tarımenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3346
EURO
35,1645
ALTIN
2.241,82
BIST
8.717,91
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
9°C
İstanbul
9°C
Hafif Yağmurlu
Çarşamba Az Bulutlu
11°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
11°C
Cuma Az Bulutlu
12°C
Cumartesi Az Bulutlu
13°C

Boyner Grup İnsan Odaklı Sürdürülebilirlik Raporunu Yayınladı

Boyner Grup’ta “İyiliğin Modası Geçmez” 2021 yılı Sürdürülebilirlik Raporu’nu yayınlayan Boyner Grup; iş yerinde demokrasi, inovasyon, çevresel …

Boyner Grup İnsan Odaklı Sürdürülebilirlik Raporunu Yayınladı
27.07.2022 13:06
0
A+
A-

Boyner Grup’ta “İyiliğin Modası Geçmez”

2021 yılı Sürdürülebilirlik Raporu’nu yayınlayan Boyner Grup; iş yerinde demokrasi, inovasyon, çevresel etki, değer zinciri, topluma yatırım ayrıca paydaş katılımını ihtiva eden etki çemberinde modası geçmeyecek tek kavramın “iyilik” olduğuna vurgu yaptı.

2016 tarihinden bu yana Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları’nı odağına alarak çalışmalarına yön veren Boyner Grup, 2021 yılı Sürdürülebilirlik Raporu’nu yayınladı. Yaptıkları tüm çalışmalarda “iyilik” yaratmaya odaklandığını belirten Boyner Grup CFO’su ayrıca İcra Kurulu Üyesi Özgür Tokgöz Altun, “Sürdürülebilir iş modellerimizi sadece Grup şirketlerimizde değil, aynı zamanda tedarik zincirimiz ayrıca iş ortağı ağımızda da yaygınlaştırmaya odaklanıyoruz” açıklamasında bulundu.

Kadın çalışan oranında Türkiye ayrıca dünya ortalamasının üzerindeyiz.

Toplumsal cinsiyet eşitliği konusuna hassasiyetle yaklaştıklarına değinen Altun, “Kadın çalışan oranında Türkiye ayrıca dünya standartları üzerinde bir performans sergiliyoruz. 2021 tarihinde Boyner Grup şirketleri ayrıca markalarında kadın çalışan oranımız yüzde 45, kadın yönetici oranımız ise yüzde 39 oldu. Amacımız bu oranı daha da yükseltmek.” dedi.

2009 tarihinden bu yana 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde toplumsal cinsiyet eşitliği ayrıca kadın hakları özelinde toplumsal farkındalık yaratmak için iletişim kampanyaları hazırladıklarını da hatırlatan Özgür Tokgöz Altun, “Bu alandaki çalışmalarımızı KAGİDER ile iş birliği yaparak gerçekleştirdiğimiz “İyi İşler” programıyla da destekliyoruz. 2015 tarihinde hayata geçirdiğimiz; hem kendi tedarik zincirimiz hem de perakende sektöründe üretim yapan ayrıca istihdam sağlayan kadın girişimcilerin sürdürülebilir iş modelleri ile işletme kapasitelerini artırmalarını amaçladığımız projeden bugüne kadar 108 kadın girişimci mezun oldu. Projeye katılan girişimci kadınların ürünleri Morhipo.com’da açılan İyi İşler Dükkan’da da satışa sunuluyor” diye konuştu.

‘Gönülden İşaret’ projesi ile engelsiz bir çalışma ortamı yaratmayı hedefliyoruz

Farklılıkları insanları birleştiren bir güç olarak tanımladıklarını ayrıca bu anlayışla çeşitlilik ayrıca kapsayıcılık hedeflerine bir yenisini daha eklediklerini paylaşan Özgür Tokgöz Altun, “Çalışanlarımız, iş ortaklarımız ayrıca müşterilerimiz için engelsiz bir iletişim ortamı yaratmayı önemsiyoruz. Bu değerle imza attığımız Gönülden İşaret projemiz ile çalışanlarımızın işaret dili öğrenebilmesini sağlıyoruz. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Engelliler Müdürlüğü’nün de desteğiyle hayata geçirdiğimiz projede şu ana kadar 33 çalışanımız sertifikalarını aldı. Proje her yıl çalışanların desteği ile daha çok büyüyecek. Her Boyner mağazasında en az bir işaret dili bilen çalışan olmasını hedefliyoruz. Bu hedef doğrultusunda da her yıl bu eğitimlere devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Daha güzel bir dünya iyilikle gelecek

