tarımenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3264
EURO
35,0746
ALTIN
2.300,17
BIST
8.994,25
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
20°C
İstanbul
20°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Parçalı Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

CHP’li Büyükşehir Meclis Grubu’ndan Başkan Soyer’e destek

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer hakkında İçişleri Bakanlığı tarafınca başlatılan soruşturmalara tepkiler sürüyor. Başkan Soyer’e bir …

CHP’li Büyükşehir Meclis Grubu’ndan Başkan Soyer’e destek
13.10.2022 16:41
0
A+
A-

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer hakkında İçişleri Bakanlığı tarafınca başlatılan soruşturmalara tepkiler sürüyor. Başkan Soyer’e bir destek de CHP’li Büyükşehir Belediye Meclis Grubu’ndan geldi. Destek ziyaretine ilçe belediye başkanları da meclis üyesi sıfatıyla katıldı. CHP Grup Başkan Vekili Murat Aydın, Başkan Soyer hakkındaki soruşturmaları “içi boş” olarak tanımladı ayrıca kendisini yalnız bırakmayacaklarını söyledi. Başkan Soyer de geri adım atmayacaklarını, büyük bir aşkla çalışmayı sürdüreceklerini belirtti.

9 Eylül’deki tarihi kutlamalardan sonra İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer hakkında İçişleri Bakanlığı tarafınca soruşturma başlatılmasının ardından Başkan Tunç Soyer’e destek yağıyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin CHP’li meclis üyeleri bugün Konak’taki Tarihi Belediye binasında Başkan Soyer’i ziyaret ederek, desteklerini bildirdi. Destek ziyaretine ilçe belediye başkanları da meclis üyesi sıfatıyla katıldı.

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi CHP Grup Başkan Vekili Murat Aydın ülkenin ekonomik, demokratik ayrıca hukukun üstünlüğü anlamında zor günlerden geçtiğini söyledi. Siyasi iktidarın hukuk üzerinde baskı kurduğunu ifade eden Murat Aydın, “Yargı bir partinin genel başkanının söylemiyle harekete geçen, muhalif gördüklerini sindirmeye, yandaş gördüklerini yüceltmeye çalışan bir aygıt haine getirilmeye çalışılıyor. CHP 99 yıllık yaşamı boyunca daima hakkı, hukuku, ülkenin özgürlüğünü ayrıca bağımsızlığını savundu. Bugün de bunu savunmaya devam ediyor. Milli irade diye yola çıkanların, millet iradesinin kendileri lehine tecelli etmediğinde ne durumda olduklarını, dertlerinin milli irade ayrıca demokrasi olmadığını bir kere dah a gördük” dedi.

“Soyer hakkında içi boş soruşturmaları devreye soktular”

İzmir halkının Başkan Soyer’e gösterdiği teveccühün rahatsızlık yarattığını kaydeden Aydın, “Soyer hakkında için boş, hukuken karşılığı olmayan, anlamsız, sonunda da hukuken hiçbir sonuç alınmayacağı açıkça belli olan soruşturmaları devreye soktular. CHP’nin genel başkanından en yeni üyesine kadar hiçbir ferdi bu baskı karşısında susmayacak, bir adım geri atmayacak, bir söz eksik söylemeyecek” diye konuştu.

“Atatürk’ün çizdiği yoldan dönmeyeceğiz”

Aydın halkın demokrasisine, hukukuna, özgürlüğüne sahip çıkmak için var güçleriyle çalışmayı sürdüreceklerini dile getirerek şunları söyledi: “Bu mücadele herkesi yanımızda istiyoruz. Bir kişi de olsak, bir milyon kişi de olsak, yüz milyon kişi de olsak bu yoldan dönmeyeceğiz. Çünkü bu yol bizlere Mustafa Kemal Atatürk’ün çizdiği yoldur. Yolu yolumuzdur, Sayın Başkanın bütünü ile davranışlarının, icraatlarının yanında, destekçisi ayrıca onun yol arkadaşı olduğumuzu bir kere daha vurgulamak isteriz. Kendisi bizim başkanımız, gurur kaynağımızdır. İzmir’in seçtiği belediye başkanıdır.”

“İzmir’e olağanüstü büyük bir teveccüh var”

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de Ordu ayrıca Brüksel temaslarına değinerek, “Gittiğimiz Ordu ayrıca Brüksel’in yanı sıra pek çok yerden İzmir’e olağanüstü büyük bir sempati, olağanüstü büyük bir teveccüh olduğunu söylemeliyim. Bizler bu makamlarda oturan insanlar olarak aslında hepimiz o aydınlık geleceğin temsilcisiyiz. O teveccühün, sempatinin, ilginin sebebi de bu. Melese ne sadece Tunç Soyer ne de bir başkası. Mesele İzmir’dir. İzmir’in temsil ettiği aydınlık gelecek umududur. Saldırılan aslında İzmir’in aydınlık gelecek umududur” dedi.

“Asla geri adım atmayacağız”

Asla geri adım atmayacaklarını vurgulayan Başkan Tunç Soyer, “Her seferinde aramızdaki bağın güçlendiğini görmek, birbirimize olan bağlılığımızın arttığını görmek müthiş moral ayrıca motivasyon kaynağı oluyor bizler için. Çok daha büyük bir aşkla çok daha büyük bir heyecanla çalışmaya devam edeceğiz. Devam ediyoruz. Asla vazgeçmeyeceğiz. İzmir Türkiye’nin aydınlık geleceğinin lokomotifi olmaya devam edecek. Bu onuru yaşamak da bizlere nasip olduğu için son derece gururlu ayrıca mutluyuz. Bütün arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum. İzmir’de hep beraber olağanüstü bir iklim yarattılar. Hepsine minnettarım. Gelecekte için herkesin umutlanmasına dair çok neden var. Onlardan bir tanesi de İzmir Büyükşehir Be lediye Meclisi’dir. Bunlar bizi yıldıramaz” diye konuştu.

Soyer’e 6 Ekim’de DİSK’e bağlı belediye personeli de düzenledikleri bir mitingle destek vermişti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar: - sosyal içerik platformu - ETSY Blog - uygulama fikirleri - vize başvurusu