tarımenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5622
EURO
34,7286
ALTIN
2.486,36
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
15°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
20°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
20°C

Çeşme tek yürek oldu

Kahramanmaraş’ın Pazarcık merkezinde yaşanan 7,7 büyüklüğünde meydana gelen depremden etkilenen vatandaşlar için tüm ülkede olduğu gibi Çeşme’de de dayanışma seferberliği başladı.

Çeşme tek yürek oldu
16.02.2023 00:31
0
A+
A-

Kahramanmaraş’ın Pazarcık merkezinde yaşanan 7,7 büyüklüğünde meydana gelen depremden etkilenen vatandaşlar için tüm ülkede olduğu gibi Çeşme’de de dayanışma seferberliği başladı.

Çeşme Belediye Başkanı M. Ekrem Oran, “Ülkemizin başı sağolsun, biz çok güçlü bir milletiz, yaralarımızı hep beraber saracağız” dedi.

 10 ili etkileyen depremlerden etkilenen vatandaşlar otobüslerle ayrıca uçaklarla İzmir’e gelerek, Çeşme’de otellere yerleştirildi. Çeşme Turistik ayrıca Otelciler Birliği(ÇEŞTOB) ayrıca Çeşme Belediyesi koordinesinde Çeşme’ye gelen yaklaşık 200 depremzede otellerine giriş yaptı. Otellerin yanı sıra Çeşmeliler depremzedelere kucak açarak, evlerinde ağırlamaya başladı.

Çeşme’den yola çıkan, depremden etkilenen illere yardım malzemeleri ayrıca iş malzemeleri, yakıt tankerleri, konteyner, gıda ayrıca sağlık malzemelerini taşıyan ULUSOY5 Ro-Ro Gemisi İskenderun Limak Limanı’na ulaştı.

Çeşme Belediyesi 10 kenti vuran deprem felaketinin ardından bir yardım Tırlarını bölgeye göndermeye devam ediyor. Başlatılan yardım kampanyası kapsamında vatandaşlar Çeşme Belediyesi Alaçatı Ek Hizmet Binası’na getirdikleri battaniye, yorgan, uyku tulumu, çadır, bebek bezi, sıfır kıyafet, ısıtıcı ayrıca birçok barınma malzemeleri ile bu kampanyaya katkıda bulunuyor.

“GÜN DAYANIŞMA GÜNÜ, YARALARIMIZI BİRLİKTE SARACAĞIZ”

Çeşme Belediye Başkanı M. Ekrem Oran da depremde hayatını kaybeden vatandaşlara başsağlığı, yaralı vatandaşlara ise acil şifalar diledi. Çeşmeli vatandaşlara yardım çağrısında bulunan Oran, “Gün dayanışma günü, yaralarımızı hep birlikte saracağız. Bugün itibariyle 200 vatandaşımızı otellerimize yerleştirdik. Çeşme ailem evlerini açmaya başladı, çok güzel telefonlarlar, mesajlar geliyor. Otellere yerleştirilen vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılamak, kendilerini evlerinde gibi hissettirebilmek için elimizden geleni yapıyoruz. Alaçatı Ek Hizmet Binamızın bir bölümünde butik kurduk. Buraya gelen misafirlerimizin ihtiyaçlarını karşılamak için bu butikten ücretsiz şekilde faydalanabilecekler. Bunun yanı sıra Dr. Tayfun Aydemir Sağlıklı Yaşam Merkezimizde görev yapan bir psikolog, iki sosyologumuz Çeşme’ye gelen misafirlerimizi otellerinde ayrıca evlerinde ziyaret ederek psikolojik destek hizmeti veriyorlar. Bir yandan da her gün yardım TIR’larımız yola çıkmaya devam ediyor. Ülkemizin başı sağolsun, biz çok güçlü bir milletiz bunları hep beraber aşacağız”

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar: - sosyal içerik platformu - ETSY Blog - uygulama fikirleri - vize başvurusu islami sohbet müzik indir dini sohbet sohbet