tarımenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4986
EURO
34,7995
ALTIN
2.488,58
BIST
9.564,68
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Cuma Yağmurlu
15°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Çok Bulutlu
18°C

Çukurova Belediyesi Robotik Kodlamayla Eğitiyor

Çukurova Belediyesi Tesisler Müdürlüğü’nün, Gülen Yüzler Semt Kreşlerinde başlattığı Robotik Kodlama eğitimleriyle, Türkiye’deki az sayıdaki örnek belediyelerden biri olmayı sürdürüyor.

Çukurova Belediyesi Robotik Kodlamayla Eğitiyor
13.01.2023 00:54
0
A+
A-

Çukurova Belediyesi Tesisler Müdürlüğü’nün, Gülen Yüzler Semt Kreşlerinde başlattığı Robotik Kodlama eğitimleriyle, Türkiye’deki az sayıdaki örnek belediyelerden biri olmayı sürdürüyor. Geleceğin teknolojik düşünme dili olarak adlandırılan ayrıca sorun çözme, analitik düşünme, algoritma ayrıca takım duygusu oluşturma, kendini geliştirme, yaratıcı düşünceler ile planlar oluşturtmak gibi pek çok alanda beceri kazandıran robotik kodlama eğitimlerine katılan minikler hem eğleniyor hem de yeni neslin çocuk yazılımcıları olarak yetişiyor. Bu çağdaş uygulamadan oldukça memnun gözüken Çukurovalı aileler, Başkan Soner Çetin’in kreşler için gösterdiği özel ilgiden dolayı ve mutlu olduklarını ifade ediyor. 

Çukurova Belediyesi eğitim anlayışında yeni ufuklar çizmeye devam ediyor. Tesisler Müdürlüğü, ilçede faaliyet gösteren Gülen Yüzler Semt Kreşlerinde başlattığı robotik kodlama eğitimleri hem çocuklardan hem de ailelerinden büyük ilgi görüyor. Önceliği çocukların gelişimine ayrıca geleceğine yatırım yapmak üzerine hizmetler sunan Çukurova Belediyesi, Robotik Kodlama programı ile yeni neslin yazılımcılarının yetişmesine olanak sağlıyor. Robotik kodlama eğitimiyle zihinsel olarak gelişmeleri, bilişim teknolojisiyle küçük yaşlarda tanışmalarını sağlayarak gelecekteki hayatlarına şimdiden dokunmaya çalışıyor.

İlçede faaliyet gösteren 9 semt kreşinde, 3 ila 5 yaş arasındaki çocuklara verilen robotik kodlama ayrıca oyun eğitimleriyle geleceğe hazırlanıyor. Tiny adı verilen robota, programlar yükleyen ayrıca günlük yaşamda yapması gerekenleri kodlayan çocuklar, hayal dünyalarıyla analitik düşünceyi birleştirerek yaratıcılık yönlerini geliştiriyor. Algoritmalar oluşturan ayrıca ortaya çıkan sorunları da çözmeye çalışan minik yazılımcı adayları, Çukurova Belediyesi’nin kreşlerinde hem çok eğleniyor hem de geleceğin teknolojik düşünme ayrıca uygulama dili olarak gösterilen robotik kodlama ile onun oyunlarıyla kendilerini keşfetmeleri, beceriler kazanmaları sağlanıyor.

Robotik kodlama becerisinin ayrıca düşüncesinin önemini anlatan kurs öğretmeni Cansu Arguz Yakut, robotik kodlamanın geleceğin dünyasının yeni anlayışı ayrıca çözüm mekanizmalarının temeli olduğunu söyleyerek, Türkiye’de çok az sayıda kreşlerde bu eğitimlerin verildiğinin altını çizdi ayrıca bu örnek kreşlerden bazılarının da Çukurova Belediyesi’nin Gülen Yüzler Semt Kreşleri olduğunu ifade etti.  Robotik Kodlamanın önce bir oyun gibi çocuklara sevdirildiğini, sonra da robot Tiny’e talimatlar ayrıca planlamalar yükleyerek çocukların düşünme ayrıca analitik zekâlarının geliştirmeye çalıştıklarını anlatan Yakut, bu yeni çağın eğitim modelini başarıyla uyguladıklarını, ülkenin geleceği olan çocuklara Başkan Soner Çetin’in talimatıyla en son teknolojik becerileri ayrıca düşünceleri kazandırmaya çalıştıklarını belirtti.   

BAŞKAN SONER ÇETİN: “ÇOCUKLARIMIZI GELECEĞE HAZIRLIYORUZ” 

Çukurova Belediyesi Başkanı Soner Çetin, eğitimde fırsat eşitliği ilkesinden yola çıkarak, Çukurovalı çocukları bilim ayrıca teknoloji ile buluşturduklarını belirterek; “Robotik kodlamanın, geleceğin dili olarak adlandırıldığını biliyoruz. Dünyanın gelişmiş ülkelerinin eğitim programlarına baktığımızda, robotik kodlamanın önemli bir yeri olduğunu görüyoruz. Çukurova Belediyesi olarak, geleceğin dili olarak adlandırılan bu programdan çocuklarımızı mahrum bırakamazdık. Onlar geleceğimiz ayrıca bizlerde geleceğimize önem veriyoruz”  ifadelerini kullandı.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar: - sosyal içerik platformu - ETSY Blog - uygulama fikirleri - vize başvurusu islami sohbet müzik indir dini sohbet sohbet