tarımenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3342
EURO
35,1132
ALTIN
2.308,92
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
21°C
İstanbul
21°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Cankurtaran Drone Cankuş”un Tanıtım Uçuşu Yapıldı

Merkezi Antalya’da yer alan Budak Ltd. Şti firması altında yer alan Cankuş’un (Cankurtaran Drone) tanıtım uçuşları yapıldı. Uluslararası …

Cankurtaran Drone Cankuş”un Tanıtım Uçuşu Yapıldı
26.09.2022 14:36
0
A+
A-

Merkezi Antalya’da yer alan Budak Ltd. Şti firması altında yer alan Cankuş’un (Cankurtaran Drone) tanıtım uçuşları yapıldı.

Uluslararası İnsansız Hava Aracı Pilotları Derneği kurucu Başkanı Erdoğan Budak, üç yıldır çalışmalarını yürüttüğü Cankuş projesini hayata geçirdi.

Erdoğan Budak, proje kapsamında Kemer’de tanıtım uçuşları yaptı. Tanıtım uçuşlarına Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu da eşlik etti.

Kemer sahillerinde uçuşu yapılan Cankuş’u yerli ayrıca yabancı misafirler de ilgiyle izledi.

Belediye Başkanı Topaloğlu, yaptığı açıklamasında, Cankuş’un tanıtım uçuşlarını yerinde incelediklerini söyledi.

İnsan sağlığının her şeyin başında geldiğine göze çarpan Başkan Topaloğlu, “Arkadaşlar getirdikleri sistemin tanıtımını yaptılar. Yapan firmaya teşekkür ediyoruz. Teknoloji ilerledi. Dronelar artık hayatımızın bir parçası oldu. En kısa sürede bir boğulma olayına nasıl ulaşılabilirse bugün bunu gördük. Kendilerini kutluyoruz. İnsan sağlığı her şeyden önemli.” diye konuştu.

Uluslararası İnsansız Hava Aracı Pilotları Derneği kurucu Başkanı Erdoğan Budak ise yakın bir zamanda Cankuş’un tüm sahillerde görev alabileceğini aktardı.

Cankuş projesinin Türkiye’de çok sık yaşanan ayrıca ölümle sonuçlanan boğulma vakalarına zamanında müdahale edilememesi sebebiyle ortaya çıktığına değinen Budak, “Bugün bir tanıtım çalışması için Kemer’e geldik. Kemer Belediye Başkanımız Necati Topaloğlu’na ilgisi için teşekkür ediyorum. Boğulma vakaları ile ilgili yapılan bir araştırmaya göre her yıl ülkemizde 900 civarında insan hayatını kaybediyor. İlk boğulma tehlikesinin fark edilmesi ayrıca müdahalesi arasında saniyeler hatta saliseler büyük önem taşımaktadır. Suya iniş kalkış yapabilen ayrıca su geçirmez özellikte olan Cankuşların 79,3 km/s hızla uçabilmektedir. İlk saniyelerde bir insan müdahalesinin gerçekleşebileceği süreden daha hızlı bir şekilde hareket eder ayrıca Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafınca ehliyet verilmiş ayrıca uçuş tecrübesi olan profesyonel drone pilotlarımız vakaya ilk can simidini bırakır, kişiyi kurtarır ayrıca su üzerinde hayatta kalmasını sağlar. 4 K ayrıca gece görüşlü kamera teknolojisine ayrıca aynı zamanda otomatik açılabilen can yeleği sistemine sahip olan Cankuşlar her iklimde ayrıca her koşulda aktif görev alabilmektedir.” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar: - sosyal içerik platformu - ETSY Blog - uygulama fikirleri - vize başvurusu