tarımenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4873
EURO
34,8520
ALTIN
2.481,07
BIST
9.530,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
16°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C

Boğaçayı Bilim Kurulu’ndan yerinde inceleme

Akademisyen, meslek odası temsilcileri ayrıca alanında uzman kişilerden oluşan Boğaçayı Bilim Kurulu, Boğaçayı’nın sorunları, çözümü ayrıca geleceği ile ilgili konuları yerinde inceledi. Bilim Kurulu’na Büyükşehir Belediyesi’nin Boğaçayı’nda gerçekleştirdiği çalışmalar hakkında sunum yapıldı.

Boğaçayı Bilim Kurulu’ndan yerinde inceleme
26.03.2023 13:31
0
A+
A-

Akademisyen, meslek odası temsilcileri ayrıca alanında uzman kişilerden oluşan Boğaçayı Bilim Kurulu, Boğaçayı’nın sorunları, çözümü ayrıca geleceği ile ilgili konuları yerinde inceledi. Bilim Kurulu’na Büyükşehir Belediyesi’nin Boğaçayı’nda gerçekleştirdiği çalışmalar hakkında sunum yapıldı.

Antalya Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde akademisyenler, meslek odaları, sivil toplum kuruluşları ayrıca alanında uzman kişilerden oluşan Boğaçayı Bilim Kurulu, çalışmalarını sürdürüyor. Çeşitli zamanlarda bir araya gelen ayrıca yapılan çalışmaları değerlendiren Bilim Kurulu, sahada incelemelerde bulundu. Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Lokman Atasoy başkanlığında bir araya gelen Bilim Kurulu, Boğaçayı’nda yapılan çalışmaları yerinde gördü. Bilim Kurulu üyeleri, Boğaçayı’nda incelemeler yaparak son durumu ele aldı.

BİLİM KURULU ÜYELERİNE SUNUM 

Bilim Kurulu üyeleri, daha sonra Başkan Danışmanı Lokman Atasoy başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda bir araya gelerek, sorunları, çözümleri ayrıca yapılan çalışmaları değerlendirdi. Toplantıda 2018 tarihinde faaliyete geçirilen Boğaçayı Projesi’nden sonra meydana gelen değişimler, dere yatağında biriken rüsubat, derinlik değişimleri, su kalitesi analizleri, sucul bitkilerin ayrıca fiziksel atıkların temizlik çalışmaları, vektörel mücadele hakkında Çevre Koruma ayrıca Kontrol Dairesi Başkanlığı tarafınca Bilim Kurulu üyelerine sunum yapıldı.

ÇALIŞMALAR DEĞERLENDİRİLDİ

Başkan Danışmanı Lokman Atasoy, Boğaçayı’nı doğa ile iç içe sürdürülebilir hale getirmek için çalışmalarını bilim ayrıca tekniğin öncülüğünde gerçekleştirdiklerini kaydetti. Lokman Atasoy, “Büyükşehir Belediye Başkanımız Muhittin Böcek’in Antalya’mızı planlı, kurallı, kimlikli bir kent vaadi ayrıca ortak akılla yöneteceğimiz sözüne istinaden 2019 yılı başında Boğaçayı Bilim Kurulu’nu oluşturduk. Boğaçayı’nda yaz aylarında artış gösteren sucul bitkilerin ayrıca atıkların toplanması, dere yatağında biriken rüsubatın yönetimi, vektörle mücadele, Boğaçayı biyoçeşitliliği, kıyı erozyonu gibi çevresel konular üzerinde Bilim Kurulumuz ile değerlendirmelerde bulunduk. İklim değişikliğine bağlı olarak yaşanabilecek aşırı yağış ayrıca sel, taşkın riski ile ilgili de gündeme gelen konuları ele aldık. Ortak akılla, bilime ayrıca tekniğe dayalı olarak atılacak adımlarda üzerimize ne düşerse her vakit olduğu gibi yapmaya hazırız” dedi.

ORTAK BİR ÇALIŞMA YAPIYORUZ

Bilim Kurulu Üyeleri; Boğaçayı’nın Antalya için çok önemli olduğuna vurgu yaptı. Konyaaltı sahilinin ayrıca denizlerimizin korunması ile taşkın riskleri özelinde görüş alışverişinde bulunuldu. Bölgede ilgili kurumlar ayrıca DSİ tarafınca yürütülen taşkın önleme projesi, TÜBİTAK tarafınca desteklenen ayrıca Akdeniz Üniversitesi ile diğer ilgili üniversiteler tarafınca tamamlanan kıyı alanlarının çekilmesi hakkında bilgilendirme verildi. 

ALT KOMİSYONLAR KURULACAK

Bilim Kurulu Üyelerince; toplantıda ele alınan sorunlara ilişkin yürütülecek çalışmaların daha kapsamlı ele alınması ayrıca çalışmaların güncel olarak takip edilmesi özelinde uzmanlık alanlarına göre alt komisyonların oluşturulması kararlaştırıldı. Bu nedenle Bilim Kurulu Üyelerince; proje alanındaki atıkların toplanması ayrıca yönetimi özelinde “Temizlik ayrıca Vektörel Mücadele Komisyonu”,  sediman/rüsubat problemleri özelinde “Rüsubat Yönetimi ayrıca Kıyı Erozyonu Değerlendirme Komisyonu” ayrıca bölgede yaşanabilecek taşkın risklerinin değerlendirileceği “Taşkın Durumu Değerlendirme Komisyon” ana başlıklarında üç adet komisyon oluşturularak gerekli çalışmaların yapılmasına karar verildi.
 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar: - sosyal içerik platformu - ETSY Blog - uygulama fikirleri - vize başvurusu islami sohbet müzik indir dini sohbet sohbet