tarımenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3835
EURO
35,0525
ALTIN
2.326,19
BIST
9.098,30
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Parçalı Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
18°C

Bu rotaları konforlu bir şekilde keşfetmek için havaalanından araç kiralayın!

Ülkemizin en güzel rotalarından birkaçı kendisine en yakın mesafedeki havaalanından 2-3 saatlik uzaklıkta konumlanmış durumda. Havaalanından uzak …

Bu rotaları konforlu bir şekilde keşfetmek için havaalanından araç kiralayın!
26.07.2022 15:36
0
A+
A-

Ülkemizin en güzel rotalarından birkaçı kendisine en yakın mesafedeki havaalanından 2-3 saatlik uzaklıkta konumlanmış durumda. Havaalanından uzak ayrıca turistik açıdan değerli rotaları konforlu bir şekilde keşfetmek içinse havalimanından araç kiralama hizmetini değerlendirmek en ideal seçenek. Türkiye’nin Lider Seyahat Sitesi ENUYGUN konforlu bir keşif için havalimanından araç kiralamanız gereken rotalara ilişkin özel bir liste hazırladı.

Uçak ile seyahat etmek hem hızlı hem de konforlu oluşuyla öne çıksa da bazı rotalar havalimanlarından uzak olduğu için ulaşım bir hayli zorlayıcı olabiliyor. Havaalanına uzak destinasyonlara ulaşım için araç kiralama seçeneğini değerlendirmek yolculuğu daha keyifli ayrıca konforlu bir hale getiriyor. Türkiye’de seyahat sektörünün online dönüşümüne yön veren ENUYGUN, havalimanına uzak kalan ayrıca araç kiralayarak keşfetmenin daha keyifli olduğu rotaları derledi.

Karadeniz yaylaları

Ülkemizin ulaşması zor olsa da en özel deneyimlerle dolu noktaları dendiğinde Karadeniz yaylaları öne çıkıyor. Enuygun farklı bir seyahat tecrübesi yaşamak için yaylaya çıkmak isteyen seyahat severlere Rize-Artvin ya da Trabzon havalimanlarından araç kiralama hizmetini değerlendirmelerini öneriyor. Geçmişte yaylalara yakın tek havaalanı Trabzon Havalimanı olsa da bugün Rize-Artvin Havalimanı da yaylaya gitmek isteyen kişiler tarafınca tercih ediliyor. Engebeli yollarla dolu Karadeniz’de yaylalara özel araç olmadan çıkmak mümkün değil. Bu nedenle uçakla bölgeye varan kişilerin yaylalara ulaşmak için araç kiralaması bir zorunluluk. Bölgede yollar engebeli ayrıca dağlık olduğu için yaylalara çıkmak için 4×4 segmentindeki araçlardan kiralamanız gerekiyor. Tedarikçi firmaya göre değişiklik gösterse de bölgedeki havalimanlarından 4×4 segmentindeki araçları kiralamak 1.300 TL’den başlıyor.

Peki Karadeniz Bölgesi tatilinde hangi lokasyonlar bulunmalı? Rize’yi gezerken Ayder, Pokut ayrıca Gito gibi son yıllarda çokça popüler olan yaylaların yanı sıra Elevit, Trovit, Palovit, Samistal, Sal, Çat, Avusor ayrıca Hazindak da görülmeye değer. Trabzon’da Sis Dağı ve Haldizen başı çekerken, heyelan sonucu oluşan Sera Gölü‘nün çevresini de listeye ekleyebilirsiniz. Artvin’e gidecekseniz de Borçka Karagöl Yaylası ayrıca Kafkasör Yaylası görmeniz gereken yerler arasında.

Kapadokya

ENUYGUN’un hazırladığı listedearaç kiralayarak gezmenizi önerdiği lokasyonlardan ilki Kapadokya. Kapadokya’da rahat ayrıca keyifli bir tatil için Nevşehir Kapadokya Havalimanı’ndan araç kiralayabilirsiniz. Dilerseniz Kapadokya’ya gitmek için daha çok uçuşun gerçekleştiği Kayseri Havalimanı’nı tercih edebilir, aracınızı bu havalimanından kiralayarak keşfe başlayabilirsiniz. Tabi kiralama işlemini yaparken araç seçiminde Kapadokya Bölgesi’nin coğrafi koşullarını da göz önünde bulundurmak gerekiyor. Özellikle geniş coğrafyası, engebeli arazileri ayrıca çok sayıda görülmesi gereken noktası ile öne çıkan Kapadokya’da SUV tipi bir araç kiralamayı tercih etmelisiniz. Kapadokya için SUV araçların bir günlük kiralama ücreti tedarikçi firmaya göre değişiklik gösterse de ortalama 800 TL’den başlıyor. Dolu dolu bir Kapadokya gezisi için bölgeye en az 5 gün zaman ayırılması gerekiyor. Büyüleyici güzelliği ile UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’nde yer alan Kapadokya seyahatinde; Peri Bacaları, Uçhisar, Güvercinlik Vadisi, Göreme Milli Parkı, Aşıklar Vadisi, Zelayrıca Ören Yeri mutlaka gezilmeli. Ve Kapadokya seyahatinin olmazsa olmazı balon turunu da mutlaka tatil programınıza eklemelisiniz.

