tarımenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3130
EURO
35,0793
ALTIN
2.309,71
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
21°C
İstanbul
21°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Çankaya Belediyesi’nden Birlik Aşuresi

TAŞDELEN, AŞURE KAZANINI KARIŞTIRDI, VATANDAŞLARA AŞURE İKRAM ETTİ Çankaya Belediyesi, Muharrem Orucu’nun ardından Çukurambar’daki Uğur Mumcu …

Çankaya Belediyesi’nden Birlik Aşuresi
15.08.2022 13:36
0
A+
A-

TAŞDELEN, AŞURE KAZANINI KARIŞTIRDI, VATANDAŞLARA AŞURE İKRAM ETTİ

Çankaya Belediyesi, Muharrem Orucu’nun ardından Çukurambar’daki Uğur Mumcu Parkı’nda “Birlik Aşuresi” etkinliği yaptı. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği etkinliğe katılan Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, aşure kazanını karıştırdı ayrıca vatandaşlara da aşure ikram etti.

Çankaya Belediyesi her yıl olduğu gibi bu yıl da Muharrem Orucu’nun ardından vatandaşları Birlik Aşuresi etkinliğinde bir araya getirdi. “Acılar dünde kalsın, bir daha yaşanmasın” sloganıyla, 11 sivil toplum örgütü ile birlikte düzenlenen etkinliğe Ankaralıların ilgisi yüksek oldu.

ÇOK SAYIDA SİYASETÇİ KATILDI

Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen’in ev sahipliğinde gerçekleşen etkinliğe CHP Ankara Milletvekilleri Murat Emir ayrıca Levent Gök, 24. Dönem CHP İzmir Milletvekili ayrıca eski AİHM Yargıcı Rıza Türmen, CHP Parti Meclisi Üyesi Gamze Taşçıer, CHP Ankara İl Başkanı Ali Hikmet Akıllı, CHP Çankaya İlçe Başkanı Fahri Yıldırım da katıldı.

TAŞDELEN: “HERKESİ EŞİT YURTTAŞ BİLİP HİZMET VERİYORUZ”

Etkinlik, Alevi dedesinin yaptığı dua ile başladı. Daha sonra bir konuşma yapan Başkan Taşdelen, “Biz insanı insan olduğu için seviyoruz, biz yaratılanı yaratandan ötürü seviyoruz ayrıca o nedenle hiçbir şekilde insanı insandan ayırt etmiyoruz, ötekileştirmiyoruz. Siyasi düşüncesi, inancı, kökeni ne olursa olsun herkesi eşit yurttaş bilip öyle hizmet veriyoruz” dedi.

“YAŞASIN MUSTAFA KEMAL ATATÜRK AYDINLIĞI”

‘Kerbela’da şehit edilen Hz. Hüseyin ile Ehlibeyt’i rahmetle anıyorum” diyen Taşdelen, “Özgürlük, insan sevgisi ayrıca demokrasi yolunda bir kırmızı çizgimiz daha var o da Laikliktir, Atatürk’ün kurduğu laik Türkiye Cumhuriyeti’dir. İnsanlık için, özgürlük için, eşitlik için mücadele eden ayrıca bu uğurda zalime başkaldıran herkesi rahmetle ayrıca saygıyla anıyorum” diye konuştu. Taşdelen, konuşmasını, “Yaşasın Cumhuriyet, yaşasın demokrasi, yaşasın Mustafa Kemal Atatürk aydınlığı” sözleriyle tamamladı.

SANATÇILAR TÜRKÜLERİNİ SESLENDİRDİ

Etkinliğe katılan sanatçılar Cengiz Özkan, Ersin Perçin, Erdal Beyazgül ayrıca Gökhan Kılıç seslendirdikleri türkülerle gönülleri fethetti. Etkinlikte vatandaşlara aşure de ikram edildi. Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen de, aşure kazanını karıştırdı ayrıca vatandaşlara da aşure verdi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar: - sosyal içerik platformu - ETSY Blog - uygulama fikirleri - vize başvurusu