tarımenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5968
EURO
34,8683
ALTIN
2.494,71
BIST
9.593,89
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
14°C
İstanbul
14°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Açık
20°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
21°C
Salı Az Bulutlu
22°C

Çamyuva Mahallesi’ne dev yatırımlar

Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, Çamyuva Mahallesi’nde yapımı devam eden çalışmaları yerinde inceledi. Başkan Topaloğlu’na, Kemer Belediye Başkan Yardımcıları Emin Gül ile Baki Yalın ayrıca Kemer Belediyesi Çamyuva Mahalle Sorumlusu Özgür Şahin eşlik etti.

Çamyuva Mahallesi’ne dev yatırımlar
27.03.2023 15:46
0
A+
A-

Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, Çamyuva Mahallesi’nde yapımı devam eden çalışmaları yerinde inceledi. Başkan Topaloğlu’na, Kemer Belediye Başkan Yardımcıları Emin Gül ile Baki Yalın ayrıca Kemer Belediyesi Çamyuva Mahalle Sorumlusu Özgür Şahin eşlik etti.

Çamyuva Mahallesi Hayıtlıgöl mevkisinde bölgede oluşabilecek sel sularının tahliyesi kapsamında 6 milyon 749 bin 919 liralık yatırım yapılıyor.

Yaklaşık 40 yıldır Hayıtlıgöl mevkisinde yaşanan sel ayrıca su baskınlarının önüne geçmek amacıyla büyük bir yatırım yapan Kemer Belediyesi, çalışmalar kapsamında sel sularının başladığı noktadan D-400 kanalına kadar olan bölüme “U” kanal yaptı.

Yaşanabilecek herhangi bir su ayrıca sel baskınına merkez sokağın altına sel suyu depolanıp pompalar ile “U” kanala tahliyesi sağlanacak ayrıca bu sayede bölgede bir rahatlama sağlanacak. Bölgede bulunan yollarda da taş kaplama işlemleri hızla devam ediyor.

Mevzu Bahis çalışmaları yerinde inceleyen Başkan Topaloğlu ayrıca vatandaşlarla sohbet ederek, istek ayrıca şikayetlerini dinledi.

Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, yaptığı açıklamada, Çamyuva’da yaşayan vatandaşların kış aylarında yıllardır sel sorunu yaşadığını hatırlatarak, sel sorununu çözmek için büyük bir yatırım yaptıklarını söyledi.

Bölgedeki dereyi 450 metrelik bir U kanal içine aldıklarına değinen Başkan Topaloğlu, “Burada 80 metrekare kapalı menfez çalışması yaptık. 400 metreküp su haznesi olan su çukuru yaptık. Su çukurunun içine 50 beygir gücünde 3 adet su pompası koyduk. Burada toplanan suyu dereye basacağız. Buradaki evleri su basmaktan kurtaracağız. Bölgede ve çocuklarımız ayrıca vatandaşlarımız için park yaptık. Bölgede bulunan yollarımızı da kilitli taş ile kaplıyoruz. Çalışmalarımız en kısa sürede tamamlanacak.” diye konuştu.

Turizm Bulvarı’nda çalışmalar sürüyor

Çamyuva Mahallesi’nde en işlek bulvarlar arasında yer alan Turizm Bulvarı’nda da bakım ayrıca onarım çalışmaları hızla sürüyor.

Toplam 790 metre uzunluğu bulunan bulvarda alt ayrıca üst yapı çalışmalarını da inceleyen Başkan Topaloğlu, Başkan Yardımcıları Emin Gül ayrıca Baki Yalın’dan çalışmalarda gelinen son durum hakkında bilgilendirme aldı.

Turizm Bulvarı’ndaki çalışmalar kapsamında toplam 11 bin metrekarelik alanda 790 metre uzunluğunda dökülecek asfalt çalışmalarının yanı sıra 830 metre yağmur suyu drenaj hattı, 2 bin 370 metrekare çiçeklik, 22 aydınlatma direği, sulama tesisatı ayrıca peyzaj çalışmaları da yapılacağı öğrenildi.

Çamyuva kapalı pazar yeri açılıyor

Her mahalleye bir kapalı pazar yeri projesi kapsamında Kuzdere ayrıca Arslanbucak mahallelerinden sonra Çamyuva Mahallesi’nde de yapımı tamamlanan kapalı pazar yerini de gezerek bilgilendirme alan Başkan Topaloğlu, pazar yerinin Çarşamba günü açılacağı müjdesini verdi.

143 ada 1 parselde bulunan 2 bin 262 metrekarelik alanda 5 sabit dükkanın da yer alacağı Pazar yerinde 116 esnaf tezgah açabilecek.

Başkan Topaloğlu, yaptığı açıklamada, “Çamyuva pazar yerimizi tamamladık. Çarşamba günü açılışını yapacağız. Esnafımız ayrıca vatandaşlarımız artık yağmurdan ayrıca çamurdan kurtulmuş olacak. Her mahalleye bir pazar yeri projemiz son hızıyla devam ediyor. Bundan sonra da Göynük ayrıca Beldibi mahallelerimizde pazar yerlerimizi yapacağız. Şu anda ihale aşamaları devam ediyor. Kemerimize hayırlı olsun.” dedi.

 

ETİKETLER: , , , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar: - sosyal içerik platformu - ETSY Blog - uygulama fikirleri - vize başvurusu islami sohbet müzik indir dini sohbet sohbet