tarımenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3684
EURO
34,9598
ALTIN
2.325,27
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
18°C

Casper Excalibur Oyun Kültürünün Evrimine Işık Tutuyor

EXCALIBUR’DAN MİLYONLARIN ONLINE YAŞADIĞI OYUN KÜLTÜRÜNE DAİR 5 GERÇEK! Sadece birkaç on yıl içinde, video oyunu endüstrisi hem teknolojik hem …

Casper Excalibur Oyun Kültürünün Evrimine Işık Tutuyor
12.08.2022 10:21
0
A+
A-

EXCALIBUR’DAN MİLYONLARIN ONLINE YAŞADIĞI OYUN KÜLTÜRÜNE DAİR 5 GERÇEK!

Sadece birkaç on yıl içinde, video oyunu endüstrisi hem teknolojik hem de kültürel olarak dramatik bir değişim geçirdi. Oyun kültürünün yerel oyun salonlarından internetin sonsuz evreninde sosyalleşen bir kültüre dönüştüğüne göze çarpan Casper Excalibur, milyonları peşinden sürükleyen oyun kültürünün evrimine ışık tutuyor.

Oyun salonlarında jetonlarla geçen vakitlerin yerini artık internet evrenini evlere taşıyan güçlü donanımlara sahip bilgisayarlar aldı. Artık oyuncular Pac-Man ayrıca Super Mario ile değil, Fortnite ayrıca League of Legends gibi popüler oyunlarda mücadele ediyor. En iyi oyuncular arasında gerçekleşen maçlar milyonlarca kişiye canlı olarak yayınlanırken, binlerce kişi de favori oyuncularını desteklemek için stadyumları dolduruyor. Gerçekleşen teknolojik ayrıca kültürel değişimlerin hız kesmediği oyun evreninde oyuncuların güç ayrıca performans tarafında bilgisayar tercihi olan Excalibur da oyuncusu, yayıncısı, sosyal toplulukları ile tekil oyun oynama alışkanlığından çoklu bir kültür yaratımına sahip endüstriye dönüşen oyun evreninin değişimini adım adım sıralıyor.

1. Günümüz oyun kültürü online inşa edilmeye başlandı. EverQuest ayrıca World of Warcraft gibi online dünyalar, milyonlarca oyuncunun kurgusal alemlerde zaman geçirmesine neden olan oyunlar oldular. 2000’lerde oyunlardaki online yaşam bir trend haline gelirken rekabetçi oyunların daha da gelişmesi ise yüksek hızlı internet eksikliği sebebiyle engellendi. Ancak 4chan gibi topluluk web siteleri oyuncular arasında öne çıkarak, oyun temelli komik “meme” kültürünü yaratırken oyunun daha ince noktaları üzerine ezoterik tartışmalar için değerli bir havuz haline gelerek online kültürün oluşmasına zemin hazırladı.

2. Cosplay, oyuncuların tutkularını yansıtma unsuru oldu. Cosplay, özellikle anime ile ilgili olarak ilk Japonya’da popüler hale geldi. Japon oyunları ayrıca anime izleyicilerindeki örtüşme göz önüne alındığında, bu durum sadece Japonya’da değil, Batı’da da oyun kültürü içerisinde kısa sürede yerini almasına neden oldu. Popüler oyun karakterlerinin özenle tekrardan yaratılan kostümleri, oyunculara oyun tutkularını ifade etmenin, yaratıcı ayrıca rol yapma yanlarını açığa çıkarmanın bir yolunu sundu. Hatta birçok Cosplayer profesyonel olarak bunu işe dönüştürüp, sosyal basın aracılığıyla hayran kitleleri oluşturarak oyun endüstrisinde önemli bir yer edinmeyi başardı.

3. Kültür kendi fenomenlerine sahip ayrıca endüstri onların çevresinde şekilleniyor. Popüler YouTuberlar ya da Twitch yayıncıları, çok sayıda oyuncuyu etkileyebilecek fikirleriyle sektörde hızla büyük bir etki kazandı. Çok geçmeden oyun şirketleri bu videoların değerini gördü ayrıca oyuncuların oyunlarında eğlenceli, sıkıcı, heyecan verici veya yetersiz buldukları şeyler hakkında pazar araştırması yapmak için kültürün yarattığı fenomenleri kullanmaya başladı.

4. Gelecek daha da sanal görünüyor. Oyun ayrıca kültürü için bir sonraki sınır sanal alem gibi görünüyor. Milyonlarca insanın katılabileceği sanal arenalarda gerçekleşen canlı oyun etkinliklerini hayal etmek zor değil. Bu katılımcılar isterlerse sanal arenada dolaşıp maç aralarında da sosyalleşebilecek. Ve oyuncuların tamamen sürükleyici sanal dünyaları deneyimlemekle kalmayıp, aynı zamanda reklam izleyerek, başka bir oyuncu için sanal iş yaparak veya gerçek dünyadaki faturalarını ödemek için para kazandıkları her türden VR dünyalarının ortaya çıktığını görebiliriz.

5. Oyun kültürü mobilleşmeyle daha da güçleniyor. Mobilleşme ayrıca oyuncu laptopları, oyun dünyasını bugün olduğu yere getirdi denilebilir. Son yıllarda gelişen güçlü işlemciler, ekran ayrıca grafik kartları, üstün depolama alanları ayrıca soğutma sistemleri ile oyuncu laptopları birer performans abidesi haline gelirken, müsait olunan her yerde ayrıca her dakika oyun oynanmasına olanak sağlamasıyla oyunseverlerin sınırlarını ortadan kaldırmasına da yardımcı olup kültürün hem hızla yayılmasına hem de güçlenmesine olanak tanıyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar: - sosyal içerik platformu - ETSY Blog - uygulama fikirleri - vize başvurusu