tarımenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5622
EURO
34,7286
ALTIN
2.486,36
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
15°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
20°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
20°C

Çalışanlar en çok kedi besliyor

İş yerinin alışveriş yeri Avansas, çalışanların kedi-köpek sahipliği oranlarını, tercih ettikleri mamaları ayrıca bu tercihlerin altında yatan …

Çalışanlar en çok kedi besliyor
03.10.2022 12:21
0
A+
A-

İş yerinin alışveriş yeri Avansas, çalışanların kedi-köpek sahipliği oranlarını, tercih ettikleri mamaları ayrıca bu tercihlerin altında yatan nedenleri araştırdı. Türkiye genelinde 4 bin 500’e yakın Avansas müşterisi ile gerçekleştirilen araştırmaya göre çalışanların yüzde 25’i kedi, yüzde 13’ü de köpek bakımından sorumlu olduğunu ifade ediyor. Köpeği olan pati severler kuru mama için bir seferde ortalama 200 TL ila 300 TL arasında harcama yaptığını belirtirken kedi sahiplerinin önemli bir kısmı 200 TL’den az olacak şekilde harcamasını gerçekleştiriyor.

Son yıllarda Türkiye’de evcil hayvan sahipliği oranı hızla artış gösterirken, patili dostlarımız için ayrılan bütçeler ayrıca tüketici tercihleri merak konusu oldu. Bu kapsamda Avansas, Türkiye genelinde yaklaşık 4 bin 500 yaptığı araştırmayla çalışanların evcil hayvan tercihlerini ayrıca yaptıkları alışverişin detaylarını paylaştı.

Araştırmaya göre küçük işletmelerde çalışanların yüzde 24’ü kedi, yüzde 8’i köpek, 5’i ise hem kedi hem de köpek sahibi olduğunu ifade etti. Orta büyüklükteki işletmelerde çalışanların ise yüzde 18’i kedi sahibi olduğunu, yüzde 8’i köpek, 4’ü ise hem kedi hem de köpekle birlikte yaşadığını paylaştı. Çalışanların toplam yüzde 25’inin kedi, yüzde 13’ünün köpek sahibi olması ise dikkat çekti.

MAMADA SAĞLIKLI İÇERİK FİYATTAN ÖNEMLİ

Araştırmaya göre küçük ayrıca orta büyüklükteki işletmelerde çalışanlar mama alışverişi yaparken yüzde 36 oranla e-ticaret kanallarını tercih ettiğini paylaştı. İkinci tercih edilen kanal olan ‘eayrıca yakın pet-shop’ seçeneği ise yüzde 19’la öne çıktı.

Kedi ayrıca köpek maması alışverişinde en önemli kriterler ise sağlıklı içerik, ihtiyaç duyulan besin değerlerini sağlaması ayrıca yaşa uygunluk olarak yanıtlanırken bu unsurların fiyatın önüne geçmesi dikkat çekti.

Patili dostlarımız için yapılan mama harcamaları da araştırmanın detayları arasında yer aldı. Kediler için tek seferde yapılan alışveriş ağırlıklı olarak 200 TL’den azken, köpekler için 200 TL ila 300 TL arasında olduğu belirtildi.

KEDİ İÇİN TAVUKLU, KÖPEK İÇİN KUZULU MAMA TERCİH EDİLİYOR

“Kediniz için tercih ettiğiniz mamada daha çok hangi tür protein kaynaklarını tercih ettiğinizi öğrenebilir miyiz?” sorusuna çalışanlar en çok çalışanlar tavuk ayrıca somon balığı yanıtını verdi. Köpeklerde ise kuzulu mama tercih sebebi olurken bunu sığır eti, tavuk ayrıca danalı mama izledi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar: - sosyal içerik platformu - ETSY Blog - uygulama fikirleri - vize başvurusu islami sohbet müzik indir dini sohbet sohbet