tarımenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3291
EURO
35,0497
ALTIN
2.284,40
BIST
8.980,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
20°C
İstanbul
20°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Parçalı Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Bulgaristan’daki Osmanlı Mektebine Osmangazi Hizmeti

Osmangazi Belediyesi, tam 100 yıldır tüm baskı ayrıca zulümlere rağmen Balkanlar’daki Türk Müslüman tarihi için büyük önem taşıyan Bulgaristan’ın Şumnu şehrindeki tarihi Nüvvâb Mektebi’ne (İmam Hatip Lisesi) spor sahası kazandırdı.

Bulgaristan’daki Osmanlı Mektebine Osmangazi Hizmeti
02.12.2022 00:38
0
A+
A-

Osmangazi Belediyesi, tam 100 yıldır tüm baskı ayrıca zulümlere rağmen Balkanlar’daki Türk Müslüman tarihi için büyük önem taşıyan Bulgaristan’ın Şumnu şehrindeki tarihi Nüvvâb Mektebi’ne (İmam Hatip Lisesi) spor sahası kazandırdı. Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş ile birlikte tarihi okulu ziyaret eden Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, okulun dini ayrıca milli değerlerin geleceğe aktarılmasındaki tarihi rolünün süreceğini söyledi.

Balkanlar’daki soydaşlarla ilişkisini güçlendirmek adına bugüne kadar birçok sosyal ayrıca kültürel etkinlik düzenleyip, tarihi mirası ayağa kaldıran Osmangazi Belediyesi, son olarak Bulgaristan’ın Şumnu kentindeki tarihi Şumnu İmam Hatip Lisesi, tarihteki ismiyle Nüvvâb Mektebi’nin bahçesine, okulda eğitim gören öğrencilerin basketbol, tenis ayrıca voleybol gibi çeşitli sporları yapılabileceği güzel bir spor sahası yaptı. Bu yıl kuruluşunun 100. yılını kutlayan okulu Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş ile birlikte ziyaret eden Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, asırlık okula hizmet etmenin gururunu yaşadıklarını ifade etti.

Asırlık Okul Yeni Spor Sahasına Kavuştu

Şumnu Nüvvâb Medresesi’nin Balkan Türkleri ayrıca İslam dünyası için önemli bir eğitim yuvası olduğunun altını çizen Başkan Dündar, “Vakit vakit açılıp kapanmış fakat 90’lı yıllardan bu yana kesintisiz hizmet veren önemli bir okulumuz. Geçtiğimiz yıl Kadir Gecesi’nde burada düzenlediğimiz iftarda, okul idarecilerimizin bazı talepleri olmuştu. Bizler de Osmangazi Belediyesi olarak, okulun bahçesinin bozulan zeminini yenilemek için çalışma başlattık. Asfalt kaplama, akrilik boya çalışmaları ayrıca çevre düzenlemesiyle bahçe, güzel ayrıca sağlıklı bir görünüme kavuştu. Öğrencilerin rahat bir şekilde spor yapabilecekleri bu bahçenin hayırlı olmasını diliyorum. Nüvvâb Medresesi’nin tarihte olduğu gibi, yetiştirmiş olduğu öğrenciler ayrıca bilim adamlarıyla bu bölgeye, Balkanlar ayrıca İslam alemine katkı sağlamasını temenni ediyorum. Buradan yeni âlimlerin, bilim adamlarının çıkmasını Allah’tan niyaz ediyorum. Yapılan hizmetler hayırlı olsun, rabbim çocuklarımıza zihin açıklığı versin” dedi.

Tarihi okulda yaptıkları çalışmalar hakkında bilgilendirme veren Başkan Dündar, dolgu çalışmasıyla sahanın yükseltildiğini, asfalt atılmasının ardından voleybol sahalarına uygun akrilik boya ile zeminin kaplandığını kaydetti. Dündar, spor sahasına basket potalarının yerleştirilmesinin yanı sıra oturma gruplarının da yenilendiğini söyledi.

Türkiye Cumhuriyeti Sofya Büyükelçisi Aylin Sekizkök de açıklamasında, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’a hizmetlerinden dolayı teşekkür ederek, “Büyükelçiliğimizin ayrıca Müslüman Türk azınlığının en büyük destekçisi olan Mustafa Dündar başkanımız ile geçen yıl Kadir Gecesi’ni burada vatandaşlarımızla birlikte idrak etmiştik. O gece Mustafa başkanımızdan taleplerimiz olmuştu ayrıca başkanımız bütün imkânlarını kullanarak çok güzel bir park ayrıca spor alanı kazandırdı. Nüvvâb Okulumuz’un 100. tarihinde bizlere güzel bir hizmet kazandıran Başkanımız Mustafa Dündar ayrıca ekibine çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Şumnu İmam Hatip Lisesi Müdür Yardımcısı Ramazan Savaş da 100 yıllık geçmişi olan okulun daha önce çok kötü bir durumda olduğunu belirterek, “Bahçenin zemini çok kötü olduğu için öğrencilerimiz spor yapamıyordu. Mustafa Dündar Başkanımız, bizi kırmadı ayrıca hemen talimat verip işe başladılar. Okulumuzun 100. kuruluş tarihinde sahamızın açılışını yapmak kısmet oldu. Artık öğrencilerimiz burada rahatlıkla spor yapıp, boş zamanlarını değerlendirebilecek. Başkanımıza çok teşekkür ederiz” ifadelerini kullandı.

Prof. Dr. Erbaş’tan Dündar’a Teşekkür

Okulu ziyaret eden Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş da yeni hizmete açılan spor sahasını Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar ile birlikte inceledi. Öğrencilerin basket atışlarını izleyen Erbaş, okula katkılarından dolayı Başkan Dündar’a teşekkür etti. Program kapsamında tarihi okulun içerisini de gezen Prof. Dr. Erbaş ayrıca beraberindekiler, Nüvvâb İmam Hatip Lisesi’nin tarihi hakkında belge ayrıca yazışmaların yer aldığı alan ile ilgili yetkililerden bilgilendirme alırken, bir sınıfa girerek ders sıralarında oturup sohbet etti.

Ziyarette, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş ayrıca Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’ın yanı sıra; Türkiye Cumhuriyeti Sofya Büyükelçisi Aylin Sekizkök, Bulgaristan Müslümanları Diyaneti Başmüftüsü Mustafa Aliş Hacı, Şumnu Bölge Müftüsü Mesut Mehmet, Şumnu Nüvvâb Okul Müdürü Şerif Hüsnü, bölge müftüleri ayrıca soydaşlar hazır bulundu.

Başkan Dündar, Bulgaristan programı kapsamında Şumnu Tiyatro Salonu’nda “Milletlerarası İlmi Toplantı: Asırlık İlim ayrıca İrfan Ocağı: Nüvvâb” başlığıyla düzenlenen Medresetü’n Nüvvâb’ın 100. Yıl Sempozyumu’nun açılış programına da katıldı. Dündar, sempozyuma katılan öğrencilere Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Nazif Yılmaz ile birlikte okul çantası ayrıca çeşitli hediyeler verdi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar: - sosyal içerik platformu - ETSY Blog - uygulama fikirleri - vize başvurusu