tarımenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
28,8997
EURO
31,4586
ALTIN
1.926,88
BIST
8.014,86
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
13°C
İstanbul
13°C
Az Bulutlu
Salı Hafif Yağmurlu
13°C
Çarşamba Hafif Yağmurlu
13°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
9°C
Cuma Çok Bulutlu
9°C

Çevreye Duyarsız Kalmayan Bilfenli Öğrencilerden Yeni Nesil Bir Çalışma”

Akademik eğitimin yanı sıra kültürel ayrıca sosyal çalışmalarıyla da adından söz ettiren Bilfen Okulları, ulusal ayrıca uluslararası pek çok projeye destek veriyor.

Çevreye Duyarsız Kalmayan Bilfenli Öğrencilerden Yeni Nesil Bir Çalışma”
25.03.2023 00:54
0
A+
A-

Akademik eğitimin yanı sıra kültürel ayrıca sosyal çalışmalarıyla da adından söz ettiren Bilfen Okulları, ulusal ayrıca uluslararası pek çok projeye destek veriyor. 2022 – 2023 eğitim sürecinde de etkinliklerine devam eden Bilfen Liseleri öğrencileri bu yıl da Türkiye Çevre Eğitim Vakfı’nın (TÜÇEV) yürüttüğü “Young Reporters of the Environment (Çevrenin Genç Sözcüleri )” programına katılarak çevreye olan duyarlılıklarını bir kez daha göstermek için yeni bir makaleye imza attı.

 

 

Çamlıca Bilfen Üsküdar Fen Lisesi öğrencilerinden oluşan YRE – CAMLICA grubu, Türkiye Çevre Eğitim Vakfı’nın (TÜRÇEV) düzenlediği Çevrenin Genç Sözcüleri çalışmalarının ulusal yarışma kategorisine bu yıl yeni bir makale ile katılarak 2022 – 2023 eğitim tarihinde “Toprak kirliliğine” dikkat çekmeye odaklandı .

Bilfen Lisesi öğrencileri bu makale ile günümüzde çevre kirliliği ayrıca sonuçlarının en büyük sorunlardan biri olarak karşımıza çıktığına gerek sularda gerek doğada hatta şehirlerimizde ayrıca havada dahi bütün canlıları olumsuz etkileyen kirliliğin en önemli nedenlerinden birinin de toprakta olan kirlilikle ile ilgili olduğuna vurgu yaptı.  Öğrenciler özellikle toprak kirliliğini ayrıca bu atık sürecinin etkilerini daha iyi anlayabilmek için araştırmalarına devam ederken herkesi derinden sarsan ayrıca üzen deprem felaketine de odaklandı.. Felaketle birlikte ortaya çıkan moloz kaldırma çalışmaları ile ilgili çevrenin genç sözcüleri olarak, İstanbul Üniversitesi, Edebiyat fakültesi, Coğrafya bölümünden, Jeomorfoloji uzmanı Prof. Dr. Hüseyin TUROĞLU ile online platformda röportaj gerçekleştirdi

 Öğrenciler bu yarışma için ve Erciyes Üniversitesi Çevre Mühendisliği Öğretim Üyesi Doç Dr Hamdi MIHÇIOKUR ile Türkiye ayrıca diğer ülkelerdeki atık toplama ayrıca geri dönüştürme sistemlerindeki farklılıkları konu alan röportajlar yaparak bu röportajları arkadaşları ayrıca öğretmenleri ile paylaşarak etkili oldular. Öğrenciler yaptıkları tüm çalışmaları kendi Instagram adreslerinde paylaşarak daha çok kişiye ulaşmayı hedefliyor.

Türkiye Çevre Eğitim Vakfı (TÜRÇEV)

Türkiye Çevre Eğitim Vakfı (TÜRÇEV) 1993 yılında, Turizm Bakanlığı önderliğinde, Mavi Bayrak Programı’nın ülkemizde de başlatılabilmesi amacı ile kurulmuştur. Akdeniz çanağında turizmde gelişmiş olan ülkelerde yaygınlaşmaya başlayan, sağlıklı yüzme suyu, donanımlı plaj ayrıca iyi bir çevre yönetimi ile çevre bilinçlendirme etkinliklerini içeren Mavi Bayrak’ın turizm ayrıca çevre açısından da önemli olduğu yaklaşımı ile çalışmalarına başlamıştır.

 

ETİKETLER: , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar: - sosyal içerik platformu - ETSY Blog - uygulama fikirleri - vize başvurusu