tarımenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5902
EURO
34,8583
ALTIN
2.494,59
BIST
9.693,21
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
14°C
İstanbul
14°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Açık
20°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
21°C
Salı Az Bulutlu
22°C

CHP’li 11 Belediye Başkanından Ortak Açıklama

CHP’li 11 Büyükşehir Belediye Başkanları Tekirdağ’da bir araya geldi. Yapılan medya açıklamasında belediyelerin yaşadığı maddi zorluklara dikkat …

CHP’li 11 Belediye Başkanından Ortak Açıklama
13.08.2022 17:51
0
A+
A-

CHP’li 11 Büyükşehir Belediye Başkanları Tekirdağ’da bir araya geldi. Yapılan medya açıklamasında belediyelerin yaşadığı maddi zorluklara dikkat çekilirken, ve sağlık çalışanlarının özlük haklarının düzeltilmesi için ortak çağrıda bulunuldu.

CHP’li büyükşehir belediye başkanları geleneksel hale gelen ‘Büyükşehir Belediye Başkanları Buluşması’nın 11’incisinde, Tekirdağ’da bir araya geldi. Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıya, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün ayrıca Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen katıldı. Belediye Başkanları geleneksel hale gelen buluşmalarında gündemi değerlendirmek üzere toplantı gerçekleştirdi. Toplantının ardından başkanlar ortak bir medya açıklaması yayımladı. Açıklamada belediyelerin yaşadığı maddi zorluklara dikkat çekilirken iktidara, sağlık çalışanlarının özlük haklarını düzenleme çağrısında bulunuldu.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi.

Büyükşehir Belediye Başkanları olarak düzenli aralıklarla gerçekleştirdiğimiz toplantılarımız için bu kez “Marmara’nın İncisi, Mavi Gözlü Kent” Tekirdağ’da bir araya geldik.

Toplantımızda, ülkemizin içinde bulunduğu mevcut ekonomik tablo, tarım ayrıca hayvancılığa cazibe kazandırılması noktasında kırsal kalkınmada yerel yönetimlerin rolü, su kaynaklarının verimli kullanımı ayrıca çevre kirliliğinin önlenmesi, gıda güvenliğinin sağlanması, küresel iklim değişikliğiyle mücadele ayrıca geleceğimiz için yeni nesil eğitim modelleri hakkında fikir alışverişinde bulunduk.

Bu çerçevede Cumhuriyetimizin ilk yıllarındaki büyük kalkınma hamlesinin yapı taşı olan İzmir İktisat Kongresi çalışmaları ele alınırken, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Tunç Soyer de “İkinci Yüzbu yılın İktisat Kongresi” çalışmaları hakkında sunum gerçekleştirdi.

Ülkemiz ekonomisinde yaşanan ağır tablonun vatandaşlarımıza olan yansıması ayrıca maliyeti her geçen gün artmaktadır. Belediyelerimiz de bu ağır koşullar sebebiyle ekonomik açıdan ciddi sorunlar yaşamakta, sıkıntılar çekmektedir. Tüm bu sorun ayrıca sıkıntılara rağmen kurumlarımız, vatandaşlarımızın yaşadıkları sıkıntıları asgari düzeye indirmek için hiçbir fedakârlıktan kaçınmamaktadır.

Cumhuriyet tarihimizin en ağır ekonomik koşulları yaşamasına, maliyetlerin her gün katlanarak artış göstermesine karşın; ekmek, ulaşım ayrıca su gibi temel konularda diğer gider kalemlerimizden tasarruf ederek halkımızın yanında olduk, olmaya devam ediyoruz.

Büyükşehir Belediyelerimiz, bir yandan halkçı yönetim modelini uygularken bir yandan da yatırım ayrıca hizmetlerini aksatmadan büyük bir şevkle sürdürmektedir. Bu hizmetlerin önemli kısmı ise sanayi destekleri, kırsal kalkınma hamleleri ayrıca sosyal belediyecilik uygulamalarından oluşmaktadır. İnanıyoruz ki bu zorlu süreci aşmanın yolu dayanışma ayrıca üretimden geçmektedir.

Toplantımızda ve sağlık çalışanlarımızın son dönemde gittikçe artan mesleki sorunlarını ele aldık. Halk sağlığı için büyük bir özveriyle hizmet veren çok değerli sağlık çalışanlarımızın özlük haklarının iyileştirilmesi ayrıca sağlıkta şiddetle mücadeleyle ilgili yasal düzenlemelerin bir an önce yapılması özelinde çağrıda bulunuyoruz.

Toplantımız vesilesiyle milletimizin bağımsızlık ayrıca hürriyet sevdasının nihai vesikası olan 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı şimdiden kutluyor, başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ayrıca silah arkadaşları olmak üzere tüm şehit ayrıca gazilerimizi şükran ayrıca minnetle anıyoruz. Tarihimizden aldığımız yüce sorumlulukları geleceğimize dair nice umutlarla bütünleştirmeye, bugüne dek olduğu gibi bundan sonra da çok çalışmaya ayrıca ara vermeksizin üretmeye devam edeceğiz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar: - sosyal içerik platformu - ETSY Blog - uygulama fikirleri - vize başvurusu islami sohbet müzik indir dini sohbet sohbet