tarımenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3753
EURO
35,0555
ALTIN
2.326,55
BIST
9.096,30
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Parçalı Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
18°C

Bu Hafta ‘NVIDIA Studio’ya Adobe MAX, Yaratıcı Uygulama Güncellemeleri ve 3D Sanatçı Anna Natter Konuk Oluyor

Adobe MAX , dünya çapındaki sanatçılara fikirlerini hayata geçirmeleri için ilham veriyor. Önde gelen yaratıcı konferans, 20 Ekim Perşembe gününe …

Bu Hafta ‘NVIDIA Studio’ya Adobe MAX, Yaratıcı Uygulama Güncellemeleri ve 3D Sanatçı Anna Natter Konuk Oluyor
19.10.2022 19:26
0
A+
A-

Adobe MAX , dünya çapındaki sanatçılara fikirlerini hayata geçirmeleri için ilham veriyor. Önde gelen yaratıcı konferans, 20 Ekim Perşembe gününe kadar yüz yüze ayrıca sanal olarak devam edecek.

NVIDIA GeForce RTX 4090 GPU’nun son sürümü ayrıca üçüncü nesil RT Çekirdekleri, dördüncü nesil Tensör Çekirdekleri ayrıca sekizinci nesil NVIDIA Dual AV1 Encoder ile NVIDIA, Adobe sanatçıları için yaratıcı iş akışlarını yükseltmeye hazır.

Ve sanatçı Anna Natter, bu hafta NVIDIA Studio’da yapay zekanın gücünü ayrıca son teknoloji fotogrametri teknolojisini kullanarak nasıl 2D fotoğrafları birebir olarak 3D varlıklara dönüştürdüğünü anlatıyor.

Yeni Adobe özellikleri, en yeni NVIDIA Studio dizüstü bilgisayarlar ayrıca daha fazlası, bugün indirilebilen Ekim NVIDIA Studio Sürücüsü tarafınca destekleniyor.

MAKSİMUM Yaratıcılığın Keyfini Çıkarın

Adobe, Adobe Creatiayrıca Cloud ayrıca Substance 3D uygulamaları serisinde yapay zeka destekli özellikleri benimseyerek yapay zeka devriminde yön veriyor. Güncellemeler tekrarlayan görevleri basitleştirerek gelişmiş efektleri erişilebilir hale getiriyor.

GeForce RTX GPU’larla desteklenen içerik oluşturucular, özellikle yeni RTX 40 Serisine sahip olanlar, Adobe Creatiayrıca Cloud’daki AI özelliklerinin olağanüstü GPU hızlandırmasından yararlanabiliyor.

Adobe Premiere Pro

Adobe Premiere Pro, yapay zeka özellikleri için RTX hızlandırması alıyor ayrıca sayede yapay zeka efektlerinde önemli performans artışları gözlemlenecek. Örneğin, Unsharp Mask filtresi, bir CPU üzerinde çalıştırmaya kıyasla (RTX 3090 Ti ayrıca Intel i9 12900K’DA ölçülen performans) 4,5 kat artış ayrıca 2 kattan fazla Posterize Time etkisi görecek.

Adobe Photoshop

Yeni beta Photo Restoration (Fotoğraf Restorasyon) özelliği, görüntüleri işlemek, ton eklemek ayrıca film greninin etkilerini en aza indirmek için yapay zeka destekli nöral filtreler kullanıyor. Photo Restoration, bir sanatçının portföyünün resim kalitesini hızlı ayrıca kolay bir şekilde iyileştirmek için bir veya birden fazla görüntüye uygulanabiliyor.

Photoshop’un Yapay Zeka destekli Object Selection Tool (Nesne Seçim Aracı), sanatçıların bir görüntü içindeki belirli bir nesneye odaklanmasına olanak tanıyor. Kullanıcı seçilen nesneyi değiştirebiliyor, filtreler ekleyebiliyor ayrıca ayrıntılara ince ayar yapabiliyor.

Bu sayede sanatçılar görüntüleri maskelemek için harcadıkları büyük zamandan tasarruf sağlıyor – ayrıca GeForce RTX 3060 Ti beta sürümünde Intel UHD Graphics 700’den 3 kat, Apple M1 Ultra’dan 4 kat daha hızlıdır.

Adobe Photoshop Lightroom Classic

Adobe Photoshop Lightroom Classic’in en son sürümü, kullanıcıların güçlü yeni yapay zeka destekli maskeleme araçlarıyla çarpıcı nihai görüntüler oluşturmasını kolaylaştırıyor.

