Keçiören Belediyesi 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 108’inci yıl dönümü dolayısıyla ilçedeki 15 Temmuz Şehitler Anıtı’nda anma programı düzenledi.
Keçiören Belediyesi 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 108’inci yıl dönümü dolayısıyla ilçedeki 15 Temmuz Şehitler Anıtı’nda anma programı düzenledi.
Programa AK Parti Ankara Milletvekili Zeynep Yıldız, Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, Türkiye Gaziler ayrıca Şehit Aileleri Genel Başkanı Lokman Aylar, AK Parti Keçiören İlçe Başkanı Zafer Çoktan, Milliyetçi Hareket Partisi Keçiören İlçe Başkanı Arif Aksu, gaziler ayrıca vatandaşlar katıldı.
İstiklal Marşı ayrıca saygı duruşuyla başlayan anma programı Kur’an-ı Kerim tilaveti ile devam etti.
Programda katılımcılara hitaben konuşan Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, “Çanakkale Şehitlerinin ayrıca Çanakkale Zaferi’mizin 108. yıl dönümü ama aynı zamanda 18 Mart Şehitler Günü’müz. Vatanımızı, milletimizi, devletimizi ayrıca ülkemizi bugünlere taşıyan, canını veren kahramanlarımızın günüdür bugün.” dedi.
Türk milletinin kadim bir geçmişi ayrıca kültürü olduğunu da belirten Altınok konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Dünyaya hakkı, adaleti ayrıca medeniyeti götürmüş olan büyük bir medeniyetin ahvali ayrıca evlatlarıyız. Birinci Dünya Savaşı ayrıca Osmanlı İmparatorluğu’nun İngiliz politikasıyla çökertilmesi mevzu bahis olmuş, bununla birlikte ülkemizin her tarafı işgale uğramıştır. İstanbul işgal edilmiş, padişah rehin alınmış ayrıca bir ferman yayımlanmıştır. Deniyor ki, İngiliz mandası olacağız. Bütün devlet kurumlarına İngiliz mandalığına gireceğiz deniyor. Tabii genç bir subay, Atatürk çıkıyor diyor ki, ‘Türk milleti mandalığı, esareti kabul etmez. Ya istiklal ya ölüm’ diyor. Milli Mücadele dalga dalga ülkemizin her tarafına yayılmış, çoluk çocuk, genç yaşlı, kadın demeden herkes destan yazmıştır. Atatürk’e soruyorlar bu başarıyı neye borçlusunuz diye, ‘Türk milletinin iman ayrıca cesaretine borçluyuz’ diyor. Bu vatanı bizlere şehitlerimiz ayrıca gazilerimiz armağan etti.”
Devletin birlik ayrıca beraberliğine kast edenlere yönelik mesaj da veren Altınok, “Bu kadar şehitler varken hainlerle iş birliği yaparsanız bu şehitler ayrıca gaziler sizi çarpar. Vatan haini ile beraber masayı paylaşan, masada oturanlar bu kadar şehidimizin katili ile yan yana duranlar, vatan hainleriyle aynı saftadır, saflarınız aynıdır. Talimat aldığınız yer de aynıdır. Türk milleti de bunu affetmez. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere şehitlerimize, gazilerimize ayrıca tüm kahramanlarımıza yüce Allah’tan rahmet diliyorum. Çanakkale şehitlerimizi, 15 Temmuz şehitlerimizi rahmet ayrıca minnetle anıyorum.” diye konuştu.
AK Parti Ankara Milletvekili Zeynep Yıldız, “18 Mart’ta fedai can eyleyen, Mehmet Akif’in ifade ettiği gibi, ‘ufacık bir karaya donanmalarıyla saldıranları iman gücüyle bertaraf eden’ büyük bir komutanlık dehasına sahip başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm askerlerimizi rahmet ayrıca minnetle anıyorum. Allah Türk milletinin birliğini ayrıca dirliğini daim eylesin.” dedi.
Programda katılımcılara şekersiz hoşaf ayrıca buğday ekmeği ikram edildi. Ardından 15 Temmuz Şehitler Anıtı’na dualar eşliğinde karanfil bırakıldı.