tarımenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3119
EURO
35,1160
ALTIN
2.302,59
BIST
9.055,64
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
20°C
İstanbul
20°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Parçalı Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Biyometrik Teknolojiler 3 Yıl İçinde 1,4 Milyar Kullanıcıya Ulaşacak

KİŞİSEL VERİLER İÇİN ŞİFRESİZ BİR GÜVENLİK MÜMKÜN MÜ? Yüz tanıma, parmak izi gibi biyometrik teknolojiler, en güvenilir kimlik doğrulama …

Biyometrik Teknolojiler 3 Yıl İçinde 1,4 Milyar Kullanıcıya Ulaşacak
26.07.2022 13:00
0
A+
A-

KİŞİSEL VERİLER İÇİN ŞİFRESİZ BİR GÜVENLİK MÜMKÜN MÜ?

Yüz tanıma, parmak izi gibi biyometrik teknolojiler, en güvenilir kimlik doğrulama yöntemlerinin başında geliyor. Yapılan araştırmalara göre 2025 yılına kadar 1,4 milyar kullanıcıya ulaşması beklenen biyometrik teknolojilerin geleneksel yöntemlere kıyasla güvenlik potansiyelinin daha yüksek olduğunu aktaran Siberasist Genel Müdürü Serap Günal, kişisel verilerin güvenliği için şifresiz bir geleceğin varlığını öngörüyor.

Biyometrik teknolojiler son yıllarda ciddi yol kat ediyor. Parmak izi, ses ayrıca yüz tanıma gibi yöntemleri ihtiva eden teknolojiler, kullanıcıların fiziksel erişimini gerektirdiği için hackerler tarafınca da daha az ilgi görüyor. Juniper Research’ın yayınladığı rapora göre, 2025 yılına kadar 1,4 milyar kullanıcıya ulaşacağı tahmin edilen biyometrik teknolojiler, geleneksel kimlik doğrulama yöntemlerine kıyasla çok daha güvenli olmasıyla gelecek için büyük potansiyele sahip. Kişisel verilerin korunması için kimlik doğrulama yöntemlerinin ilk güvenlik adımlarından biri olduğunu aktaran Siberasist Genel Müdürü Serap Günal, gelecekte biyometrik yöntemlerin parolaların yerini alacağının öngörüldüğünü aktarıyor.

Kişisel Verilerin Güvenliği İçin Umut Vadediyor

Gelişen teknolojiyle birlikte son biyometrik eğilimler, kimlik doğrulama sistemlerinin daha hızlı, güvenilir, ölçeklenebilir ayrıca kullanışlı çözümlere doğru evrildiğini gösteriyor. Öyle ki 2022’nin ilk çeyreğinde gerçekleşen 1 milyonu aşan kimlik avı saldırıları da kullanıcıları her zamandan daha dikkatli olmaya zorluyor. Yetersiz parola kullanımının günümüzde hala siber saldırılara sebep olan en yaygın sorunlardan biri olduğunu aktaran Siberasist Genel Müdürü Serap Günal, gelecekte kişisel veriler için şifresiz güvenliğin mümkün olduğunu söylüyor. Günal, kimlik avı saldırılarından korunmanın en temel adımlarından birinin güçlü kimlik doğrulama yöntemleri olduğunu da özellikle vurguluyor.

Geleneksel Yöntemler Yerine Biyometrik Teknolojiler Kullanılmalı

Güvenli bir kimlik doğrulama yöntemine duyulan ihtiyaç arttıkça alternatifler de zamanla çoğalıyor. Geliştirilen parmak izi, yüz ayrıca ses tanıma gibi teknolojiler de en güvenilir alternatiflerin başında yer alıyor. Juniper Research raporuna göre, biyometrik teknolojilerin 2025 yılına kadar 1,4 milyar kullanıcıya ulaşacağı öngörüsünün yanı sıra gelecek üç yıl içerisinde ödeme yöntemleri için yüz tanıma teknolojilerinin kullanımı da ikiye katlanacak. Yaklaşık 704 milyon kullanıcıyı aşması beklenen ses tanıma teknolojilerinin ise özellikle bankacılık sektöründe yaygın olarak kullanılacağı tahmin ediliyor. Kişisel verileri koruma noktasında siber saldırganların gelişen taktiklerine ayak uyduran biyometrik teknolojilerin, kullanıcılar için güvenli bir alan olduğunu aktaran Siberasist Genel Müdürü Serap Günal, yetersiz parolalar gibi geleneksel yöntemler yerine imkan dahilinde biyometrik teknolojilerin kullanımını öneriyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar: - sosyal içerik platformu - ETSY Blog - uygulama fikirleri - vize başvurusu