tarımenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3770
EURO
35,0164
ALTIN
2.325,59
BIST
9.103,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
19°C

Çiğli Belediyesi’nden 800 Kadına Kanser Taraması Desteği

Çiğli Belediyesi, kanser hastalığıyla ilgili önleyici sağlık kontrollerini yaptırmak isteyen Çiğlili kadınları Kanser Erken Teşhis, Tarama ayrıca Eğitim Merkezi’ne (KETEM) götürüyor.

Çiğli Belediyesi’nden 800 Kadına Kanser Taraması Desteği
04.04.2023 18:44
0
A+
A-

Çiğli Belediyesi, kanser hastalığıyla ilgili önleyici sağlık kontrollerini yaptırmak isteyen Çiğlili kadınları Kanser Erken Teşhis, Tarama ayrıca Eğitim Merkezi’ne (KETEM) götürüyor.

Çiğli Belediyesi Kadın ayrıca Aile Hizmetleri Müdürlüğü’nün organize ettiği uygulama kapsamında kanser hastalığıyla ilgili test yaptırmak için başvuruda bulunan kadınlar otobüsler ile KETEM’e götürülüyor. Smear testi için 30 yaş, kolon kanseri taraması için 50 yaş sınırı bulunuyor. 9 aydır devam eden uygulama ile bugüne kadar 800 kadın ücretsiz olarak testlerini yaptırdı. Çiğli Belediyesi’nin bu hizmetinden yararlanmak isteyen kadınlar 0232 935 55 35 (4500) numaralı hattı arayarak randevu oluşturabiliyor.

Başkan Gümrükçü: “Kontrolleri ihmal etmemeliyiz”

Kanser hastalığıyla mücadele özelinde toplumsal farkındalığın artırılması gerektiğinin altını çizen Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, “Öncelikle kanser hastalığının önlenebilir ayrıca tedavi edilebilir olduğunun farkında olmalıyız. Bu bilinçle rutin kontrolleri ihmal etmeden yaptırmalıyız. Çiğli Belediyesi olarak, kadınlar için bu kontrolleri daha pratik kılmak adına 9 ay önce bir uygulama başlattık. İlçemizde ikamet eden ayrıca test yaptırmak isteyen kadınları KETEM’e götürüp getiriyoruz. 1-7 Nisan Kanserle Mücadele Haftası vesilesiyle sağlıklı bir yaşam isteyen kadınları uygulamamızdan yararlanmaya davet ediyor, kanser hastalığı tedavisi gören tüm yurttaşlarımıza acil şifalar diliyorum” ifadelerini kullandı. 

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar: - sosyal içerik platformu - ETSY Blog - uygulama fikirleri - vize başvurusu