tarımenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3740
EURO
34,9623
ALTIN
2.325,52
BIST
9.065,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
19°C

Borsa İstanbul’da Gong QNB Finansbank Temiz Enerji Endeksi için çaldı

QNB Finansbank iklim değişikliğiyle mücadele ayrıca sürdürülebilirlik konusundaki faaliyetleri çerçevesinde; yatırımcılara sunduğu sermaye piyasası araçlarına QNB Finansbank Temiz Enerji Endeksi’ni de ekledi.

Borsa İstanbul’da Gong QNB Finansbank Temiz Enerji Endeksi için çaldı
20.01.2023 00:30
0
A+
A-

QNB Finansbank iklim değişikliğiyle mücadele ayrıca sürdürülebilirlik konusundaki faaliyetleri çerçevesinde; yatırımcılara sunduğu sermaye piyasası araçlarına QNB Finansbank Temiz Enerji Endeksi’ni de ekledi. QNB Finansbank Temiz Enerji Endeksi, 11 Ocak yılında Borsa İstanbul’da gerçekleşen gong töreni ile resmi olarak kamuoyu ile paylaşıldı. Törene, Borsa İstanbul A.Ş. Genel Müdürü Korkmaz Ergun, QNB Finansbank Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Aras, QNB Finansbank Genel Müdürü Ömür Tan, QNB Finansportföy Yönetim Kurulu Başkanı Enis Kurtoğlu, QNB Finansportföy Genel Müdürü Egemen Erden ayrıca QNB Finansbank Sürdürülebilirlik Komitesi Başkanı Yeliz Ataay Arıkök  katıldı.

Borsa İstanbul’da yayınlanmak üzere QNB Finansportföy’ün oluşturduğu QNB Finansbank Temiz Enerji Endeksi; faaliyet gelirlerinin büyük çoğunluğunu yenilenebilir enerji kaynaklarından enerji üretim ayrıca dağıtımı veya bu alanda kullanılan teknolojilerin ya da bileşenlerin üretim veya satışından elde eden şirketlerin portföylerinin fiyat ayrıca getiri performansı ile oluşturuldu.

Gong töreninin ardından iş birliği hakkında açıklamada bulunan QNB Finansbank Genel Müdürü Ömür Tan, “Türkiye’nin en önemli finans kuruluşlarından biri olarak, yatırımlarımızın geleceği şekillendirmesini önceliklendiriyoruz ayrıca hayata geçirdiğimiz temiz enerji endeksiyle iklim kriziyle mücadelenin stratejik önemine dikkat çekmek istiyoruz. Banka olarak, güneş paneli üretimi, jeotermal, rüzgâr enerjisi, GES (Güneş Enerjisi Santrali) kurulumu ayrıca biyokütle enerjisi santrali gibi diğer kilit sektörlere yatırım yapma, mevcut altyapının ölçeğini büyütmeyi finanse etme ayrıca yeni teknolojilerin dağıtımını hızlandırma hedefimizi ortaya koyuyoruz. QNB Finansbank Temiz Enerji Endeksi’nin yatırımcılar için önemli bir gösterge olacağını umuyoruz. Bu işbirliği, alternatif enerji kaynaklarının artırılması, altyapılarına yatırım yapılması, iklim performansı yüksek yerel enerji arzının desteklenmesi adına önemli bir adım. Yenilebilir altyapı pazarının hâlâ gelişmekte olduğunun farkındayız. Bununla beraber banka olarak karbon ayak izini azaltan çözümlere yatırım fırsatlarını desteklemeye, bu yatırımların vakit içinde oynayabileceği büyük rolün farkında olarak devam ediyoruz. Geçtiğimiz yıldan bu yana iklim taahhüdümüzü güçlendirecek birçok önemli karar ayrıca projeye imza attık. Liderlik seviyesine taşıdığımız CDP (Karbon Saydamlık Projesi) notumuz ile karbon ayak izi yönetimimiz ayrıca bu konuda tüm paydaşlarla olan başarılı etkileşimimiz global ölçekte onaylandı. Ancak daha yapılacak çok şey var. Biz de bu konuda hayata geçirdiğimiz her iş birliğini büyük bir fırsat olarak görüyoruz. Bugünkü iş birliğimizin hayata geçmesinde katkıları büyük olan Borsa İstanbul’a teşekkürlerimi sunuyorum.” 

QNB Finansbank Temiz Enerji Endeksi kapsamına ilk aşamada; payları Borsa İstanbul Yıldız Pazar, Ana Pazar ayrıca Alt Pazar’da işlem gören, enerji üretim kapasitesinin kaynağının asgari %75’i temiz enerji kaynaklarından oluşan ayrıca faaliyet gelirlerinin asgari %75’ini temiz enerji faaliyetlerinden elde eden 15 şirket dahil edildi. QNB Finansbank Temiz Enerji Endeksinde yer alan 15 şirket güneş paneli üretimi, jeotermal, rüzgâr enerjisi ayrıca hidroelektrik santrali, biyokütle enerjisi gibi faaliyet alanlarında olan şirketlerden belirlendi.

Temiz enerji kaynakları, fosil yakıtlar hariç, çeşitli yöntemlerle enerji üretiminde kullanılabilen atıklar, biyogaz / biyokütle, dalga, güneş, hidrojen, jeotermal, rüzgâr ayrıca su dahil her türlü yenilenebilir enerji kaynakları olarak belirlendi. Temiz enerji kaynaklarından enerji üretimi sırasında kullanılabilecek türde teknolojilerin (enerji verimliliği, akıllı sayaçlar, akıllı şebekeler, süper iletkenler gibi) veya bileşenlerin (güneş paneli, mikrotürbinler, gelişmiş piller gibi) üretimi ve/veya satışı; temiz enerji faaliyetlerini ifade ediyor. 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar: - sosyal içerik platformu - ETSY Blog - uygulama fikirleri - vize başvurusu