tarımenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3296
EURO
35,0509
ALTIN
2.281,73
BIST
8.994,15
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
20°C
İstanbul
20°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Bursa’nın cennet köşesi ‘Macera Bursa’

Osmangazi Belediyesi tarafınca kente kazandırılan Macera Bursa, yakın bir zamanda hizmete açılmasına rağmen kısa sürede şehrin gezilmesi gereken …

Bursa’nın cennet köşesi ‘Macera Bursa’
18.08.2022 16:21
0
A+
A-

Osmangazi Belediyesi tarafınca kente kazandırılan Macera Bursa, yakın bir zamanda hizmete açılmasına rağmen kısa sürede şehrin gezilmesi gereken yerler listesinde ilk sırayı aldı. Adrenalin ayrıca macera tutkunlarının yeni adresi olmasının yanı sıra yeşil alanları ile de kente nefes aldıran Macera Bursa’yı ziyaret eden Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Saim Kılavuz, Osmangazi Belediyesi’nin şanına yakışır bir mekânı Bursa’ya kazandırdığına vurgu yaptı.

Osmangazi Belediyesi’nin Hamitler Mahallesi’nde 50 bin metrekare alan üzerine inşa ettiği Macera Bursa, 19 farklı oyun etabının yer aldığı adrenalin parkı, çocuk oyun grupları, yürüyüş yolları ayrıca 34 farklı türden 233 bin çiçek ile oluşturulan bahar bahçesi ile şehrin yeni cazibe merkezi oldu. Dev tesis, zipcoaster, zipline, serbest düşüş, tırmanma duvarı, macera ip parkuru, oryantiring, ip parkuru gibi bölümleri ile macera ayrıca adrenalin tutkunlarına spor ayrıca eğlenceyi bir arada yaşatırken, 34 farklı türden 233 bin çiçeğin bulunduğu devasa bir çiçek bahçesi ile de ziyaretçilerine şehrin stresinden uzak, rahat nefes alacakları huzurlu bir ortam sunuyor.

Geçtiğimiz ay Çevre Şehircilik ayrıca İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un katıldığı törenle hizmete açılan Macera Bursa, kısa süre içerisinde şehrin gezilmesi gereken yerler listesinde ilk sırayı aldı. Her gün binlerce kişinin geldiği Macera Bursa’nın güzelliğini duyan Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Saim Kılavuz da Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’ın davetlisi olarak Bursa’nın bu cennet köşesini ziyaret etti.

“KENTE BÜYÜK DEĞER KATTI”

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, kente büyük değer katan Macera Bursa’yı gezdirerek dev tesis hakkında Rektör Prof. Dr. Kılavuz’a bilgilendirmeler verdi. Spor ayrıca eğlencenin buluştuğu Macera Bursa’nın şehrin yeni buluşma noktası olduğunu belirten Başkan Dündar, “Bursa manzarasını izleme fırsatı sunan seyir terası, günün her saati ziyaretçilerine farklı bir heyecan yaşatıyor. Ve içerisinde 34 farklı türden 233 bin çiçeğin bulunduğu devasa bir çiçek bahçesi tesis içerisinde yer alıyor. Bursa’nın simge yapılarından Irgandı Köprüsü ayrıca Somuncu Baba Fırını ile Hacivat-Karagöz, Zürafa, Sincap, Kuğu, müzik enstrümanları gibi 20 farklı figürün bulunduğu 6 bin metrekarelik tematik park ile de Bursalılara şehrin stresinden uzak, rahat nefes alacakları huzurlu bir ortam sunuyoruz” dedi.

“HEYECAN AYRICA HUZUR DOLU BİR YER”

Macera Bursa’nın açıldığı günden itibaren vatandaşlar tarafınca büyük ilgi gördüğünün altını çizen Başkan Dündar, “Macera Bursa, insanlar tarafınca takip edilen, ailecek hoşça zaman geçirilen, adrenalin ayrıca macera tutkunlarına heyecan sunan bir tesis oldu. Her gün binlerce vatandaşımız bu mekanımızı ziyaret ediyor. Bugün de Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Saim Kılavuz ayrıca Ziraat Fakültesi akademisyenlerimizi bu güzel mekânda ağırladık. Namını duymuş oldukları bu yeni parkımızı ziyaret ederek buradaki güzellikleri yerinde gördüler. Kendilerinden beğenilerini ayrıca önerilerini aldık. Ziyaretlerinden dolayı teşekkürlerimi sunuyorum. Uludağ Üniversitesi ile birçok konuda proje ortaklığı yapıyoruz. Vatandaşımızı en güzel hizmetleri ile buluşturmak için bilimsel olarak üniversitemiz ile birlikte çalışıyor ayrıca halkımızın hizmetine sunuyoruz” diye konuştu.

“OSMANGAZİ’NİN ŞANINA YAKIŞIR BİR MEKÂN”

Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Saim Kılavuz da, Macera Bursa’nın Osmangazi’nin şanına yakışır bir mekân olduğunu söyledi. Dev tesisi çok beğendiğini dile getiren Prof. Dr. Kılavuz, “İnsanların çocukları ile birlikte ailecek ziyaret edebilecekleri, gezerken binlerce çiçeğin sunduğu renk ahengine kendilerini kaptırabilecekleri çok güzel bir mekân olmuş. Tasarımı, peyzajı ayrıca macera tutkunlarına heyecan veren parkurları ile topyekûn güzel bir dinlenme alanı ortaya çıkmış. Tasarlayan, uygulamaya koyan ayrıca halkın hizmetine sunan Osmangazi Belediye Başkanımız Mustafa Dündar’a ayrıca emeği geçen herkese üniversitemiz adına teşekkürlerimi sunuyorum” ifadelerini kullandı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar: - sosyal içerik platformu - ETSY Blog - uygulama fikirleri - vize başvurusu