tarımenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3862
EURO
35,1212
ALTIN
2.325,46
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
21°C
İstanbul
21°C
Açık
Cuma Parçalı Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Parçalı Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Bilim Dünyası, Haliç Üniversitesi’nin “IoTHIC 2022” Konferansında Bir Araya Geldi

Haliç Üniversitesi tarafınca BIoT, Healthcare konularında geleceğe yönelik bakış açılarını sunmak ayrıca geliştirmek amacıyla düzenlenen “IoTHIC …

Bilim Dünyası, Haliç Üniversitesi’nin “IoTHIC 2022” Konferansında Bir Araya Geldi
26.10.2022 13:11
0
A+
A-

Haliç Üniversitesi tarafınca BIoT, Healthcare konularında geleceğe yönelik bakış açılarını sunmak ayrıca geliştirmek amacıyla düzenlenen “IoTHIC 2022” konferansı, alanında bir ilk olarak üniversitenin 5. Levent Kampüsü’nde gerçekleşti.

Bilimsel ayrıca akademik buluşmalara önem veren Haliç Üniversitesi, sağlık hizmetlerinin nesnelerin interneti (IoT) ile birleştirilmesi ayrıca bu tıbbi hizmetlerle yaşam kalitesinin arttırılması konusunu ele alan “IoTHIC 2022” konferansını ilk düzenleyen üniversite olarak evrensel bilim çalışmalarında bir kez daha ön plana çıktı. Haliç Üniversitesi Mühendislik Fakültesi’nin çalışmalarıyla düzenlenen konferans, 21 Ekim Cuma günü üniversitenin “All In One” konseptli 5. Levent’teki kampüsünde uluslararası bilim dünyasından önemli isimleri bir araya getirdi.

Türkiye’nin yanı sıra Irak, Çin, Kuveyt, Birleşik Arap Emirlikleri, Tayvan, Umman, İngiltere, Mısır, Suudi Arabistan, İrlanda ayrıca Malezya gibi ülkeler düzeyinde katılım gösterilen “IoTHIC 2022” konferansı, 100’e yakın akademisyen ayrıca bilim insanını Haliç Üniversitesi’nde ağırladı. Ve Türkiye, ABD ayrıca İtalya’dan alanlarında saygın tıp doktorları ile mühendisler konferansa davetli konuşmacı olarak katkı sundu.

“IoTHIC 2022” konferansında konuşan Haliç Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Salaheddine Bendak, konusu ayrıca kapsamı bakımından ilk ayrıca tek olan bir toplantıya imza atmaktan sevinç duyduklarını dile getirdi. Bendak, “Bu konferans, alanında uzman ayrıca yenilikçi çözümler üreten bilim insanlarını bir araya getirerek bir sinerji oluşturmayı ayrıca bu sayede yeni bilimsel çözümlere yol almakta uygun bir ortam sağlanmasını amaçlıyor.” dedi. Haliç Üniversitesi’nin sunduğu imkânlarla oluşacak yeni işbirliklerinin, gelecekte hem Türkiye’de hem de dünyada önemli yansımalar sunacağını vurgulayan Prof. Bendak ayrıca; “IoTHIC” konferansının pekiştirilmesi, yaygınlaştırılması ayrıca kazanımlarının artması için Haliç Üniversitesi Mühendislik Fakültesi olarak çalışmalarını sürdüreceklerini söyledi. “IoTHIC 2022” konferansının, Scopus indeksli ayrıca bilim dünyasının prestijli yayınevleri olan Springer ayrıca InderScience ile işbirliği içinde yürütüldüğünü belirten Bendak, konferansta sunulan bildirilerin genişletilmiş versiyonlarının bu yayınevlerinin dergilerinde yayınlanacağının bilgisini verdi.

Uluslararası akademik bir katılımla gerçekleşen “IoTHIC 2022” konferansında öncelikle IoT ayrıca sağlık teknolojileri, biyomedikal mühendisliği, sağlık hizmetleri gibi alanların birbiriyle ilişkisini arttırmak amacıyla oluşturulacak bir platforma öncülük etmek hedeflendi. Konferanstaki paralel oturumlarda, özellikle yaşlılar ayrıca kronik rahatsızlıkları olan hastalar gibi uzun süreli gözetime ihtiyaç duyan kişiler için önemli bir yere sahip olan IoT konusu detaylı olarak ele alındı. Ve yapay zekanın, biyomedikal nesnelerin interneti (BIoT) ile ilgili verileri analiz etmek için kullanılabileceğine dikkat çekildi. Yapay zekanın, doktor ayrıca mühendislere sunacağı katkıların neler olacağının da konuşulduğu konferans, BIoT ayrıca sağlık hizmetleriyle ilgili en güncel bilgileri ayrıca geleceğe ışık tutacak bakış açılarını anlatmak ayrıca tartışmak için bir forum imkânı sağladı.

Haliç Üniversitesi’nin dünyada ilk örneğini gerçekleştirdiği konferans süresince; yapay zeka, sağlık hizmetleri için IoT, biyomedikal mühendisliği için yapay zeka, biyomedikal veri analizi için makine öğrenimi, gelişen e-sağlık IoT uygulamaları, e-sağlıkta akıllı veri işleme algoritmaları, biyomedikal mühendisliği için akıllı tekstil, tıbbi sensör veri akışı işleme, sağlık izleme için ağ iletişimi, wellness ayrıca sağlık yönetimi uygulamaları, buluttaki sağlık verisinin veri madenciliği, biyomedikal mühendisliği için derin öğrenme, sağlık veri bilimi, tıbbi bilgilendirmeler için güvenlik ayrıca gizlilik yönetimi, kablosuz vücut alan ağlarında (WBAN) enerji eğilimi alanlarında önemli akademik tartışmalar ayrıca sunumlar gerçekleştirildi. “IoTHIC 2022” buluşması akademik çevreler tarafından, modern tıp ayrıca mühendislik alanlarına önemli katkılar sağlayacak olması sebebiyle devamlılığı gözetilmesi gereken bilimsel öncü bir toplantı olarak değerlendirildi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar: - sosyal içerik platformu - ETSY Blog - uygulama fikirleri - vize başvurusu