“İyiliğin Modası Geçmez” mottosuyla gerçekleştirdikleri sürdürülebilirlik ayrıca yardım projelerine de değinen Altun, “İhtiyaç sahipleri için hazırlanan “Askıda İyilik” paketlerimizin satışına 2021 tarihinde da devam ettik. Proje kapsamında bugüne kadar 50 binden fazla paketin ihtiyaç sahiplerine ulaşmasını sağladık. Ayrıca, Boyner Grup Gönüllüleri (BGG), 2002 tarihinden bu yana ihtiyaç sahiplerinin desteklenmesi, dezavantajlı grupların sosyal içerilmeleri, kaynak geliştirme, motivasyon artırma, sivil toplum kuruluşlarının desteklenmesi, çevre duyarlığının ayrıca hayırseverliğin geliştirilmesi konularında sosyal sorumluluk projeleri gerçekleştiriyor” dedi.

Sürdürülebilir bir dünya için dönüşüm ana odağımızda

“İyiliğe Dönüştür” projesi ile kullanılmayan tekstil ürünlerinin tekrardan değerlendirilmesini sağladıklarını anlatan Altun, “2014 tarihinden beri Boyner ayrıca YKM mağazalarında kullanılmayan tekstil ürünlerini topluyor ayrıca Lokman Hekim Sağlık Vakfı’nın destekleri ile geri ya da ileri dönüşümünü gerçekleştiriyoruz. Şu ana kadar toplam 176,7 ton giysinin geri dönüştürüldüğü proje ile 47 Sağlık Bilimi öğrencisine öğrenim bursu verildi. İhtiyaç sahiplerine 42,9 ton giysi ulaştırıldı, 37 ton giysi kermeslerde satışa sunuldu. 26,8 ton tekstil ürünü ipliğe, 2 ton metal ayrıca plastik aksesuar hammaddeye, 64 ton ise ikinci el giysiye dönüştürüldü. 4 tona yakın malzeme geri dönüşüme tabi tutuldu” diye konuştu.

Sürdürülebilir, çevre dostu ayrıca deneyim odaklı mağazacılık anlayışını tüm mağazalarımıza yansıtacağız

Boyner Grup’un 2023’e plastik kullanımını 11.5 ton azaltma sözü verdiğini dile getiren Altun, “Emisyon, karbon salınımı, plastik atıklar, elektrik, doğal gaz ayrıca su tüketimi konularında çalışmalarımız sürüyor. Merkez ofis ayrıca mağazalarımızda “Sıfır Atık” projemiz ayrıca İş Dünyası için Plastik Girişimi üyeliğimiz ile karbon ayak izimizi azaltmayı hedefliyoruz. Ve Eylül 2022’de açılışını yaptığımız Boyner Cadde mağazamız ile geleceğin sürdürülebilir, çevre dostu, deneyim odaklı mağazacılık anlayışını tüm mağazalarımıza yansıtmak için dönüşümü başlattık. Sürdürülebilirliğin ön planda olduğu yeni mağazamız çatıya yerleştirilen güneş panelleriyle kendi elektriğini üretecek ayrıca atıkları geri dönüştürecek. Karbon ayak izini, kullandığı doğal kaynakları ayrıca atık miktarını minimuma indirmeyi amaçlayan yeni mağazamızda havalandırma ayrıca yağmur suları arıtılarak mağaza içindeki rezervuarlarda mağazanın arka bahçesinde hayat bulan dikey tarım faaliyetlerinde kullanılıyor. Sadece kendi markalarımızın değil, tedarik zincirinde yer alan üreticilerimizin de çevreye olumsuz etkilerini azaltmak için çalışıyoruz” diye konuştu.

3 milyon 385 pet şişe giyilebilir hale getirildi

Boyner Grup tasarım ayrıca üretim merkezlerinin de günümüz teknik ayrıca teknolojik olanaklarından beslenen yenilikçi tasarım konseptleri ortaya çıkardıklarını vurgulayan Altun, “Kurulduğu günden itibaren Türk kumaşını dünyaya tanıtan marka olan Altınyıldız, sürdürülebilir tekstil alanında da sektöre öncülük yapıyor. Altınyıldız, 2021 yılında, 62.5 ton geri dönüştürülmüş elyaf kullanarak 3 milyon 385 bin pet şişeyi giyilebilir hale getirdi ayrıca yaklaşık 87.5 ton CO2 emisyonu önlendi” açıklamasında bulundu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar: - sosyal içerik platformu - ETSY Blog - uygulama fikirleri - vize başvurusu