Sadece birkaç tıklamayla bu yapay zeka maskeleri, ana konu, gökyüzü ayrıca arka plan dahil olmak üzere bir görüntüdeki temel öğeleri tanımlayabilir ayrıca maskeleyebilir ayrıca hatta bir görüntü içindeki bireyleri seçebilir ayrıca saç, yüz, gözler veya dudaklar gibi belirli alanları ayarlamak için maskeler uygulayabilir.

Adobe Substance 3D

Substance 3D Modeler artık genel sürümde mevcut. Tek bir uygulamada eskiz ayrıca prototip oluşturmak, oyun seviyelerini engellemek, ayrıntılı karakterler ayrıca aksesuarlar oluşturmak veya tüm sahneyi şekillendirmek için mükemmel olan modelleyici, sanatçının konsept sanatı oluşturmasına yardımcı olabilir. Masaüstü ayrıca sanal gerçeklik arasında geçiş yapabilme özelliği, proje ihtiyaçlarına ayrıca sanatçının tercih ettiği çalışma tarzına bağlı olarak ve fayda sağlıyor.

Substance 3D Sampler, şu anda özel beta aşamasında olan ayrıca gerçek dünyadaki nesnelerin fotoğraflarını, ayar çubuklarıyla oynamadan veya değerlerle uğraşmaya gerek kalmadan otomatik olarak dokulu 3D modellere dönüştüren fotogrametri özelliğini ekledi. Sanatçılar birkaç tıklamayla artık 3D varlıklar oluşturabiliyor. Bu özellik, 3D’ye geçiş yapmak isteyen 2D sanatçılar için bir köprü görevi görecek.

Adobe Creatiayrıca Cloud ayrıca Substance 3D

Aşağıdaki güncellemeler, gelişmeye ayrıca adapte olmaya devam eden özelliklerle mevcut GPU hızlandırmalı ayrıca yapay zeka ile geliştirilmiş Adobe uygulamaları serisine katılıyor:

  • Adobe Camera RAW — yapay zeka destekli Select Objects and Select People maskeleme araçlarını seçme
  • After Effects – Donanım hızlandırmalı çıktı ile daha hızlı dışa aktarma için geliştirilmiş yapay zeka destekli Scene Edit Detection ayrıca H.264 oluşturma
  • Illustrator — Nesnelere daha hızlı erişim ayrıca Universal Scene Description (USD) (Evrensel Sahne Tanımı) dosyalarının doğrudan dışa aktarılması için Substance 3D malzeme eklentisi
  • Lightroom Classic — yapay zeka destekli Select Background and Select Sky maskeleme araçlarını seçme
  • Photoshop — Substance 3D malzeme eklentisi
  • Photoshop Elements – yapay zeka destekli Moving Elements hareketsiz görüntülere hareket katar
  • Premiere Elements — Yapay zeka destekli Artistic Effects, klipleri ünlü sanat eserlerinden veya popüler sanat tarzlarından ilham alan efektlerle dönüştürür
  • Premiere Pro — Görüntüleri geliştiren pozlama, beyaz dengesi ayrıca kontrast, GPU hızlandırmalı Lumetri kapsamları ayrıca daha hızlı Motion Graphics Templates gibi video kliplere akıllı renk düzeltmeleri uygulamak için Auto Color renk eklemesi yapar
  • Substance 3D Painter — Daha hızlı dışa aktarma ayrıca tak çalıştır özelliğine sahip kolay uygulanabilir özel dokular için SBSAR Exports desteği, ve blending modları ayrıca opasite için yeni seçenekler

Bu özellikleri GeForce RTX GPU ile donatılmış bir NVIDIA Studio sisteminde deneyin ayrıca RTX hızlandırmalı yaratım süreçlerinin kolaylığını ayrıca hızını deneyimleyin.

Ekim Ayında NVIDIA Studio Driver

Bu NVIDIA Studio Sürücüsü, Topaz Sharpen AI ayrıca DXO Photo dahil en yeni yaratıcı uygulamalar için optimum destek sağlıyor. Ve bu NVIDIA Studio Sürücüsü, Adobe MAX’ta duyurulan Premiere Pro, Photoshop, Photoshop Lightroom Classic ayrıca daha fazlasını içeren yeni uygulama güncellemelerini destekliyor.

GeForce Experience veya NVIDIA RTX Experience’ı indirerek ayrıca NVIDIA Studio bültenine abone olarak Studio Sürücü bildirimleri alabilirsiniz.

Studio Driver’ı bugün indirin.

