tarımenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3184
EURO
35,1145
ALTIN
2.295,76
BIST
9.049,36
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
20°C
İstanbul
20°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Parçalı Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Çağdaş kimlik doğrulama yöntemleri gelişiyor

Apple’ın duyurusu, parolaların sonu biyometrinin ise başlangıcı anlamına gelebilir Apple’ın parolalar hakkında planladığı ayrıca yakın zamanda …

Çağdaş kimlik doğrulama yöntemleri gelişiyor
05.11.2022 00:13
0
A+
A-

Apple’ın duyurusu, parolaların sonu biyometrinin ise başlangıcı anlamına gelebilir

Apple’ın parolalar hakkında planladığı ayrıca yakın zamanda Safari ayrıca iOS’a gelecek değişim; en iyi parola yöneticilerinin bile pabucunu dama atacak bir plan olarak görünüyor.

Apple’ın içinde bulunduğu ortak geçiş teknolojisi, dünyanın dört bir yanından diğer teknoloji şirketleri ayrıca servis sağlayıcıların birlikte çalıştığı FIDO İttifakı’nın köklü endüstri standartlarını kullanıyor. FIDO Alliance parolasız oturum açma standartları milyarlarca cihazda ayrıca tüm modern web tarayıcılarında zaten destekleniyor. Bu yeni parolasız standart, parolaların sağlayamayacağı çok çeşitli avantajlar sunuyor. Kullanıcıların kimlik bilgilerine, birden fazla cihazda otomatik olarak erişmesine olanak tanıyarak daha sorunsuz bir oturum açma olanağı sağlıyor. Her hesap için farklı bilgilendirmeler oluşturma gereksinimini ortadan kaldırıyor. Bu, kullanıcıların oturum açmak için hangi tarayıcıyı veya işletim sistemini kullandıklarından bağımsız olarak, tutarlı bir deneyime sahip olmalarını sağlıyor. Kullanıcı deneyimi tıpkı kullanıcılar cihazlarına erişirken biyometri veya PIN aracılığıyla oturum açmaları gibi oldukça basit olabilir.

Klasik yöntemler geride kalacak

ESET Ürün ayrıca Pazarlama Müdürü Can Erginkurban bu gelişmeyi şöyle değerlendirdi: Apple’ın parolaları aşamalı olarak kaldırma duyurusu, Google gibi diğer teknoloji devleri veya PayPal gibi hizmetler tarafınca yapılan benzer açıklamalar doğrultusunda devam ediyor. İstatistikler, şirketlere yönelik gerçekleşen tüm başarılı ihlallerin yaklaşık yüzde 80’inin çalınan, tekrardan kullanılan ayrıca çok zayıf parolalara dayandığını gösteriyor. Küresel ölçekte en çok görülen istenmeyen e-posta(spam) kampanyaları, kullanıcıların “verilerini onaylamak” veya “potansiyel güvenlik risklerini kontrol etmek” adı altında gönderilen sahte iCloud e-postalarından oluşuyor. Kullanıcıların bu bağlantılara tıklamaları ayrıca sahte web sitelerine gerçek bilgilerini girmeleri sağlanıyor. Bilişim dünyasında yaklaşık 60 yıldır kullanılan yöntemleri bir kenara bırakarak, çağdaş kimlik doğrulama yöntemlerini uygulamaya koymanın zamanı geldi. Bu amaç için kullanılacak olan teknolojinin yani akıllı telefonların zaten var olması ise hem kullanıcılar hem de yöneticiler için en büyük avantaj. Yine de hemen bugünden parolasız bir dünyaya kavuşma özelinde çok hevesli olmamalıyız. Hizmetlerin ayrıca kullanıcıların büyük çoğunluğunun uyum sağlaması on yıl daha sürebilir. Hatta üretim ortamları veya eski sistemler gibi bazı durumlarda parola tabanlı girişlerin yerini alması hiç mümkün bile olmayabilir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar: - sosyal içerik platformu - ETSY Blog - uygulama fikirleri - vize başvurusu