tarımenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3342
EURO
35,1132
ALTIN
2.308,92
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
21°C
İstanbul
21°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Bebeklerde Güvenli Uyku

Çocuk Sağlığı ayrıca Hastalıkları Uzmanlarımızdan Dr. Hasan Çetinkaya, bebeklerde güvenli uyku ile ilgili bilgilendirmelerde bulundu. Uykunun …

Bebeklerde Güvenli Uyku
23.08.2022 13:06
0
A+
A-

Çocuk Sağlığı ayrıca Hastalıkları Uzmanlarımızdan Dr. Hasan Çetinkaya, bebeklerde güvenli uyku ile ilgili bilgilendirmelerde bulundu.

Uykunun büyüme ayrıca gelişme için önemini belirten Uzm. Dr. Hasan Çetinkaya, “Sağlıklı bir büyüme ayrıca gelişme için bebeklerde uyku çok önemli bir yere sahiptir. Bebeklerde Güvenli Uyku ebeveynlerin dikkat etmesi gereken ayrıca ihmal edilirse ölüm dahil ciddi problemlere yol açabilen önemli bir durumdur” dedi.

Güvenli uyku için tavsiyelerde bulunan Uzm. Dr. Çetinkaya, “Bebeklerde güvenli uyku için; bebek 1 yaşına gelene kadar sırt üstü pozisyonda uyumalı, ilk 6 ay en azından anne ile aynı odada ancak ayrı yatakta uyumalıdır. Bebeğin yatak zemini sert, düz ayrıca çarşafı gergin olmalı ayrıca yatağı yumuşak ayrıca eğimli olmamalıdır. Yine bebek yatağın içinde uyku güvenliğini tehlikeye sokacak fazla yorgan, peluş oyuncak gibi tehlike oluşturacak cisimler bulunmamalıdır. Anne sütü ile beslenen bebeklerde ani bebek ölümü riski daha azdır. Gerek hamilelik döneminde gerekse doğum sonrası ebeveynlerin sigara ayrıca alkol kullanımından uzak durması bebeğin uyku güvenliğiyle ilişkilidir. Sigara tiryakisi anne ile aynı yatakta uyuyan bir bebekte Ani Bebek Ölümü riski normale göre 10 kat daha fazladır. Bebek odasının ideal sıcaklığı 20-22 derece olmalıdır. Bebeğin aşırı terlemesi ayrıca başının örtülmesi uyku güvenliğini etkiler. Yine bebek 3-4 aylık oluncaya kadar hafif bir örtü ile yapılan gevşek kundak bebeğin uykuda güvende hissetmesini sağlar. Bebekler düzeni sever. Uyku öncesi masal, ninni söylenmesi, bezinin değiştirilmesi gibi bir uyku rutini oluşturulması bebeğin uykuya geçişini kolaylaştırır” dedi.

Güvenli uyku için ailelere sorumluluk düştüğünü ifade eden Uzm. Dr. Hasan Çetinkaya sözlerini şöyle tamamladı;

“Dünyaya gelen her 100.000 bebekten 50-100’ü Ani Bebek Ölümü Sendromu sebebiyle kaybedilmektedir. Bebeğimiz için bahsettiğim güvenli uyku ortamını oluşturmak istenmeyen üzücü durumlar açısından çok önemlidir. Bu açıdan ebeveynlere büyük bir sorumluluk düşmektedir.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar: - sosyal içerik platformu - ETSY Blog - uygulama fikirleri - vize başvurusu