MAKSİMUM İlhamı kucaklayın

Bu haftaki In the NVIDIA Studio sanatçısı Anna Natter, özünde farklı ortamları denemeyi seven bir 3D sanatçısı. Natter hem teknolojisi hem de içerik oluşturmadaki sürekli genişleyen rolü sebebiyle yapay zekaya hayranlık duyuyor.

Natter, “Yaklaşık bir yıl yapay zekayı deneyimledikten sonra, kendi stilimi geliştirmeye ayrıca buraya kendimden nasıl bir şeyler katabileceğimi bulmaya çalışıyorum.”

Eserinde Natter, GeForce RTX 3090 GPU’su tarafınca hızlandırılan Photoshop Nöral Filtrelerini uyguladı. “Filtreler için kendi sanatınızı kullanmak her vakit iyi bir fikirdir, böylece her şeye benzersiz bir dokunuş verebilirsiniz. Bu benim sanatım mı değil mi diye sorarsanız, 100 öyle!” diyor sanatçı.

Natter, fotogrametri özelinde güçlü bir tutkuya sahip, çünkü neredeyse her şey 3D olarak korunabiliyor. Fotogrametri özellikleri, 3D sanatçılarına sayısız saat kazandırma potansiyeline sahiptir. “Gerçek hayattaki nesnelerin hipergerçekçi 3D modellerini yaratıyorum” dedi.

Sanatçı, sonsuza dek sürecek sanal bir 3D kopyasını oluşturmak için köpeğini bile tarayarak 3D kopyasını oluşturdu.

Substance 3D Sampler’daki özel beta fotogrametri özelliğini test etmek için Natter, tek bir dizi görüntü ile bu gerçekçi ağaç modelini yarattı.

Natter, anavatanı Almanya’da bir parkta bulunan bir ağacın videosunu çekti. Sanatçı daha sonra görüntüleri Adobe After Effects’e yükleyerek kareleri bir görüntü dizisine aktardı. After Effects, Natter’ın iş akışını iyileştiren RTX GPU’lar tarafınca hızlandırılan 30’dan fazla özellik içeriyor.

3D görüntü kalitesinden memnun kalan Natter, modeli Substance 3D Sampler’dan Substance 3D Stager’a bıraktı. Sanatçı daha sonra sahneye gerçekçi malzemeler ayrıca dokular uyguladı ayrıca Stager renk seçiciyle ayrıntıları taranan modelle eşleştirdi.

Natter daha sonra sahneyi, 3D Stager’da önceden oluşturulmuş ortam aydınlatma seçeneklerinden biri olan doğal bir dış mekan High Dynamic Range Image (HDRI) (Yüksek Dinamik Aralık Görüntüsü) ile aydınlattı. “Substance 3D paketiyle ilgili gerçekten sevdiğim şey, iş akışımdaki hayal kırıklığını ortadan kaldırması. İşimi kesintisiz olarak yapabiliyorum, çünkü her şey uyumlu ayrıca birlikte çok iyi çalışıyor” dedi.

GeForce RTX 3090 GPU, görüntü alanında etkileşim ayrıca sorunsuz hareketin kilidini açan RTX hızlandırmalı ayrıca yapay zeka destekli gürültü giderme ile 3D Stager içindeki iş akışını hızlandırdı. İşleme zamanı geldiğinde, RTX ile hızlandırılmış ışın izleme, yalnızca CPU ile olduğundan 7 kata kadar daha hızlı, fotogerçekçi 3D işlemeler sağladı.

“Son on yıldır video düzenlemede çalıştığımdan beri her vakit bir NVIDIA GPU’ya sahip oldum ayrıca uygulamalarım için en iyi sonucu veren donanımı istedim. GeForce RTX 3090 hayatımı çok kolaylaştırdı ayrıca her şey çok daha hızlı yapılıyor.” — 3D sanatçısı Anna Natter

“3D tasarıma gerçekten seven olarak, diğer insanların bu teknolojilerle ne yaratacağını görmek için gerçekten sabırsızlanıyorum” dedi.

Natter’in Behance sayfasına link üzerinden göz atabilirsiniz.

#From2Dto3D Mücadelesinde Maksimumu Göster

NVIDIA Studio, 2D’den 3D’ye ilerlemenize şahit olmak istiyor!

Japon balığı çizimi güzel bir 3D görüntüye dönüştürülen JennaRambles gibi NVIDIA Studio sosyal basın kanallarında yer alma şansı için bu ay From2Dto3D yarışmasına katılın.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar: - sosyal içerik platformu - ETSY Blog - uygulama fikirleri - vize başvurusu