tarımenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3602
EURO
35,0056
ALTIN
2.325,97
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
21°C
İstanbul
21°C
Açık
Cuma Parçalı Bulutlu
22°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C

Coşkunöz Eğitim Vakfı’ndan Avrupa çapında Endüstri 4.0 üretiminde devrim yaratacak iş birliği!

Coşkunöz Eğitim Vakfı (CEV), Avrupa Birliği projesi ‘ADDress For Future’ ile geleceğin teknolojilerinden katmanlı üretime yönelik Avrupa çapında …

Coşkunöz Eğitim Vakfı’ndan Avrupa çapında Endüstri 4.0 üretiminde devrim yaratacak iş birliği!
20.09.2022 16:21
0
A+
A-

Coşkunöz Eğitim Vakfı (CEV), Avrupa Birliği projesi ‘ADDress For Future’ ile geleceğin teknolojilerinden katmanlı üretime yönelik Avrupa çapında bir eğitim ayrıca iş birliği platformu oluşturacak. Projeyle Türkiye’de de sanayide katmanlı üretim teknolojilerinin benimsenmesinin hızlandırılması ayrıca bu alandaki nitelikli iş gücünün artırılması hedefleniyor.

Meslekî ayrıca teknik eğitim alanında global ölçekte öncü kuruluş olmayı misyon edinen Coşkunöz Eğitim Vakfı (CEV), Avrupa Birliği (AB) iş birliğiyle gerçekleştireceği ADDress For Future Projesini, Bursa’da düzenlediği medya toplantıyla tanıttı. Proje, AB “Erasmus + KA220 (Yetişkin Eğitiminde İş Birliği Ortaklıkları)” programı kapsamında alınan fonla gerçekleştirilecek.

Coşkunöz Holding ayrıca Coşkunöz Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Oya Coşkunöz Aktaş, toplantının açılışında yaptığı konuşmada, CEV’in 34 yılı aşkın zamandır nitelikli eğitim ayrıca istihdama yönelik yürüttüğü faaliyetlere bir yenisini daha eklediğini ifade etti. Aktaş, “Sanayi üretiminde geleceğin en önemli teknolojilerinden olan ayrıca 3 boyutlu yazıcılarla üretim yapılan katmanlı üretimi hem Türkiye’de hızlandırmak hem de Avrupa çapında ortak bir eğitim ayrıca iş birliği platformu oluşturmak üzere ‘ADDress For Future’ projesini hayata geçirdik. Katmanlı üretim teknolojisi; otomotivden medikale, makine üretiminden savunma ayrıca havacılığa kadar pek çok sektörde kullanılıyor. Sanayimizin dijital dönüşümüyle birlikte üç boyutlu yazıcı kullanabilen, katmanlı üretim mantığıyla düşünebilen nitelikli iş gücüne ihtiyaç her geçen gün daha fazla artıyor. Bu amaçla 2021 tarihinde Katmanlı Üretim Eğitim ayrıca Deneyim Merkezimizi (KÜME) açarak geleceğin mesleklerine yatırım yapmaya başladık. Şimdi de ‘ADDress For Future’ projesi ile katmanlı üretim teknolojilerinin benimsenmesini hızlandırmak istiyoruz” diye konuştu.

CEV Müdürü Bige Tınmazsoy Susuzlu da proje detaylarıyla ilgili bilgilendirme vererek “Daha önce açtığımız merkezimizle yurt haricinde çok pahalı olan bu eğitimi yerelleştirerek, ülkemize hediye ettik. ‘ADDress For Future’ ise AB ile bu alanda ortak müfredat ayrıca politikalar oluşturulmasına imkan sağlayacak bir platform olacak. Vakıf olarak amacımız, finansal zorluk yaşayan bireylere,

mesleklerinde bir adım öne çıkabilmeleri ayrıca iş bulabilmeleri için ücretsiz fayda sağlamak” diye konuştu.

Projeyle Avrupa çapında eğitim bölgesi oluşturulacak

‘ADDress For Future’ Projesi ile 3 boyutlu baskı alanında eğitimler verilecek ayrıca katmanlı üretim’ alanında Avrupa çapında bir eğitim bölgesi oluşturulacak. 30 ay sürecek projede ortak müfredatla fırsatı olmayanlar da katmanlı üretim eğitimlerine dahil edilerek nitelikli eğitim almaları sağlanacak. Ve imalat sanayinin katmanlı üretim teknolojisine yönelik farkındalığı ayrıca uygulama seviyesinin artırılması da projenin öncelikli hedefleri arasında yer alıyor.

Önemli kuruluşlar proje ortağı

CEV’in koordinatör olduğu projenin ortakları arasında Türkiye’den ayrıca Avrupa’dan pek çok önemli kuruluş yer alıyor. Bu kuruluşlar; Bursa Valiliği, Gazi Üniversitesi, infoTRON Elektronik ayrıca Bilgisayar Sistemleri Üretim ayrıca Ticaret A.Ş., Madrid Politeknik Üniversitesi (İspanya), Bolonya Üniversitesi (İtalya), İspanyol Kaynak ayrıca Birleştirme Teknolojileri Derneği (CESOL), Avrupa Toz Metalurjisi Derneği (EPMA) (Belçika) ayrıca LOT-CONSULT EOOD (Bulgaristan – sağlık ayrıca iş güvenliği hizmetleri).

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar: - sosyal içerik platformu - ETSY Blog - uygulama fikirleri - vize başvurusu