Kaş

ENUYGUN’un havalimanından araç kiralayarak keşfetmenizi önerdiği bir diğer lokasyon da Dalaman Havalimanı’ndan 2,5 saat uzalıktaki Kaş ilçesi. Huzurlu atmosferi ayrıca doğal güzellikleri ile görenleri kendine hayran bırakan Kaş, balık restoranları ayrıca eğlenceli gece hayatı ile öne çıkıyor. Seyahatiniz süresince Kaş merkez, Kaputaş Plajı, Patara Plajı ayrıca Antik Kenti’ni görerek keyifli bir Kaş-Kalkan turu gerçekleştirebilirsiniz. Vaktinizi daha çok Kalkan merkezde değerlendirmek isterseniz de yüzmek için meşhur Kışla Koyu, Kalamar Koyu ya da Kalkan Koyu’na gidebilirsiniz. Kalkan tekne turu bölgede mutlaka gerçekleştirilmesi gereken aktivitelerin başında geliyor. Ve Kaş’ın büyülü su altı dünyasından yararlanmak isteyenler dalış firmaları ile eşsiz bir deneyim yaşayabilir. Kaş otelleri arasından size uygun bir tanesini seçerek keyifli deneyimlere doğru yola çıkabilirsiniz.

Datça

Dalaman Havalimanı’ndan 2,5 saatlik sürüş mesafesindeki Datça da Enuygun’un araç kiralayarak keşfetmenizi önerdiği rotalardan bir diğeri. Datça, birbirinden güzel koyları, el değmemiş doğası, sakin kıyıları ayrıca her zevke uygun konaklama birimleri ile yaz aylarının en çok tercih edilen rotalarından biri. Sakinliği ile de öne çıkan Datça’da Palamutbükü, Ovabükü, Hayıtbükü, Kargı Koyu, Kızılbük ayrıca Knidos Antik Kenti sahili denize girilebilecek yerlerin başında geliyor. Bunun yanı sıra Eski Datça sokaklarında dolaşmak, tekne turuna katılmak ayrıca Knidos Antik Kenti’ni ziyaret etmek seyahatinizi çok daha keyifli hale getirecek aktivitelerden. Datça seyahatiniz esnasında araç kiralarsanız komşu ilçe Marmaris’te de kolayca ulaşım sağlayabilir, ilçenin kendine has atmosferini deneyimleyebilirsiniz.

Kuşadası

Aydın’ın en popüler beldelerinden Kuşadası, denizi ayrıca eğlenceli ambiyansıyla ön plana çıkan bir rota. Rahat ayrıca konforlu bir Kuşadası tatili için havaalanından araç kiralayarak tarihi ayrıca doğal güzellikleri keşfedebilirsiniz. Rota, Adnan Menderes Havalimanı’ndan 1 saatlik sürüş mesafesinde. İlçede özellikle Kuşadası Milli Parkı, Kurşunlu Manastırı, Apollon Tapınağı, Milet Antik Kenti, Bafa Gölü Tabiat Parkı mutlaka görülmesi gereken yerler arasında. Kadınlar Denizi Plajı, Kuşadası Sahil ayrıca Pamucak Plajı’nda denize girip keyifli vakit geçirilebilir. Ve hazır Kuşadası’na gitmişken gökyüzü dalışı olarak da tanımlanan skydive’ı da deneyimlemelisiniz. Eğer Enuygun’un önerisini dikkate alıp Kuşadası seyahatiniz için araç kiralama seçeneğini değerlendirecekseniz Selçuk’taki Enfes Antik Kenti’ne de uğramalısınız. Kuşadası otelleri arasından seçiminizi yaparak keyifli bir tatil için yola çıkabilirsiniz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar: - sosyal içerik platformu - ETSY Blog - uygulama fikirleri - vize başvurusu