tarımenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5706
EURO
34,7604
ALTIN
2.491,29
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
15°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
20°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
20°C

Burhaniye Belediyesi Meclis Toplantısında Deprem Önlemleri Konuşuldu

Burhaniye Belediyesi Mart Ayı Olağan Meclis Toplantısının 1. Birleşimi bugün belediye meclis salonunda yapıldı.

Burhaniye Belediyesi Meclis Toplantısında Deprem Önlemleri Konuşuldu
02.03.2023 00:01
0
A+
A-

Burhaniye Belediyesi Mart Ayı Olağan Meclis Toplantısının 1. Birleşimi bugün belediye meclis salonunda yapıldı. Gündeme geçmeden önce açıklamalarda bulunan Burhaniye Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler, “Çok büyük bir afet yaşadık. Depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum” dedi.

Belediye olarak, deprem bölgesine ayrıca depremzedelere yapılan yardımların sayısal verilerle sunumunun yapıldığı toplantıda; deprem bölgesine giden Başkan Yardımcıları Oktay Erbalaban ile Murat Yazgan ayrıca Belediye Meclis Üyeleri Tarık Erdil ile Bülent Başaran da gündem  maddelerine geçilmeden önce söz alarak deprem bölgesinde gözlemlediklerinden bahsederek ülke olarak yaşadığımız acıya vurgu yaptılar. Ardından, gündeme ek olarak sunulan depremle ilgili iki öneri de oy birliğiyle kabul edilerek gündeme alındı.

Ören Yolu üzerinde geçici olarak durdurulan inşaatların durumu ayrıca Edremit Körfezinde bulunan fayların deprem üretme potansiyeline sahip olması sebebiyle oluşabilecek bir deprem öncesi İlçe genelinde bulunan yapı stoğunun gözden geçirilmesi, riskli bölgelerin belirlenmesi, alınacak önlemler ayrıca vatandaşın bilinçlendirilmesi konusu ile ilgili müzekkereler Deprem ayrıca Doğal Afet Komisyonu ile İmar Komisyonuna birlikte havale edildi Öneri olarak meclise sunulan ayrıca oy birliğiyle gündeme eklenen bir diğer madde olan; Burhaniyedeki vatandaşların evlerini güçlendirmek için yapacağı çalışmalarda belediye olarak tüm harç ayrıca ödemelerin alınmamasını içeren müzekkere Plan Bütçe Komisyonuna havale edildi. 

Burhaniye Belediyesi’nin yapı kontrol ayrıca denetimler özelinde hassasiyetinin artarak devam edeceğini belirten Başkan Deveciler,“Belediyemizde Yapı Kontrol Müdürlüğü, İmar Müdürlüğünden ayrı bir müdürlük. Çoğu belediyede bu böyle değil, depremden sonra Yapı Kontrol Müdürlüğünün ne kadar önemli olduğunu gördük. 

Belediye Meclisimizce alınan kararlarla ilçemizde yapılan konutların depreme dayanıklılığını arttıracağız. Mevcut evlerini güçlendirmek isteyen vatandaşlarımıza destek sağlamak için harç ayrıca ödemelerini almayarak vatandaşları teşvik edeceğiz. Bunun için çalışmalarımız başladı, komisyonlarımız konuları değerlendirecek” dedi.
 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar: - sosyal içerik platformu - ETSY Blog - uygulama fikirleri - vize başvurusu islami sohbet müzik indir dini sohbet sohbet