tarımenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5176
EURO
34,7276
ALTIN
2.489,33
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
14°C
Cumartesi Az Bulutlu
20°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
20°C

Çağımızın En Büyük Sorunlarından Bir Tanesi; “Dijital Çocukların Ebeveyni Olmak…”

Zeytinburnu Belediyesi Aile Kadın Destekleme ayrıca Engelliler Merkezi (AKDEM), bu yılın son ‘Çarşamba Semineri’nde, dijital dünya ile entegre bir şekilde büyüyen zamane çocuklarının; gelişimini, ruh halini bozan ayrıca internet, sosyal basın ortamlarında onları ne gibi tehlikelerin beklediğinin konuşulduğu ‘Dijital Çocukların Ebeveyni Olmak” konusuna ev sahipliği yaptı.

Çağımızın En Büyük Sorunlarından Bir Tanesi; “Dijital Çocukların Ebeveyni Olmak…”
08.01.2023 00:42
0
A+
A-

Zeytinburnu Belediyesi Aile Kadın Destekleme ayrıca Engelliler Merkezi (AKDEM), bu yılın son ‘Çarşamba Semineri’nde, dijital dünya ile entegre bir şekilde büyüyen zamane çocuklarının; gelişimini, ruh halini bozan ayrıca internet, sosyal basın ortamlarında onları ne gibi tehlikelerin beklediğinin konuşulduğu ‘Dijital Çocukların Ebeveyni Olmak” konusuna ev sahipliği yaptı. 

Zeytinburnu Aile Kadın destekleme ayrıca Engelliler Merkezi (AKDEM), 15 yıldır düzenli olarak düzenlediği ‘Çarşamba Seminerleri’nde her hafta belirlediği farklı konularla, her yaştan bireyi destekleyen ayrıca yaşam kalitesinin artmasını hedefleyen koruyucu, önleyici ayrıca rehabilite edici çalışmalara imza atıyor. AKDEM, bu yılın son seminerinde teknoloji çağında büyüyen ayrıca dijital dünya ile iç içe yaşayan çocuklarımızı internet ayrıca sosyal basın mecralarında bekleyen tehlikeleri, kötü alışkanlar edinme, psikolojik bozukluklar gibi zarar verici konulara yer verdi. Zeytinburnu Kültür ayrıca Sanat Merkezi’nde yoğun bir katılımla gerçekleşen “Dijital Çocukların Ebeveyni Olmak” adlı seminerin konuşmacısı ise sosyal medyada ‘Dijital Baba’ olarak bilinen Bilişimci Yazar Orhan Toker oldu. 

“ÇOCUKLARIMIZI DİJİTAL BATAKLIĞA KURBAN VERMEYELİM”

Her sene yüz binlerce çocuğun sanal dünyanın dijital bataklığında yok olup gittiğine dikkat çekerek konuşmasına başlayan Orhan Toker, “Biz salonlarımızda oturup sohbet ederken veya televizyon izlerken çocuklarımız bambaşka bir sanal dünyada, hiç bilemediğimiz ya da asla tasvip etmediğimiz konuları konuşuyorlar. Sosyal basın platformlarındaki algoritmalar bizlere uygun içerik önerirken çocuklarımıza şiddet ayrıca zararlı alışkanlıkları pompalayan içerikler veriyor. Bir vakit sonra bu durum çocuklarımızda yüksek seviyede kaygı bozukluğu, dışarıya çıkamama kendini soyutlama gibi sonuçlarla bizleri karşı karşıya bırakıyor. En önemlisi ise çocuklarımızla bağlarımız kopuyor ayrıca onlar teselliyi bambaşka yerlerde tehlikenin merkezinde arıyorlar.” dedi.

“YANLIŞ TERCİH EDİLEN OYUNLAR RUH HALİNİ BOZUYOR”

Dünyaca ünlü Psikolog, “Nörobilimci ayrıca Çocuk Uzmanı Dr. Gabor Mate’in “Alkol içmelerine kaç yaşında izin veriyorsanız telefonu da o vakit alın” sözlerine atıfta bulunarak konuşmasına devam eden Toker, “Çocuklarınıza telefon veya tablet almak için acele etmeyin, ve onlarla sözleşme yapın. Öyle istedikleri vakit istedikleri kadar zaman geçirmelerine müsaade etmeyin. Bu aletlerde en çok vakti oyun oynarken geçiriyorlar. Onların oyun firmalarının hazırladığı tuzaklara düşmesine müsaade etmemelisiniz. Özellikle para kazanmak amaçlı yapılan bu hareketler çocuğu para istemeye hatta bulmaya zorluyor. Aynı zamanda şiddet içerikli ayrıca rekabetçi oyunlar onları agresif, rekabetçi bir ruh haline sokuyor. Çocuğumuzun karakterine ayrıca yeteneklerine göre oyun seçmeliyiz. Çevrimiçi oyunlarda sohbet konusuna da dikkat edilmesi gerekiyor. Buralarda çok fazla küfür var.” diye konuştu.

DUYGUSAL AĞRI KESİCİ; BAĞIMLILIK..!

İnternet ayrıca sosyal medyanın yanlış kullanılması sonucu çocukların gerçeklik algısının bozulduğunu, ilerleyen dönemlerde çocukların kendini yalnız hissederek; aidiyet duygusundan yoksun, kaygı bozuklukları olan ayrıca bunların neticesinde depresyon, intihar gibi kaçınılmaz sonlarla karşılaşıldığının altını çizen Toker, ebeveynlere şu tavsiyelerde bulundu:  “Bir evin içinde birlikte yaşayan ayrı dünyanın bireyleri gibi yaşıyoruz. Herkesin kendine ait bir konfor alanı ayrıca dünyası var. Bu çok tehlikeli bir durum. Muhakkak aile bireyleri olarak bir araya gelip teknolojisiz bir şekilde vakit geçirmeliyiz. Birlikte etkinlikler yapmalıyız. Çocuklarımız aileden ilgi göremeyince duygusal ağrı kesici olarak bağımlılığı tercih ediyorlar. O yüzden çocuklarımızı asla ihmal etmemeliyiz, çocuklar duygusal ihtiyaçlarını ebeveynleri vasıtasıyla karşılamalı. Bunu gidip sanal dünyada aramamalı.”

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar: - sosyal içerik platformu - ETSY Blog - uygulama fikirleri - vize başvurusu islami sohbet müzik indir dini sohbet sohbet