tarımenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3698
EURO
35,0047
ALTIN
2.326,10
BIST
9.092,70
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
18°C

“Ben Türkan Saylan” Oyunun Galası Gerçekleşti

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Genel Merkezi, Kumpanya Yapım ayrıca Levent Üzümcü Tiyatrosu iş birliğinde gerçekleştirilen “Ben Türkan Saylan” oyununun galası, ÇYDD’nin unutulmaz Genel Başkanın doğum gününde, Maltepe Belediyesi Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde gerçekleşti.

“Ben Türkan Saylan” Oyunun Galası Gerçekleşti
26.12.2022 00:45
0
A+
A-

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Genel Merkezi,  Kumpanya Yapım ayrıca Levent Üzümcü Tiyatrosu iş birliğinde gerçekleştirilen “Ben Türkan Saylan” oyununun galası, ÇYDD’nin unutulmaz Genel Başkanın doğum gününde, Maltepe Belediyesi Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde gerçekleşti.

 

Türkan Saylan’ın fikirlerine, ülkülerine ayrıca yaşamına ışık tutan ayrıca Cengiz Toraman tarafınca kaleme alınan oyunda Türkan Saylan’a ünlü oyuncu Şenay Gürler hayat verdi. Aynı zamanda dış ses olarak Mert Fırat, Berna Laçin, Levent Üzümcü, Uğur Dündar ve Yetkin Dikinciler gibi birbirinden değerli sanatçılar ile ÇYDD Genel Başkanı Prof. Dr. Ayşe Yüksel’in yer aldığı oyunun galasında iş, sanat ayrıca akademi dünyasından birçok davetli bir araya geldi. Maltepe Belediyesi Başkanı Ali Kılıç başta olmak üzere ÇYDD Genel Merkez ayrıca İstanbul şubeleri yönetim kurulu üyeleriyle birlikte dernek üyeleri, gönüllüleri, öğrencileri ayrıca tüm Çağdaş Yaşam dostları yoğun katılım gösterdi.

 

İlk olarak klasik müzik dinletisiyle başlayan kokteylde, Maltepe Belediyesi Başkanı Ali Kılıç, ÇYDD Genel Başkanı Prof. Dr. Ayşe Yüksel ayrıca ünlü tiyatro oyuncusu Levent Üzümcü konuşma yaparak davetlilere “Hoş geldiniz” dediler. Daha sonra ÇYDD mezunu genç soprano Buse Usta’nın etkileyici performansı dinleyen davetliler, Türkan Saylan’ın yaşamına ışık tutan fotoğraf sergisini de gezdiler. 

 

Kokteyl ardından Ben Türkan Saylan oyununu izlemek üzere salona geçen davetliler, ünlü oyuncu Şenay Gürler’in eşsiz performansı ile duygusal anlar yaşadılar. Dakikalarca ayakta alkışlanan oyunun sonunda ÇYDD Genel Başkanı Prof. Dr. Ayşe Yüksel, “Türkân Saylan, ‘Eğitimli her kadının Cumhuriyete borcu var!’ diyerek yaşamı boyunca o borcu ödemek için emek verdi, emekleri onu unutulmaz kıldı. O, bu ülkenin çok kıymetlisi. Türkan Saylan’ın doğum gününde, bir asırlık Cumhuriyetimizden aldığımız güç ile bu oyunu sahneye koyan ayrıca oyunda emeği geçen herkesi kutluyoruz. Türkan Hocamızın fikirlerini geleceğe taşıyan bu oyunun, gençlerimize ulaşarak Çağdaş Türkiye’yi daha da ileriye taşıyacağına yürekten inanıyoruz. Unutulmaz Genel Başkanımız Türkan Saylan Hocamızı saygı, sevgi ayrıca özlem ile anıyoruz. İyi ki doğdun Türkan Saylan!” dedi.

 

Anlamlı gece, plaket töreniyle sona erdi.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar: - sosyal içerik platformu - ETSY Blog - uygulama fikirleri - vize başvurusu