tarımenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3334
EURO
35,1194
ALTIN
2.302,36
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
20°C
İstanbul
20°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Bergama Belediye işçilerinin aylık yemek ücreti 1430 TL. oldu

Bergama Belediyesi ayrıca Hizmet-İş Sendikası arasında imzalanan ayrıca halen yürürlükte bulunan Toplu İş Sözleşmesi’nde yer alan yemek bedelinde …

Bergama Belediye işçilerinin aylık yemek ücreti 1430 TL. oldu
27.10.2022 17:11
0
A+
A-

Bergama Belediyesi ayrıca Hizmet-İş Sendikası arasında imzalanan ayrıca halen yürürlükte bulunan Toplu İş Sözleşmesi’nde yer alan yemek bedelinde iyileştirmeye gidildi.

Belediye ayrıca Sendika arasında imzalanan ek protokol ile yemek bedeli günlük net 55,00 TL.’ye aylık 1.430,00 TL.’ye yükseltildi. İmza töreninde konuşan Belediye Başkanı Hakan Koştu, “İşçimizi enflasyona ezdirmemek için, imkanlarımız ölçüsünde elimizden gelen gayret gösteriyoruz. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatları ayrıca yönlendirmeleri üzerine Çalışma ayrıca Sosyal Güvenlik Bakanlığı’mız ile Hak-İş ayrıca Türk-İş Sendikaları arasında imzalanan Ek Çerçeayrıca Anlaşma Protokolü ile Türkiye geneli kamu işçileri için yemek ücretlerinde artışa gidildi. Şimdi bizde bu protokole istinaden belediyemizde yetkili Hizmet-İş Sendikası ile ek protokolümüzü imzaladık. Bu yıl içinde 2’kez imzaladığımız ek protokoller ile işçilerimizin maaşlarında iyileştirme yapmıştık. 3. ek protokol ile de işçilerimizin yemek ücretlerinde iyileştirmeye gitmiş olduk. Hayırlı olsun” dedi.

BELEDİYE KADROLU İŞÇİLERİ AYRICA BAĞLI ŞİRKET ÇALIŞANLARINDA YEMEK ÜCRETİ AYNI OLDU, ÜCRET FARKLILIĞINA SON VERİLDİ

Bergama Belediye Başkan Yardımcıları Aşkın Uyar, Cüneyt Umutlu, Hizmet-İş Sendikası İzmir Şube Başkanı Gültekin Şimşek, işçi sendika temsilcileri ayrıca sendika komite görevlilerinin katıldığı ek protokol imza töreni ile Bergama Belediyesi ayrıca bağlı şirketlerinde uygulanan farklı yemek ücretlerine de son verilmiş oldu. İmzalanan ek protokol ile Sosyal Yardım / Yemek kaleminde yıllardır bulunan ücret farklılığının da son bulduğuna işaret eden Belediye Başkanı Hakan Koştu, “Göreayrıca geldiğimiz ilk günden belediyemizde görevli işçi arkadaşlarımız arasında yer alan adı konmamış bir ücret ayrımı olmasına hayret ettik. Bu durumun düzeltilmesi için çalışmalarımıza süratle başladık. Kadrolu işçilerimizde ayrıca Beta şirketimiz işçilerinde bulunan sosyal hakların Bakırçay şirketimiz işçilerinde de olması, geçmişte uygulanan haksızlıkların son bulması için adım attık. Şimdi kalem olarak Kadrolu ayrıca Beta’lı işçilerimiz sözleşmesinde yer alan sosyal hakları Bakırçay şirketimizde de aynı düzeye getirme gayreti içerisindeyiz” dedi.

HİZMET-İŞ SENDİKA ŞUBE BAŞKANI ŞİMŞEK’TEN BAŞKAN KOŞTU’YA TEŞEKKÜR

İmza töreninde konuşan Hizmet-İş Sendikası İzmir Şube Başkanı Gültekin Şimşek, “İşçi dostu Belediye Başkanımız Sayın Hakan Koştu’ya, Başkan Yardımcılarımız Sayın Aşkın Uyar ayrıca Sayın Cüneyt Umutlu hep işçi arkadaşlarımızın yanında yer almaktadırlar. İşçilerimiz yararına talep ettiğimiz istek ayrıca önerilere kayıtsız kalmayan Belediye Başkanımız Sayın Hakan Koştu’ya ayrıca Başkan Yardımcılarımıza sendikam, işçi arkadaşlarım ayrıca şahsım adına teşekkür ederim” dedi.

İmzalanan ek protokol ile yemek ücretinde yer alan farklılığa son verilmiş oldu. Kadrolu işçilerde 715,00 TL. , Beta şirketinde 770,00 TL. ayrıca Bakırçay şirketinde 337,5 TL. olan yemek ücreti, tüm işçiler için günlük net 55,00 TL.’ye aylık net 1.430,00 TL.’ye çıkarılmış oldu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar: - sosyal içerik platformu - ETSY Blog - uygulama fikirleri - vize başvurusu