tarımenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3212
EURO
35,0652
ALTIN
2.306,86
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
21°C
İstanbul
21°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Parçalı Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Bülent Şık’tan ‘Çocuklar ve Gıda Güvenliği’ Söyleşisi

Daha sağlıklı nesiller için toplumsal bilinci güçlendirmeye yönelik faaliyetlerini sürdüren Karşıyaka Belediyesi, yıllardır akademik düzeyde gıda güvenliği alanında çalışmalar yapan Gıda Mühendisi Dr. Bülent Şık’ı Karşıyakalılar ile buluşturacak.

Bülent Şık’tan ‘Çocuklar ve Gıda Güvenliği’ Söyleşisi
16.01.2023 00:19
0
A+
A-

Daha sağlıklı nesiller için toplumsal bilinci güçlendirmeye yönelik faaliyetlerini sürdüren Karşıyaka Belediyesi, yıllardır akademik düzeyde gıda güvenliği alanında çalışmalar yapan Gıda Mühendisi Dr. Bülent Şık’ı Karşıyakalılar ile buluşturacak. Şık’ın “Çocuklar ayrıca Gıda Güvenliği” adlı yeni kitabıyla aynı başlık altında gerçekleşecek söyleşi ayrıca imza etkinliği, 14 Ocak Cumartesi günü saat 14.00’da Zübeyde Hanım Nikah Sarayı’nda yapılacak. Karşıyaka Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü tarafınca düzenlenen organizasyon, herkese açık ayrıca ücretsiz olacak.

ANNE AYRICA BABALARA REHBER

Gıda güvenliği çalışmalarının odak noktasına çocuk sağlığının koyulması gerektiğini savunan Bülent Şık, söyleşide de bu konuyu tüm detaylarıyla ele alacak. Bülent Şık, “Anne ayrıca babalar için rehber” niteliğini taşıyan kitabında; beslenmenin, sosyal ilişkilerin ayrıca çevresel ortamların (çocukların bedenini çepeçevre saran her şey) bir çocuğun geleceği ya da ileri yaşlarındaki sağlığı üzerinde çok büyük bir önem taşıdığını ayrıca hayatımızın daha sonraki dönemlerinde açığa çıkabilecek çeşitli sağlık sorunlarının yanı sıra, nörolojik ayrıca bilişsel gelişimimizi de büyük ölçüde şekillendirdiğini belirtiyor.

Yetersiz-sağlıksız beslenmenin bir çocuğun beyin gelişimi üzerindeki etkilerinin çok derin ayrıca kalıcı olabildiğini aktaran Bülent Şık “Yapılan çalışmalar anne karnında başlayan ayrıca ergenlik döneminin aşağı yukarı sonlarına kadar uzanan süreçte yeterli, dengeli ayrıca sağlıklı beslenme koşulları sağlamanın, sağlık üzerinde hayat boyu sürecek etkilere sahip olduğunu gösteriyor. Çocukların fiziksel ayrıca zihinsel açılardan yetişkinlerden farklı olduğu bilinse de bu farklılıkların çevre sağlığı ya da gıda güvenliği çalışmalarında yeterince dikkate alındığı söylenemez. Bu bilgilendirmeler ışığında Çocuklar ayrıca Gıda Güvenliği başlıklı sunumda, gıda güvencesi ayrıca güvenliği açısından içinde olduğumuz ayrıca yakın gelecekte açığa çıkacak sorunları ayrıca bu sorunların çocuklar açısından oluşturacağı riskleri ele alacağız. İçinde olduğumuz gıda krizinin çocukların sağlıklı beslenmesi açısından ne gibi sorunlara yol açtığına değinecek; sağlık ayrıca beslenme alanında çocukları odak noktasına koyan bir kamusal bakış açısına ihtiyacımız olduğundan yola çıkarak neler yapılması gerektiğini konuşacağız” dedi.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar: - sosyal içerik platformu - ETSY Blog - uygulama fikirleri - vize başvurusu