tarımenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4274
EURO
34,4660
ALTIN
2.487,54
BIST
9.679,80
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
21°C
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Hafif Yağmurlu
16°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C

Başkent Kültür Yolu Festivali En Sevilen Opera ve Baleleri Ağırlayacak

TÜRKİYE KÜLTÜR YOLU FESTİVALLERİ DEVAM EDİYOR Türkiye’nin uluslararası marka değerine katkıda bulunmak üzere 5 şehirde çok daha kapsayıcı …

Başkent Kültür Yolu Festivali En Sevilen Opera ve Baleleri Ağırlayacak
28.09.2022 13:21
0
A+
A-

TÜRKİYE KÜLTÜR YOLU FESTİVALLERİ DEVAM EDİYOR

Türkiye’nin uluslararası marka değerine katkıda bulunmak üzere 5 şehirde çok daha kapsayıcı etkinliklerle yaygınlaştırılacak olan “Türkiye Kültür Yolu Festivalleri” kapsamında 1-23 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek ‘Başkent Kültür Yolu Festivali’ dünyanın ayrıca Türkiye’nin en sevilen opera ayrıca balelerini ağırlayacak.

Kültür ayrıca Turizm Bakanlığı’nca düzenlenen ayrıca 70 farklı mekânda, 5 bine yakın sanatçının katılımıyla 500’den fazla etkinliği sanatseverlerle buluşturacak Başkent Kültür Yolu Festivali kapsamında Büyük Tiyatro’da 1 ayrıca 3 Ekim tarihlerinde ‘Tosca’ operası sergilenecek. Ankara Devlet Opera ayrıca Balesi Genel Müdürlüğü’nün sahneye taşıdığı büyük prodüksiyonlarından biri olan eser, Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk opera sanatçısı Semiha Berksoy’un Tosca başrolü ile ilk kez 1941 tarihinde sahnelenmişti. Ülkemizde Tosca rolüyle bütünleşen Semiha Berksoy anısına kızı Prof. Dr. Zeliha Berksoy’un rejisörlüğünde hazırlanan eser, kalabalık sanatçı kadrosunun yanı sıra dekor, kostüm ayrıca ışık tasarımıyla da orijinaline en yakın prodüksiyonla sahnelenecek.

Anadolu’da turne yapan bir çadır tiyatrosunun assolistinin başka bir gazinoya transfer olması sonucu gelişen olayları anlatan ayrıca Türkiye’nin en çok izlenen müzikallerinden biri olan ‘Hisseli Harikalar Kumpanyası’ ise Samsun Devlet Opera ayrıca Balesi sanatçıları yorumuyla 1 ayrıca 2 Ekim tarihlerinde Ankara Resim ayrıca Heykel Müzesi’nde sanatseverlerle buluşacak. Georges Bizet’nin dünyaca ünlü “Carmen” operasının müziğini, orijinal bir koreografiyle buluşturan Carmen balesi, İzmir Devlet Opera ayrıca Balesi sanatçıları tarafınca 6 ayrıca 7 Ekim tarihlerinde Büyük Tiyatro’da Ankaralıların beğenisine sunulacak.

Kuğu Gölü’nden Göbeklitepe’ye Eşsiz Bir Yolculuk

Çaykovski’nin eşsiz müzikleri eşliğinde seyirciye büyülü bir masal dünyasının kapılarını açan Uyuyan Güzel Balesi ise Mersin Devlet Opera ayrıca Balesi tarafınca 9 ayrıca 10 Ekim tarihlerinde Büyük Tiyatro’da izleyicisiyle buluşacak. Yine Çaykovski’nin bestelediği, müzikleri ayrıca adımlarıyla bale tarihinin klasikleri arasına giren Kuğu Gölü Balesi ise 13 ayrıca 15 Ekim tarihlerinde Büyük Tiyatro’da Ankara Devlet Opera ayrıca Balesi sanatçıları tarafınca sahnelenecek.

İstanbul Devlet Opera ayrıca Balesi Modern Dans Topluluğu’nun Elektronika isimli dans gösterisi ise 14 Ekim’de Büyük Tiyatro’da sanatseverlerin beğenisine sunulacak. Anadolu Ateşi Dans Topluluğu’nun Troya gösterisi ise Başkent Millet Bahçesi’nde ücretsiz olarak Ankaralılarla buluşacak.

Ankara Devlet Opera ayrıca Balesi’nin sahneye koyduğu Göbeklitepe Operası ise sanatseverleri sanatın estetik dokunuşuyla, eşsiz bir vakit yolculuğuna çıkarmak için 23 Ekim’de Büyük Tiyatro’da sahnelenecek.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar: - sosyal içerik platformu - ETSY Blog - uygulama fikirleri - vize başvurusu islami sohbet müzik indir dini sohbet sohbet