etkileyecektir. Bu meclis başka kararlar da alacaktır. Özellikle sismik izolatör veya damper sistemini ciddiyetle araştıracağız, bilim adamlarından da görüş alacağız. Sizlerin de uygun göreceği bir sistemi yönetmelikte zorunlu hale getirilmezse plan notlarına işleyerek uygulayacağız” şeklinde konuştu.

ASMA AYRICA ÇEKME KAT YASAĞI

Başkan Soner Çetin, Çukurova ilçesinde asma ayrıca çekme kat yapılmasına izin vermeyeceklerini belirterek, “Çünkü birçok asma ayrıca çekme katlarda kolonların kesildiği ya da zarar verildiği, genişletme çalışmaları yapıldığını görüyoruz. Bu tedbirleri almak zorundayız. Bir binanın bodrum otoparkının olması değer katmasının yanında depreme dayanıklı hale getiriyor. Adana’da otopark sorunu büyük. Bu sorun da çözülmüş olacaktır. İnsanlar ev ararken otoparkı olanı tercih ediyor. Bunun istisnasına izin vermeyeceğiz” dedi.

 

 

ZEMİN ETÜTLERİ DAHA CİDDİYETLE YAPILACAK

Belediyemizde jeofizik mühendislerinin sayısı artacağını ayrıca zemin etütlerini eskisinden daha ciddi şekilde belediye personelinin yapacağını açıklayan Başkan Soner Çetin şöyle devam etti:

“Zemin etütlerini daha da ciddiye alacağız. Zemin etütlerini kendi personelimizle yapacağız. Kimse Çukurova Belediyesinde işlerimiz yavaş ilerliyor diye şikayet etmesin biz noter değiliz, onaylayıp gönderemeyiz. Ve ilaayrıca tedbir almak gereken yerlere forekazık sistemi getireceğiz. Bundan sonra Adana’da yapım işi yapan kişilerin önünde yeni bir sayfa açılıyor. Herkes ona göre davranacak. Birinci derecede insanların can güvenliğini düşünecek ona göre yaşam alanları oluşturacak.”

İLÇE BELEDİYE BAŞKANLARINA ÇAĞRI

Başkan Soner Çetin diğer ilçe belediye başkanlarına çağrıda bulunduğunu konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Bugün tarihi bir gün. Ama işimiz bitmedi. Önümüzde daha çalışacağımız günler var. Büyükşehir Belediye Meclisinin de aynı yönde kararlar alacağını umut ediyorum. Dün söylediğim gibi Çukurova’da 6,7 hissedilen deprem diğer ilçelerde 4,9 ayrıca 5,1 hissedildi. Ben buradan diğer ilçe belediye başkanlarına çağrıda bulunuyorum. Bu kararların aynısının onların da almasını öneriyorum. Böylece tüm ilçelerimiz depreme hazırlıklı olur. Büyükşehir Belediyesindeki değerli meclis üyelerinin de bu kararlarımı onaylayacağına inanıyorum. Büyükşehir Belediye Başkanımıza görüştüm, aynı fikirde olduğumuzu biliyorum. Tüm arkadaşlarımızın yüreğine sağlık. Bugün Adana’nın ileride yaşaması muhtemel bir depremde yaşayacağı can kayıplarının önüne geçilmiş oldu.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar: - sosyal içerik platformu - ETSY Blog - uygulama fikirleri - vize başvurusu islami sohbet müzik indir dini sohbet sohbet