tarımenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3833
EURO
35,0293
ALTIN
2.326,93
BIST
9.139,21
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Parçalı Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
18°C

Çocuklar Kayaşehir’de ‘Pony’ Atlarına Bindi

Nevşehir Belediyesi ile Türkiye Jokey Kulübü (TJK) iş birliğinde düzenlenen ‘Pony Club Şehrinize Geliyor’ isimli proje çerçevesinde Kayaşehir’de …

Çocuklar Kayaşehir’de ‘Pony’ Atlarına Bindi
09.08.2022 10:36
0
A+
A-

Nevşehir Belediyesi ile Türkiye Jokey Kulübü (TJK) iş birliğinde düzenlenen ‘Pony Club Şehrinize Geliyor’ isimli proje çerçevesinde Kayaşehir’de e atlara binen çocuklar unutamayacakları bir deneyim yaşadılar.

Nevşehir Belediyesi, çocuklara küçük yaşta at sevgisini aşılamak için Türkiye Jokey Kulübü tarafınca her yıl düzenlenen ‘Pony Club Şehrinize Geliyor’ isimli projeyi Nevşehir’de misafir etti. Etkinlik için Kayaşehir’de buluşan çocuklar uzman eğiticilerin kontrolünde diğer at ırklarına göre boyları küçük olan ‘Pony’ cinsi atlara bindi. Burada çocuklara at binme eğitimi ayrıca sürüş teknikleri anlatıldı. Çocuklar ayrıca aileleri eğlenceli bir gün geçirdi ayrıca unutamayacakları bir at binme tecrübesi yaşadı.Etkinlik sırasında Nevşehir Belediyesi Kadın ayrıca Aile Hizmetleri Müdürlüğü görevlilerince çocuklar için yüz boyamada yapıldı.

TJK görevlisi Adil Yıldız, yaptığı açıklamada güzel atlar diyarı olarak bilinen Kapadokya’da düzenledikleri etkinliğin iki gün süreceğini belirterek, “Türkiye Jokey Kulübünün çocuklara bir armağanı olarak her ilde çocuklara at sevgisini öğretmeye çalışıyoruz. Çocuklar, hem eğlensin hem sevsin diye etkinlik düzenliyoruz. Çocukların özgüvenlerinin gelişmesine fayda sağlıyor. Bu yıl temmuz ayında başladık. İllerde günlük yaklaşık 300 çocuk ata biniyor.” dedi.

Parkurda atla gezinti yapan çocuklardan Amine Taran da daha önce de ata bindiğini, binicilikten keyif aldığını söyledi.

Berra Tümtürk ise ilk kez ata dokunduğunu, at sırtında dolaşmanın kendisini mutlu ettiğini belirtti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar: - sosyal içerik platformu - ETSY Blog - uygulama fikirleri - vize başvurusu