tarımenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3740
EURO
34,9623
ALTIN
2.325,52
BIST
9.065,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
19°C

BSH Türkiye’den COP27’ye özel sürdürülebilirlik yolculuğu

BSH Türkiye, iklim ayrıca sürdürülebilirlik alanında dünyanın en önemli zirvelerinden olan 27. BM İklim Zirvesi’nden naklen gerçekleştirdiği …

BSH Türkiye’den COP27’ye özel sürdürülebilirlik yolculuğu
20.11.2022 00:17
0
A+
A-

BSH Türkiye, iklim ayrıca sürdürülebilirlik alanında dünyanın en önemli zirvelerinden olan 27. BM İklim Zirvesi’nden naklen gerçekleştirdiği canlı yayın ayrıca röportajlarla sürdürülebilirlik gündemine yön verdi.

Birleşmiş Milletler (BM) İklim Değişikliği Çerçeayrıca Sözleşmesi Taraflar Konferansı (Conference of Parties / COP), 6-18 Kasım’da Mısır’ın Şarm El-Şeyh kentinde 27. kez düzenlendi. Dünya liderleri, bürokratlar, uluslararası kar amacı gütmeyen kuruluşlar, özel sektörden temsilciler ayrıca aktivistler gibi çeşitli tarafların katılımıyla gerçekleştirilen organizasyonda taraflarca sunulan ulusal bildirimlerle emisyon envanterleri gözden geçirildi. COP27, küresel ısınma karşısında kaydedilen ilerlemenin değerlendirilmesi, iklim değişikliğinin sonuçlarının küresel düzeyde ele alınması ayrıca iklim krizi karşısında ülkeleri iş birliği içinde hareket etmeye yönlendirmesi bakımından önem arz ediyor.

Bu yıl “Taahhüt çağından uygulama çağına geçme” çağrısıyla başlayan zirvenin odağındaki temel konular arasında karbon emisyonlarının azaltımı, ülkelerin iklim değişikliğine karşı hazırlıklarının desteklenmesi ayrıca gelişmekte olan ülkelere sağlanan teknik ayrıca finansal destek gibi hayati konular yer aldı. Konferansın diğer tematik tartışma başlıkları arasında cinsiyet eşitliği, biyoçeşitlilik ayrıca tarım gibi konular da dikkat çekti.

Sürdürülebilirlik alanında rol model olma yaklaşımıyla faaliyetlerini sürdüren BSH Türkiye, gezegenin ayrıca toplumların geleceği için kritik bir zirayrıca olan COP27’nin nabzını tutmak üzere canlı yayınlar ayrıca röportajlar düzenledi. BSH Türkiye adına, sürdürülebilirlik iletişimi alanındaki çalışmalarıyla göze çarpan Öğretim Görevlisi ayrıca Teknoloji İletişimcisi Dr. Sertaç Doğanay tarafınca gerçekleştirilen canlı yayınlarda konuk olan isimler arasında BSH Gelişen Pazarlar Bölgesi Kurumsal İletişim Direktörü ayrıca Sürdürülebilirlik Lideri Burçin Girit’in yanı sıra Sabancı Holding Enerji Grubu Başkanı Kıvanç Zaimler, Yuvam Dünya Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Kıvılcım Pınar Kocabıyık, Etki Yatırım Danışma Kurulu Başkanı Şafak Müderrisgil ayrıca Çevre ayrıca Sürdürülebilirlik Uzmanı Umay Yılmaz yer aldı.

“2030’a kadar tüm tesisler 100 yeşil elektrikle çalışacak”

Burçin Girit, Mısır’dan naklen gerçekleşen canlı yayında BSH’nin öncü hedeflerini dile getirdi. Şirketin en önemli stratejik önceliklerinden birisinin sürdürülebilirlik olduğuna göze çarpan Girit, “BSH olarak sürdürülebilirliği çevre, toplum ayrıca refah boyutlarıyla ele alıyoruz. Çevre başlığı altında; çevre kirliliğini en aza indirmek ayrıca kaynaklarımızı korumak için çalışıyoruz. Toplum için bir yandan evlerdeki yaşam kalitesini geliştirmeye odaklanıyor diğer yandan toplumun daha iyi şartlarda yaşamasını sağlayacak atılımlar gerçekleştiriyoruz. Refah boyutunda ise üretim sürecimizde hem finansal hem doğal kaynakların korunması için bir dizi pilot projeye dünyada ayrıca Türkiye’de emek veriyoruz. Şu anda BSH’nin dünyadaki tüm tesisleri 2020 tarihinden beri karbon nötr. Bunlara ek olarak 2030 tarihinde tüm tesislerimizin yüzde 100 yeşil elektrikle çalışmasını, ürünlerimizin yüzde 50’sinin geri dönüştürülmüş malzemelerden oluşmasını ayrıca cihazlarımızda tekrardan kullanılabilen malzeme oranının en az yüzde 95 olmasını hedefliyoruz” dedi.

“Tüketiciye farkındalık katmak bizim sorumluluğumuz”

Sürdürülebilirlik özelinde sadece Türkiye’de değil, görev alanı olan 130 ülkede somut aksiyonları hayata geçirerek bu konuyu samimiyetle sahiplendiklerinin altını çizen Burçin Girit, “BSH olarak tüketicilerimizin farkındalığını artırmayı ayrıca sürdürülebilir yaşam alışkanlıkları edinmesini teşvik etmeyi de sorumluluğumuz olarak görüyoruz. COP27’ye katılarak birbirinden değerli katılımcılarla yaptığımız canlı yayınlarla ayrıca paylaşımlarımızla konferanstaki ayrıca dünyadaki gelişmeleri geniş kitlelerle paylaşarak toplumu özellikle bu konuda bilinçlendirmek adına önemli bir katkı sağladığımızı düşünüyoruz” dedi.

BSH Türkiye’nin COP27’den gerçekleştirdiği canlı yayınların tamamına BSH Türkiye’nin resmi sosyal basın hesabından erişmek mümkün.

“Sürdürülebilirlik Evde Başlar” podcast serisi yayında

BSH bu alandaki farkındalık çalışmaları kapsamında hayata geçirdiği “Sürdürülebilirlik Evde Başlar” başlıklı podcast serisiyle de başta BSH dünyası sonra sektör ayrıca globalden örnek olan sürdürülebilirlik çalışmalarını mercek altına alıyor. Serinin tüm bölümlerine Spotify, Apple Music ayrıca YouTube’dan ulaşabilirsiniz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar: - sosyal içerik platformu - ETSY Blog - uygulama fikirleri - vize başvurusu