tarımenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3205
EURO
35,0717
ALTIN
2.280,74
BIST
9.029,00
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
20°C
İstanbul
20°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Beşiktaş’ın U23 Kadın Dünya Şampiyonu Güreşçisi Nesrin Baş ve BJK Güreş Takımı Menajeri Burhan Özel D Smart’a konuk oldu

D Smart’ta yayınlanan Haftanın Konuğu programında Beşiktaş’ın 68 kiloda U23 Dünya şampiyonluğu kazanan güreşçisi Nesrin Baş ayrıca Beşiktaş Güreş …

Beşiktaş’ın U23 Kadın Dünya Şampiyonu Güreşçisi Nesrin Baş ve BJK Güreş Takımı Menajeri Burhan Özel D Smart’a konuk oldu
28.10.2022 16:00
0
A+
A-

D Smart’ta yayınlanan Haftanın Konuğu programında Beşiktaş’ın 68 kiloda U23 Dünya şampiyonluğu kazanan güreşçisi Nesrin Baş ayrıca Beşiktaş Güreş Takımı menajeri Burhan Özel, Faik Gürses’in sorularını yanıtladı.

Programa Güreş Federasyonu Başkanı Şeref Eroğlu da telefon bağlantısı ile katılarak şunları söyledi: “Güreşimiz, şanlı şerefli yoluna devam edecek. Bizler bu sporun içinden gelenler olarak güreşi asla kendi haline bırakmayacağız. Nesrin Baş U23’te şampiyon olduğu gibi büyüklerde de şampiyonluk kazanacaktır. Yasemin Adar’ın bıraktığı yerde bayrağı en üst seviyede taşıyacağına inanıyorum. Bütün kadın takımlarımız ile gurur duyuyorum. Başarılı bir yıl geçirdik. 2023 demek 2024 Olimpiyatları’na hazırlık demek. Bu yüzden Dünya Şampiyonası bizim için önemli. Bu sene 4 Dünya Şampiyonu çıkardık. Bu başarımıza devam etmek istiyoruz. Beşiktaş’ın güreşe verdiği destekten dolayı teşekkür ediyorum. Kısa sürede U23 şampiyonu çıkardılar. İlk Olimpiyat Şampiyonu neden Beşiktaş’tan çıkmasın? Nesrin Baş bizim gururumuz. Yoluna bu şekilde devam ederse bu başarılarını büyüklerde de elde edebilir. Tekrar kendisini kutluyorum.” dedi.

Serbest stilde Dünya şampiyonu olan Nesrin Baş yakaladığı başarıyı anlattı: “Ben çalışmayı çok seviyorum. Herkes minderden indikten sonra en son ben iniyorum. Başarılı olmak için kendine inanmak ayrıca güvenmek gerekiyor. Rol model olarak Yasemin Adar’ı kendime örnek alıyorum. Çalıştıkça mutlu oluyorum ayrıca daha büyük başarılara imza atacağıma inanıyorum. Favori oyunum ise ‘Dana Bağı’.” dedi.

Nesrin Baş hedeflerini anlattı: “2024 Olimpiyatları’nda yer almak istiyorum. Yasemin Adar, Bediha Gün ayrıca Buse Tosun gibi güreşçiler gittiği vakit biz geleceğiz. Onlar iyi oldukça biz de daha başarılı oluyoruz.” şeklinde konuştu.

Nesrin Baş şunları söyledi; “Yurtharicinde Türk sporculara karşı biraz ön yargılılar. Geçen sene U20 Avrupa Şampiyonası’nda Rus rakibimle mücadele ederken, tuş olmayan bir pozisyonda tuş verdiler. Bu kararla 3’üncülüğü kaybetmiştim. Ama biz geliştikçe başarılar elde ettikçe bu ön yargı biraz kırılmaya başladı.”

Beşiktaş Güreş Takımı Menajeri Burhan Özel ise; “ Yaklaşık 1 yıldır kadın güreş takımı kurma hedefim vardı. Bunu da Beşiktaş kulübünde gerçekleştirdik. Sporcuları ilk önce milli takım kampında ağırladık. Diğer önemli kulüpler de Nesrin Baş’ı transfer etmek istiyordu. Başarılı bir sporcu olduğunu biliyorduk. Biz Nesrin’i geleceğe yatırım olarak da kulübe kazandırdık ayrıca Dünya şampiyonu oldu. Beşiktaş Kadın Güreş takımında uluslararası organizasyonlarda madalyalar kazanmış 6 sporcumuz var.” dedi.

Beşiktaş Güreş takımı ile ilgili bilgilendirme veren Burhan Özel; “İlk Güreş Federasyonu Başkanı Ahmet Fetgeri ilk güreş takımını kuruyor ayrıca aynı zamanda Beşiktaş Jimnastik Kulübü ilk kadın güreş takımını kuran kulüp. İlk Dünya Şampiyonu çıkaran da Beşiktaş kulübü. Bu başarıların daha devamı gelecek. Bir aksilik olmazsa 2024’te biz de varız diyeceğiz. Başkan Ahmet Nur Çebi de bizlere çok destek oluyor. Dünya Şampiyonası’nda final maçından önce Nesrin ile telefonda konuştu. Tüm sporcularla tek tek ilgileniyor. Biz de Olimpiyatlar’da rengi ne olursa olsun Beşiktaş Kulübü’nden madalya çıkarmak isrtiyoruz.” diye konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar: - sosyal içerik platformu - ETSY Blog - uygulama fikirleri - vize başvurusu