tarımenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3334
EURO
35,1194
ALTIN
2.302,36
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
20°C
İstanbul
20°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Çiğli Su Çalıştayında Gündem: Gediz’deki Kuraklık ve Su Kirliliği

Çiğli Belediyesi, İzmir Büyükşehir Belediyesi ayrıca KEÇİ Kültür, Ekoloji, Çevre ayrıca İletişim Derneği’nin iş birliğinde düzenlenen Su …

Çiğli Su Çalıştayında Gündem: Gediz’deki Kuraklık ve Su Kirliliği
01.09.2022 14:21
0
A+
A-

Çiğli Belediyesi, İzmir Büyükşehir Belediyesi ayrıca KEÇİ Kültür, Ekoloji, Çevre ayrıca İletişim Derneği’nin iş birliğinde düzenlenen Su Çalıştayı toplantılarının beşincisine ev sahipliği yaptı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi ayrıca KEÇİ Kültür, Ekoloji, Çevre ayrıca İletişim Derneği, doğal su alanlarının ayrıca biyoçeşitliliğin korunması amacıyla Seferihisar, Selçuk, Foça ayrıca Ödemiş’ten sonra Çiğli’de “Kuyu Kurumadan” temalı Su Çalıştayı düzenledi. Çiğli Belediyesi Meclis Salonu’nda düzenlenen toplantıya akademisyenler, yerel yönetimlerin uzman personelleri, sivil toplum kuruluşları ayrıca dernek temsilcileri katılım gösterdi. İzmir Tarımı Geliştirme Merkezi Ziraat Mühendisi Berk Ünal, İZSU Çiğli Arıtma Tesisi Çevre Mühendisi Şermin Gür, Çevre Mühendisleri Odası İzmir Şubesinden Çevre Mühendisi Helil İnal Kınay ayrıca Keçi Kültür, Ekoloji, Çevre ayrıca İletişim Derneği’nden Baha Okar’ın sunumlarının ardından toplantıda Gediz Deltası’ndaki kuraklık ayrıca su kirliliği ile bölgedeki biyoçeşitliliğin sürdürülebilirliği konuşuldu.

Başkan Gümrükçü: “Çocuklarımıza temiz su kaynakları bırakacağız”

Çalıştayda konuşan Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, “Su soruna kalıcı çözümler getirebilmek için öncelikle ‘Kuyu neden kuruyor’ sorusunu sormamız lazım. İnsanlığın ilk dönemlerinden itibaren su, insan yaşamı için vazgeçilmez bir unsur olmuştur. Son iki yüz yılda yaşanan kapitalizm ayrıca sanayi devrimiyle birlikte su kaynakları kirlenmeye ayrıca hızla tükenmeye başlamıştır. Çiğli Belediyesi olarak, su kaynaklarımızı korumak ayrıca su israfının önüne geçmek için önemli çalışmalar yürütüyoruz. Kurum bünyemizde gerçekleştirdiğimiz demirbaş değişimleriyle yılda 40 bin ton su tasarrufunda bulunuyoruz. İlçemizde 200’e yakın parkımız var. Bu parkların 40’ında otomatik sulama sistemini kurduk. En kısa sürede tüm paralarımızda bu sisteme geçeceğiz. İsrafı önlemenin yanı sıra ilçemizdeki en önemli su kaynaklarından biri olan Gediz Deltası’yla ilgili çalışmalarımız da sürüyor. Gediz’deki su kirliliğini ölçmek için istasyonlar kurduk. Buradan elde ettiğimiz verileri Katip Çelebi Üniversitesi ile paylaşıyoruz. Gediz’deki suyun bölgede tarımsal üretimde kullanılabilmesi için projeler geliştiriyoruz. Geçmişte olduğu gibi bugün ayrıca gelecekte de hayat anlamına gelecek olan suyu çocuklarımıza temiz bir şekilde bırakabilmek için çalışmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar: - sosyal içerik platformu - ETSY Blog - uygulama fikirleri - vize başvurusu