tarımenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3724
EURO
34,9981
ALTIN
2.325,89
BIST
9.095,89
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
18°C

Burhaniye’de Zeytin Devrimi

İMARLI ARSAYA İNŞAAT YAPARKEN ZEYTİNLER KESİLMEYECEK Burhaniye Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler, zeytinlik yasasıyla, daha önce imara …

Burhaniye’de Zeytin Devrimi
04.11.2022 00:05
0
A+
A-

İMARLI ARSAYA İNŞAAT YAPARKEN ZEYTİNLER KESİLMEYECEK

Burhaniye Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler, zeytinlik yasasıyla, daha önce imara açılmış olan arsalara yapılacak inşaat alanlarında bulunan zeytin ağaçlarının kesilmesine karşı çıkarak meclis kararı aldı. Kasım ayı meclis oturumunda verilen başkanlık önergesiyle, meclisten oy birliği ile geçen kararda, imara açık olan arsalardaki zeytin ağaçlarının kesilmesinin önüne geçilmiş oldu.

Tüm meclis üyelerinin oylarıyla alınan karar çerçevesinde; içinde zeytin ağacı bulunan imarlı arsalara yapılacak inşaatlarda, inşaat alanına denk gelen ağaçların taşınması, arsanın diğer alanlarında bulunan Zeytin ağaçlarının da yerinde kalarak sökülmemesi ayrıca kesilmemesi yönünde karar alındı. Bu karara uymayan vatandaşlara ise gerekli en ağır yaptırımlar uygulanarak idari para ayrıca ruhsat cezaları verilecek.

Belediye Başkanı Deveciler, “Bir vatandaşımız, 1993 yılı ayrıca öncesindeki zeytinlik yasasıyla imara açılan arsa vasfında olan yerlere inşaat yapacak ise ayrıca arsasında zeytin ağaçları varsa, bu ağaçları kesemeyecek. İnşaat ruhsatı alırken ve alanda bulunan zeytin ağaçlarıyla ilgili rölöayrıca istenecek. İnşaat alanına denk gelen ağaçları ise gerek kendisi taşıyacak ayrıca belediyeye belge getirecek, gerekirse belediyeye bildirecek; biz onları kamu alanlarına taşıyacağız. Bu konuyla alakalı hassasiyetimizi tüm Türkiye biliyor. Bu zamana kadar 1 m2 zeytinlik alanını imara açmadık. Açmayacağız da. Burhaniye olarak, zeytine verdiğimiz önemi aldığımız bu kararla da tekrar gösteriyoruz. Bu anlamada meclis üyelerimize de hassasiyetleri için ve teşekkürlerimi sunuyorum. ”dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar: - sosyal içerik platformu - ETSY Blog - uygulama fikirleri - vize başvurusu