tarımenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3656
EURO
34,9702
ALTIN
2.326,16
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
21°C
İstanbul
21°C
Açık
Cuma Parçalı Bulutlu
22°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Parçalı Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Buca’lı öğrenciler Amerika yolcusu

BUCA Belediyesi’nin bilim üssü Buca Bilim ayrıca Sanat Merkezi (BSM) öğrencileri, Amerika’da düzenlenecek dünyanın en büyük proje yarışmasında …

Buca’lı öğrenciler Amerika yolcusu
20.10.2022 12:41
0
A+
A-

BUCA Belediyesi’nin bilim üssü Buca Bilim ayrıca Sanat Merkezi (BSM) öğrencileri, Amerika’da düzenlenecek dünyanın en büyük proje yarışmasında ülkemizi temsil etme hakkı kazandı.

Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç’ın eğitimde fırsat eşitliği yaratmak amacıyla hayata geçirdiği Buca BSM, bir kez daha kente büyük gurur yaşattı. Öğrenciler Devin İnan ayrıca Rumeysa Çiçek, merkezin uzman eğitimcileriyle beraber hazırladıkları ayrıca TÜBİTAK’ta 25 bin başvuru arasından kimya dalında Türkiye birincisi olan projeleri ile mayıs ayında Amerika’da gerçekleşecek Regeneron Uluslararası Bilim ayrıca Mühendislik Fuarı’nda (International Science and Engineering Fair-ISEF) Türkiye’yi temsil etmeye hak kazandı. Öğrenciler, fuarda dereceye girdikleri takdirde Türkiye’deki üniversitelere sınavsız girme hakkı ile Massachusetts Institute of Technology, Harvard University gibi köklü eğitim kurumlarına kabul ayrıca burs alma şansı elde edebilecek.

GURURLUYUZ

Merkez Yöneticisi Ümit Karademir, Buca BSM olarak TÜBİTAK’ın dünyanın en büyük proje yarışması için ülkemizi temsilen seçtiği projeler arasında yer almaktan dolayı çok gururlu olduklarını ifade etti. Proje Danışmanı Dr. Cansu İlke Kuru ise projeyi uygulayan öğrenciler ile iki yıldır üniversite laboratuvarlarında çalışmalar yaptıklarını belirterek, büyük emeklerle hazırladıkları projeleri ile yarışmaya katılacak öğrencilere Amerika yolculuklarında başarılar diledi.

KISA ZAMANDA BAKTERİ TAYİNİ

Lise öğrencileri Devin İnan ayrıca Rumeysa Çiçek, Buca BBSM’nin uzman eğitimcileriyle birlikte biyoteknoloji alanında kısa zamanda az maliyetle su ayrıca gıda ürünlerinde bakteri tayini yapmayı sağlayan proje geliştirdi. Bu proje ile TÜBİTAK Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması’nda kimya dalında Türkiye birinciliği kazanan gençler, Teknofest Biyoteknoloji Inovasyon Yarışması’nda da Türkiye birincisi oldu. Öte yandan, İtalya, Rusya, Sırbistan, Endonezya, Azerbaycan, Arjantin, Meksika, Afrika merkezli gerçekleştirilen uluslararası bilim projeleri yarışmalarında 7 altın madalya, 2 gümüş madalya ayrıca 2 bronz madalya kazanan öğrenciler, TÜBİTAK tarafınca dünyanın en büyük proje yarışması olarak bilinen Regeneron Uluslararası Bilim ayrıca Mühendislik Fuarı’nda ülkemizi temsil hakkıyla onurlandırıldı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar: - sosyal içerik platformu - ETSY Blog - uygulama fikirleri - vize başvurusu