tarımenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3684
EURO
34,9598
ALTIN
2.325,27
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
21°C
İstanbul
21°C
Açık
Cuma Parçalı Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Parçalı Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

CHP İzmir Milletvekili Av. Sevda Erdan Kılıç: “Meclis açılır açılmaz ilk işi sözleşmeli ve taşeron personelin kadroya alınması olmalı”

“Verdiğimiz Kanun Teklifleri Komisyonlardan Genel Kurul’a getirilmiyor” CHP İzmir Milletvekili ve TBMM Başkanlık Divanı Katip Üyesi Av. Sevda …

CHP İzmir Milletvekili Av. Sevda Erdan Kılıç: “Meclis açılır açılmaz ilk işi sözleşmeli ve taşeron personelin kadroya alınması olmalı”
20.07.2022 09:21
0
A+
A-

“Verdiğimiz Kanun Teklifleri Komisyonlardan Genel Kurul’a getirilmiyor”

CHP İzmir Milletvekili ve TBMM Başkanlık Divanı Katip Üyesi Av. Sevda Erdan Kılıç, yaptığı yazılı açıklamada, sözleşmeli sağlık çalışanları, sözleşmeli öğretmenler, sözleşmeli ve taşeron belediye personeli ile kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan sözleşmeli ve taşeron personellerin kadroya alınmasını istedi.

Av. Sevda Erdan Kılıç, bu sorunu çözmek amacıyla hazırladığı, 14/07/1965 Tarihli ve 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu’nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’ni 24 Haziran 2020 tarihinde TBMM Başkanlığı’na sunduğunu anımsattı.

Teklifi sunmasının üzerinden iki yıl geçmesine rağmen hala TBMM Genel Kurulu gündemine getirilmediğini, komisyonların gündeminde bekletildiğini ifade eden CHP Milletvekili Av. Kılıç, teklifin; esas komisyon olarak Plan ve Bütçe Komisyonu’nda, tali komisyonlar olarak da Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu ile Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu’nda görüşülmeyi beklediğini bildirdi.

“Amasız, fakatsız, ayrımsız tüm taşeron işçiler ve sözleşmeli çalışanlar kadroya alınmalı”

TBMM Divan Üyesi Av. Sevda Erdan Kılıç, açıklamasında şunları kaydetti:

“Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu önderliğinde Cumhuriyet Halk Partisi olarak toplumun her kesimini dinliyor, sorunlarını çözmek için üretiyor ve bu çözümlerin hayata geçmesi için mücadele ediyoruz. Emekliye bayram ikramiyesi, taşerona kadro, 3600 ek gösterge, elektrik faturalarından TRT payının kaldırılması, asgari ücretin arttırılması, temel gıda ürünlerinde KDV oranının indirilmesi ve son olarak da KYK borçlarının faizinin silinmesi gibi vatandaşlarımızın gerçek sorunlarına ışık tutarak, Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun da çabalarıyla birçok soruna çözüm olduk. Artık Cumhuriyet Halk Partisi söylüyor, AKP yerine getiriyor. Ülkemizin çözülmeyi bekleyen daha birçok önemli sorunu var. Bunları biliyoruz ve çalışmaya, üretmeye devam ediyoruz. Özellikle taşeron ve sözleşmeli personellerin kadroya geçirilmesi ile EYT’li vatandaşlarımız için verdiğimiz kanun teklifleri ortada. Taşeron işçilerin ve sözleşmeli personellerin kadroya alınmasıyla ilgili çokça talep ve şikayet alıyoruz. Yaşanan mağduriyetlerin farkındayız ve CHP’li milletvekilleri olarak farklı dönemlerde konuyla ilgili kanun tekliflerimizi TBMM Başkanlığına sunduk ancak her zamanki gibi AKP ve MHP tarafınca gündeme dahi alınmadı. Bizim pes etmeye niyetimiz yok. Amasız, fakatsız, ayrımsız tüm taşeron işçiler ve sözleşmeli çalışanların kadroya alınması için mücadele etmeye devam edeceğiz.

Bu nedenle 1 Ekim’de açılacak Meclis’in ilk işi sözleşmeli ve taşeron çalışanlara kadro vermek olmalıdır. Buradan Plan ve Bütçe Komisyonu, Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu ile Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu’na çağrıda bulunuyorum: Meclis açılır açılmaz, komisyonlarınızda bulunan kanun teklifimizi hemen gündeme alarak görüşün ve TBMM Genel Kurulu’na getirin. AKP CHP’yi takip ettiği ve etmeye de devam ettiği için EYT ile sözleşmeli ve taşeron işçilere kadro sorununu çözeceğini düşünüyoruz ama çözmediği takdirde, Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun da belirttiği gibi iktidara gelir gelmez EYT ile sözleşmeli ve taşeron işçilere kadro sorunu başta olmak üzere halkımızın bütün sorunlarını tek tek çözeceğiz. Bundan kimsenin şüphesi olmasın.”

“Kanun teklifimiz bütün sözleşmeli personelin kadroya alınmasını öngörüyor”

CHP İzmir Milletvekili Av. Sevda Erdan Kılıç, bugün kamuda ve belediyelerde sözleşmeli, işçi, kadro karşılığı sözleşmeli, kapsam içi ve kapsam dışı çalışan gibi parçalı yapının yanına taşeron çalışma sistemi de eklendiğinde, ortaya çok farklı pozisyonlarda, farklı alanlardan olan ancak aynı işi yapan, bununla birlikte farklı ücretler alan bir çalışma ortamının oluştuğunun görüleceğini kaydetti.

Bu uygulamaların mağduriyet yarattığını vurgulayan CHP’li Av. Sevda Erdan Kılıç, “25 Haziran 2013’te çıkarılan bir yasa ile birçok kamu ve yerel yönetim çalışanı kadroya alınmıştı. Ancak o vakit haksızlıklar yapılarak bazı sözleşmeli personel kapsam dışı bırakılmıştı. Ancak bu sefer hiçbir sözleşmeliyi kapsam dışı bırakmadan bu düzenlemeyi yapmalıyız. Bizim kanun teklifimiz de buna imkan sağlamaktadır.” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar: - sosyal içerik platformu - ETSY Blog - uygulama fikirleri - vize başvurusu