tarımenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3638
EURO
35,0383
ALTIN
2.324,23
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
21°C
İstanbul
21°C
Açık
Cuma Parçalı Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Parçalı Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD), Büyük Zafer’in 100. Yılı Buluşması Gerçekleştir

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD), Mustafa Kemal Atatürk’ün başkomutanlığındaki Türk ordusunun işgalci güçleri Anadolu’dan çıkarıp özgür …

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD), Büyük Zafer’in 100. Yılı Buluşması Gerçekleştir
22.08.2022 19:51
0
A+
A-

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD), Mustafa Kemal Atatürk’ün başkomutanlığındaki Türk ordusunun işgalci güçleri Anadolu’dan çıkarıp özgür ayrıca bağımsız bir ulus olmamızı ayrıca Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulmasını sağlayan Büyük Taarruz Başkomutanlık Meydan Savaşı’nın 100. tarihinde Akşehir ayrıca Afyonkarahisar’da bir araya geldi.

ÇYDD Genel Merkezi’nin Akşehir ayrıca Afyonkarahisar şubelerinin katkılarıyla düzenlenen “Büyük Zafer’in 100. Yılı” buluşmasına, Türkiye’nin dört bir yanındaki 58 ÇYDD şubesinden gelen 216 üye ayrıca genç katılarak bu tarihsel günde zafer coşkusunu hep birlikte yaşadı.

Mustafa Kemal Atatürk’ün başkomutanlığındaki Türk ordusunun, Kurtuluş Savaşı’nın en önemli ayrıca belirleyici savaşı olan Büyük Taarruz ile işgalci Yunan ordusuna son darbeyi vurarak ülke topraklarının geri kazanmasının yüzüncü tarihinde gerçekleşen buluşmada ÇYDD, “Türkiye Cumhuriyeti Atatürk’ün İzinde Sonsuza Dek Yaşayacaktır!” dedi.

ÇYDD Genel Başkanı Prof. Dr. Ayşe Yüksel, ÇYDD Genel Başkan Yardımcıları Lale Pilatin ayrıca Av. Sedat Durna ile ÇYDD Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyeleri Av. Nur Gerçel, Garip Başakçi, Tanzer Boğan, Deniz Garip Yılmaz ayrıca Berfin Kuruş’un yanı sıra ÇYDD şube başkanları ayrıca yönetim kurulu üyelerinin de katıldığı buluşma, Akşehir Cumhuriyet Meydanı’nda çelenk töreniyle başladı; saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu. Kumanya ile yapılan kahvaltı ardından Akşehir’deki Batı Cephesi Karargâhı, Etnografya Müzesi, Arkeolojisi Müzesi, Akşehir Evleri ayrıca Nasreddin Hoca Evi ziyaret edildi.

Akşehir’de gerçekleşen törenin açış konuşmasını yapan ÇYDD Akşehir Şubesi Başkanı Bengü Semersatan: “Yurdun işgalden kurtuluşunun yönetildiği topraklara hoş geldiniz! 20 Ağustos 1922’de, tam 100 yıl önce bugün, Mustafa Kemal Atatürk Akşehir’e geldi ayrıca kurmayları ile Büyük Taarruz’un son hazırlıklarını burada tamamladı. Büyük Zafer’in 100. yılında, ÇYDD Genel Merkezi ayrıca şubelerini Akşehir’de ağırlamanın gururunu ayrıca mutluluğunu yaşıyoruz. Bu tarihi buluşma için Genel Merkezimize ayrıca şubelerimize çok teşekkür ediyoruz.” dedi.

Törende konuşma yapan ÇYDD Genel Başkanı Prof. Dr. Ayşe Yüksel, Büyük Zafer’in 100. tarihinde hep birlikte olmanın mutluluğu içerisinde olduklarını belirterek “Büyük Taarruz Zaferi’nin üzerinden tam bir asır geçti. Bağımsız, laik ayrıca demokratik Cumhuriyetimizi bu büyük zafere borçluyuz.” dedi. Mustafa Kemal Atatürk başkomutanlığındaki Türk ordusunun, Büyük Taarruz’un son hazırlıklarını Akşehir Batı Cephesi Karargahı’nda yürüttüğünü belirten Prof. Dr. Yüksel, “ÇYDD olarak Mustafa Kemal Atatürk’ün tam 100 yıl önce 20 Ağustos günü geldiği Akşehir’de, tam 100 yıl sonra aynı günde buluştuk. Bunun gururunu ayrıca onurunu hep birlikte yaşıyoruz. Akşehir, 9 ay 10 gün Batı Cephesi Karargahı’na ev sahipliği yaparak bağımsızlık mücadelemizin kazanılmasında hayati bir rol oynadı, o nedenle bugün bizler de buradayız! Biliyoruz ki, Cumhuriyetin kazanımlarını koruyacak ayrıca geleceğe taşıyacak da gençlerimiz olacak. Onlarla umut ayrıca mücadele günlerinin direnç noktası olan Batı Cephesi Karargahı’nı, bu toprakları ziyaret etmek çok anlamlı ayrıca değerli. İnanıyoruz ki, gençlerimiz daha çağdaş bir geleceğe sahip olacak; bunu hep birlikte çalışarak gerçekleştireceğiz ayrıca onlar için umut olmaya devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.

