tarımenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3606
EURO
34,9791
ALTIN
2.321,68
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
21°C
İstanbul
21°C
Açık
Cuma Parçalı Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Parçalı Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Çevre Eğitim ve İnovasyon Merkezi’ne yoğun ilgi

Bu merkezde herkese uygun bir eğitim var Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin sürdürülebilir ayrıca yaşanabilir bir Antalya hedefiyle hayata …

Çevre Eğitim ve İnovasyon Merkezi’ne yoğun ilgi
28.07.2022 14:51
0
A+
A-

Bu merkezde herkese uygun bir eğitim var

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin sürdürülebilir ayrıca yaşanabilir bir Antalya hedefiyle hayata geçirdiği Çevre Eğitim ayrıca İnovasyon Merkezi’nin eğitim ayrıca atölye çalışmaları çocuk ayrıca yetişkinler tarafınca yoğun ilgi görüyor. Merkezde en yoğun ilgiyi ise doğal ayrıca sağlıklı beslenme konulu uygulamalı eğitimler görüyor…

Plastik şişeler, şişe kapakları, kullanılmış kağıtlar kısacası bir çoğumuzun atık olarak gördüğü materyaller Antalya Büyükşehir Belediyesi Çevre Eğitim ayrıca İnovasyon Merkezi’nde tekrardan hayat buluyor. Merkezde düzenlenen sürdürülebilir yaşam, doğal yaşam temeli, ekolojik hayata saygılı atölyeler ise ilk günden bu yana büyük ilgi görüyor. Kısa bir süre önce açılan merkezde çocuklar başta olmak üzere farklı hedef kitlelerine yönelik aylık programlar dahilinde düzenlenen eğitim ayrıca atölye çalışmaları sürüyor.

DOĞAL AYRICA SAĞLIKLI BESLENME ANLATILIYOR

Doğal ayrıca sağlıklı beslenmenin giderek aha büyük önem kazanmasıyla fermente gıdaların ele alındığı atölyelere de ilgi yoğun oluyor. Fermantasyon ağırlıklı eğitimlerin gördüğü ilgiden son derece memnun olan Eğitmen Meziyet Avcı, “Sağlıklı fermente gıdaları anlatıyoruz. Tek amacımız insanlara faydalı olmak. Atıksız, sağlıklı ekolojik, sürdürülebilir bir yaşam alışkanlığı edinmelerini sağlamak. Yaz dönemi olmasına rağmen katılımdan oldukça memnunum. Şu ana kadar yaptığımız eğitimler yoğun ilgi görüyor. Herkesin evinde yapabileceği tarifler veriyoruz. Merkezimiz çok güzel. Gerçekten ihtiyaç vardı. Büyükşehir Belediyemize çok teşekkür ediyorum” dedi.

MERKEZDE ÖĞRENİP EVDE UYGULUYOR

Emekli öğretmen Ahmet Toprak da Çevre Eğitim ayrıca İnovasyon Merkezi’nde düzenlenen eğitimlere katılıyor. Elinde kağıt ayrıca kalemiyle eğitmenlerin anlattıklarını can kulağıyla dinleyen ayrıca notlar alan Toprak, merkezde öğrendiklerini evde de uyguladığını söyledi. Belediyenin cep uygulaması sayesinde tanıştığı merkezin kısa sürede müdavimi olduğunu söyleyen Toprak, daha organik ayrıca daha sağlıklı beslenme için kurslara katılmaya devam edeceğini ifade etti.

MİS KOKULU TÜTSÜ ATÖLYESİ

Tütsü atölyesine katılan Mustafa Hakan Şahin de ilk kez gelmesine rağmen merkezi çok beğendiğini söyledi. “Tıbbi ayrıca aromatik bitkilerle tütsü yapımını öğrendik” diyen Şahin, “Çok keyifli bir atölyeydi. Başkanımız Muhittin Böcek’e bize böyle bir fırsat sunduğu için çok teşekkür ederiz” diye konuştu. Tütsü atölyesine katılan Özlem Tan da çok güzel zaman geçirdiğini ayrıca arkadaşlıklar kurduğunu belirtti. Atölyelere çocukların da anneleriyle katıldığını söyleyen Tan, yaz tatilinde çocuklar için daha fazla atölye düzenlenmesi yapılmasını istedi. Tütsü Atölyesi sorumlusu Melike Bayındır ise her atölyeden sonra olumlu dönüşler aldıklarını belirterek, Çevre Eğitim ayrıca İnovasyon Merkezi’nin farklı atölye ayrıca eğitimler ile halka ücretsiz ulaşmasının çok yerinde olduğunu dile getirdi.

KAĞIT HAMURU İLE HEYKEL YAPIMI

Merkezde sanatsal çalışmalar da yapılıyor. Antalya Büyükşehir Belediyesi Çevre Eğitim ayrıca İnovasyon Merkezi Temmuz ayı programı kapsamında Resim ayrıca Heykel sanatçısı Nazan Uzungöl Köse, kağıt hamuru ile çevre dostu heykel yapımını anlattı. 15 yıldır eşi Hüseyin Köse ile birlikte kağıt sanat ürünleri ile uğraşan Nazan Uzungül Köse kağıtların nasıl sanat eserine dönüşebileceğini uygulamalı olarak gösterdi. “Sadece kağıt değil evimizde kullanmadığımız bir çok materyali sanat eserine çevirebiliriz” diyen Köse, insanın yaratıcılığını kullanarak çevre sorunlarına çözüm getirebileceğini, bizlere dayatılan plastik materyallerin, kimyasalın aslında şart olmadığını, doğal malzemelerle bu tarz sanat ürünlerinin ortaya çıkarılabileceğini ifade etti.

İNTERAKTİF EĞİTİMLER DEVAM EDECEK

Büyükşehir Belediyesi Çevre Eğitim ayrıca İnovasyon Merkezi’nde çocuklar başta olmak üzere farklı hedef kitlelerine aylık yapılan programlar dahilinde interaktif çevre eğitim ayrıca bilinçlendirme çalışmaları devam edecek. Merkezde atölye ayrıca eğitimlerin yanı sıra çevre konulu söyleşiler, toplantılar, sergiler de düzenlenecek. İnovasyon projelerinin gösterileceği, fikir ayrıca bilgilendirme paylaşımlarının yapılacağı merkez sürekli dinamik ayrıca yaşayan bir alan olarak Antalyalılara hizmet verecek.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar: - sosyal içerik platformu - ETSY Blog - uygulama fikirleri - vize başvurusu