tarımenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3269
EURO
35,0739
ALTIN
2.300,06
BIST
8.991,79
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
20°C
İstanbul
20°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Parçalı Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Bergama 14 Eylül’ü coşkuyla kutluyor

14 Eylül Bergama’nın Düşman İşgalinden Kurtuluşu’nun 100. yıl dönümü efeler diyarı kadim şehir Bergama’da coşkuyla kutlanmaya başladı. 37 bin …

Bergama 14 Eylül’ü coşkuyla kutluyor
14.09.2022 14:21
0
A+
A-

14 Eylül Bergama’nın Düşman İşgalinden Kurtuluşu’nun 100. yıl dönümü efeler diyarı kadim şehir Bergama’da coşkuyla kutlanmaya başladı. 37 bin metre kare alana ayrıca yaklaşık 13 bin metrekare çim alanına sahip Zeytinpark’ın açılacak olması 100. yıl etkinlikleri ayrı bir renk kattı. Açılış saat 18.00’de vatandaşların katılımıyla yapılacak.

14 Eylül Kutlama Törenleri Hükümet Konağı önünde Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu ile başladı. Saygı duruşu ayrıca İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Cumhuriyet Meydanı’ndaki törenlere geçildi.

Kutlamalar çerçevesinde Halk Oyunları gösterisi, Kılıç Kalkan Gösterisi ayrıca öğrenciler tarafınca şiirler okundu.

BAŞKAN KOŞTU; “BUGÜN BERGAMA’MIZIN GURUR GÜNÜ”

Cumhuriyet Meydanı’ndaki törende bir konuşma yapan ayrıca Bergama’nın 14 Eylül Düşman İşgalinden kurtuluşunu kutlayan Belediye Başkanı Hakan Koştu, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere vatan için canlarını feda eden şehitleri ayrıca gazileri saygı ayrıca rahmetle andığını ifade etti.

Bundan tam 100 yıl önce verilen vatan mücadelesi sayesinde bugün, bağımsız bir millet olarak, güçlü bir Türkiye’de yaşandığına yaptığı konuşmasında göze çarpan Belediye Başkanı Hakan Koştu, “Gazi Mustafa Kemal Paşa’nın, ‘ulusun bağımsızlığını, yine ulusun azim ayrıca kararı kurtaracaktır’ sözleri üzerine başlayan Kurtuluş Savaşımız, dünya tarihine damgasını vurmuş bir Kahramanlık Destanı’dır. Tarihimizin en parlak sayfalarını oluşturan İstiklal Savaşı, Anadolu insanının, vatanın her karışını, canı pahasına savunduğu, büyük bir vatan mücadelesidir. 24 Temmuz 1923’te imzalanan Lozan Antlaşmasıyla son bulan Kurtuluş Savaşı’nda Türk Halkı büyük kayıplar vermiş, ancak Türkiye Cumhuriyeti olarak güçlü bir devlet kurmuştur” dedi.

Batı Anadolu’da, Kuva-i Milliye hareketinin ilk başladığı yerlerden biri olarak Bergama’nın ve bir önemi olduğuna konuşmasında işaret eden Belediye Başkanı Hakan Koştu, “1919’da Bergama’da başlayan işgal, 14 Eylül 1922’ye değin devam etmiş ayrıca Gazi Mustafa Kemal Paşa’nın, 30 Ağustos Başkomutanlık Meydan Savaşı’nın ardından ‘Ordular, ilk hedefiniz Akdeniz’dir’ sözleri üzerine Türk ordusu, İzmir’den sonra hızla Bergama’ya da ulaşmıştır. Ordu, Bergama’daki Kuva-i Milliyecilerle birlikte, düşmanı kısa sürede pes ettirmeyi başarmıştır. Bergama ‘düşman işgalini kıran ilk şehir’ olarak da adını tarih sayfalarına yazdırmıştır. Burada bir kez daha, Tuzcu Efe’yi, Arap Ali Osman Efe’yi, Adalı Mehmet Efe’yi, adı bilinmeyen kahramanlarımızı ayrıca tüm Kuva-i Milliyecileri rahmetle anıyorum” dedi.

BAŞKAN KOŞTU; “SAAT 18.00’DE ZEYTİNPARK AÇILIŞIMIZA AYRICA 21.30’DA TRT MÜZİK CANLI YAYININA HEMŞEHRİLERİMİ BEKLİYORUM”

Konuşmasının Bergama için geliştirilen vizyon projeleri anlatan Belediye Başkanı Hakan Koştu, saat 18.00’de Zeytinpark açılışına tüm vatandaşları davet etti.

Başkan Koştu, “Tüm hemşehrilerimizi asırlık zeytin ağaçlarını da koruma altına alarak yepyeni ayrıca modern bir yaşam alanı olarak hizmete sunacağımız Zeytinpark’ımızın açılışına bekliyorum. Saat 18:00’de gerçekleşecek açılışımıza ayrıca akşam saat 21:30’da Cumhuriyet Meydanı’mızda TRT MÜZİK kanalından canlı olarak yayınlanacak Alaturka Akşamlar adlı konsere davet ediyorum” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar: - sosyal içerik platformu - ETSY Blog - uygulama fikirleri - vize başvurusu