tarımenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3119
EURO
35,1160
ALTIN
2.302,59
BIST
9.055,64
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
20°C
İstanbul
20°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Parçalı Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Borçelik Yeni Teknolojileri Kullanarak Bakım ve Üretim Kalitesini Kusursuzlaştırıyor

Borusan Grup şirketlerinden Borçelik, “Dijital Bakım Platformu” ile nesnelerin interneti (IoT) makine öğrenmesi ayrıca yapay zekayı üretim …

Borçelik Yeni Teknolojileri Kullanarak Bakım ve Üretim Kalitesini Kusursuzlaştırıyor
10.08.2022 12:51
0
A+
A-

Borusan Grup şirketlerinden Borçelik, “Dijital Bakım Platformu” ile nesnelerin interneti (IoT) makine öğrenmesi ayrıca yapay zekayı üretim hattına entegre ederek kritik ekipmanlarda oluşabilecek istenmeyen ya da plansız olarak gerçekleşebilecek arıza kaynaklı üretim duruşlarının önüne geçiyor, bu sayede duruş ayrıca olası kalite problemlerini ortadan kaldırıyor.

Türkiye’nin en büyük ayrıca en yüksek kaliteli galvanizli çelik üreticisi Borçelik, 2020 senesinde hayata geçirdiği “Dijital Bakım Platformu” ile üretim hatlarındaki kritik ekipmanların yeni teknolojiler ile takip edilmesini ayrıca yapay zeka algoritmaları ile arızaların önlenmesini hedefledi. Kendi geliştirdiği platform ile 25 farklı üretim bölgesinde 142 kritik ekipmana 1491 sensör entegre eden ayrıca bunların takibini gerçek zamanlı olarak gerçekleştiren şirket, bugüne kadar 30’dan fazla arızayı oluşmadan tespit etti, olası ekipman duruşlarını ayrıca kalite sorunlarını önledi. “Kendi bakım ihtiyacını söyleyen ekipmanlar” mottosuyla yola çıkan şirketin bir sonraki hedefi, platformu Gemlik tesisi ayrıca çelik servis merkezinde yaygınlaştırmak.

Start-up mantığı ile hareket etti, kaliteyi üst seviyeye çıkardı

Borçelik Ar-Ge, Dijital Dönüşüm, Bilgilendirme Teknolojileri ayrıca Yönetim Sistemleri İcra Kurulu Üyesi Baran Burat, platformun aynı zamanda İş Sağlığı ayrıca Güvenliği (İSG) risklerini de ortadan kaldırmayı hedeflediğini belirtirken şu değerlendirmede bulundu:

“Borçelik olarak ülkemizin ihracatçı sektörlerini desteklemek bunu da sahip olduğumuz teknoloji sayesinde yeni ayrıca kaliteli malzemeler ile gerçekleştirmek adına çalışmalarımızı sürdürüyoruz. ‘Üretim’, ‘Bakım’ ayrıca ‘Ar-Ge Teknolojileri’ birimlerimiz içerisinden 10 kişilik bir ekip ile geliştirilen ‘Dijital Bakım Platformu’ ile de kaliteli üretimi güvence altına alıyoruz.

İçerisinde yapay zeka, makine öğrenmesi ayrıca IoT kullanılan, farklı sensör tiplerini farklı ekipmanlara entegre ettiğimiz son derece komplike olan bu platformu, çevik proje yaklaşımı ayrıca bir start-up mantığı ile hayata geçirdik. Tamamen Borçelik çalışanlarınca geliştirilmesinden büyük gurur duyduğumuz ayrıca kurum içi tüm uygulamalarımızla tamamen uyumlu olarak çalışan platformumuz aynı zamanda büyük önem verdiğimiz İSG çalışmalarımızı da destekliyor. Tüm çalışanlarımız için sahada daha güvenli bir çalışma ortamı sunmamıza olanak tanıyor.”

Borçelik Akıllı Üretim Teknolojileri Müdürü Saygın Kaçar ise “Üretim hatlarında bakım sürecini ayrıca kaliteyi en üst seviyeye çekmek için hayata geçirdiğimiz projemiz, farklı ekipman ayrıca sensör tiplerini kapsıyordu. Bizleri motiayrıca eden önemli noktalardan biri de proses endüstrisine özgü ayrıca farklı ihtiyaçlara yönelik ‘Dijital Bakım Platformu’ kapsamında hazır ürünler yerine kendi yetkinliğimizi ayrıca geliştirmelerimizi uçtan uca kullanmamız oldu. Akıllı Üretim Teknolojileri olarak Ar-Ge ayrıca dijitalleşme üzerine ekosistemimiz içerisindeki diğer ekiplerle birlikte farklı projeler üzerine çalışmaya, şirketimize ayrıca müşterilerimize değer katmaya devam edeceğiz” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar: - sosyal içerik platformu - ETSY Blog - uygulama fikirleri - vize başvurusu