Afyonkarahisar’da devam eden program kapsamında, ekim ayında 2 bin tane fidanın toprakla buluşturulacağı ÇYDD Büyük Taarruz’un 100. Yılı Anı Ormanı için Orman Bölge Müdürlüğü tarafınca belirlenen alan gezildi ayrıca 20 tane örnek fidanın dikimi gerçekleştirildi.

21 Ağustos Pazar günü programa, Büyük Taarruz Utku Anıtı’nın ziyaret edilmesi ile başlandı. Ardından Şuhut Atatürk Evi’ne gidildi burada tören düzenlendi. Törende konuşan ÇYDD Afyonkarahisar Şubesi Başkanı Serap Öztürk: “Yurdun işgalden kurtarıldığı, bağımsızlığımızı ayrıca özgürlüğümüzü kazandığımız topraklara Afyonkarahisar’a hoş geldiniz. 100 yıl önce kazandığımız bağımsızlığımızı her ne pahasına olursa olsun koruyacağız ayrıca ÇYDD olarak hep birlikte çalışmaya devam edeceğiz. Bu tarihi buluşma için Genel Merkezimize ayrıca şubelerimize çok teşekkür ediyoruz.” dedi.

ÇYDD Genel Başkanı Prof. Dr. Ayşe Yüksel burada yaptığı konuşmada “ÇYDD olarak 2019’da, 19 Mayıs’ın 100. Yılında, Samsun’daydık. 4 Eylül 2019’da, Sivas Kongresi’nin 100. tarihinde Sivas’taydık. Bugün Büyük Taarruz’un 100. tarihinde buradayız, ne mutlu bizlere. Artık bundan sonra Büyük Zafer Buluşmaları adı altında bu etkinliklerimizi gelenekselleştireceğiz, her yıl üyelerimiz ayrıca gençlerimizle özgürlüğümüzün ayrıca bağımsızlığımızın kazanıldığı bu topraklarda buluşacağız, ulusal tarihimizi yerinde ayrıca doğru kaynaklardan öğrenmelerini sağlayacağız.” dedi. Ardından Çağdaş Gençlik Merkez Birimi (ÇGMB) Kolaylaştırıcısı Selin Özışık konuşma yaptı. Çağdaş Gençlik adına medya açıklamasını ÇGMB Üyesi Türkan Kurt okudu. Konuşmalardan sonra ekiplere ayrılarak rehberler eşliğinde Atatürk Evi gezildi.

Atatürk Evi’nin ardından Büyük Taarruz’un başlatıldığı Kocatepe’ye Zafer Yürüyüşü gerçekleştirildi. Burada saygı duruşunda bulunulduktan sonra Çağdaş Gençlik tarafınca Nâzım Hikmet’in Kuvayımilliye Destanı’ndan bölümler okundu. Kocatepe’den rehberler tarafınca Büyük Taarruz hakkında genel bilgi yapıldı. Ardından rehberler eşliğinde Yüzbaşı Agâh Efendi Şehitliği ziyaret edildi. Burada Afyonkarahisar Şubemizin gençleri tarafınca Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi ayrıca Gençliğin Ata’ya Yanıtı okundu.

İstiklal Tanıtım Merkezi’nde Büyük Taarruz Başkomutanlık Savaşı’nın gerçekleştiği alanın üç boyutlu maket zemini üzerinde rehberler tarafınca bilgi yapıldı. Büyük Zaferin 100. Yılı Buluşması, Büyük Taarruz Şehitliği gezilmesiyle sona erdi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar: - sosyal içerik platformu - ETSY Blog - uygulama fikirleri - vize başvurusu