tarımenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
22°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
22°C

Başkan Soyer: İzmir’de turizmi geliştirmek için sahip olduğumuz değerleri gün yüzüne çıkarıyoruz

IFITT Türkiye Yaz Okulu ayrıca Zirvesi İzmir’de başladı Uluslararası Bilgilendirme Teknolojileri Turizm ayrıca Seyahat Federasyonu (IFITT …

Başkan Soyer: İzmir’de turizmi geliştirmek için sahip olduğumuz değerleri gün yüzüne çıkarıyoruz
18.08.2022 15:36
0
A+
A-
IFITT Türkiye Yaz Okulu ayrıca Zirvesi İzmir’de başladı
Uluslararası Bilgilendirme Teknolojileri Turizm ayrıca Seyahat Federasyonu (IFITT) Türkiye Yaz Okulu ayrıca Zirvesi başladı. Hibrit zirvenin açılışında Başkan Tunç Soyer, İzmir’de turizmi geliştirmek için önemli adımlar attıklarını belirterek, “Biz önce neye sahip olduğumuzu gün ışığına çıkartmaya çalışıyoruz, sonra bunun uluslararası alanda da bilinir hale gelmesi için gayret harcıyoruz” dedi.
Uluslararası Bilgilendirme Teknolojileri Turizm ayrıca Seyahat Federasyonu (IFITT) Türkiye tarafınca 18-21 Ağustos tarihleri arasında hibrit olarak düzenlenen Uluslararası Bilgilendirme Teknolojileri Turizm ayrıca Seyahat Federasyonu (IFITT) Türkiye Yaz Okulu ayrıca Zirvesi başladı. İzmir Girişimcilik ayrıca İnovasyon Merkezi–İzQ’da yapılan yaz okulu ayrıca zirvenin açılışına İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir Vali Yardımcısı Hulusi Doğan, Uluslararası Bilgilendirme Teknolojileri Turizm ayrıca Seyahat Federasyonu (IFITT) Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Mine Güneş Kaya, İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Emre Kızılgüneşler, İzmir İl Kültür ayrıca Turizm Müdürü Murat Karaçanta, ETİK yönetim Kurulu Başkanı Mehmet İşler, Uluslararası Bilgilendirme Teknolojileri Turizm ayrıca Seyahat Federasyonu (IFITT) Türkiye Yaz Okulu Program Koordinatörü ayrıca IFITT Türkiye Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Ozan Aksöz, sektör temsilcileri ayrıca öğrenciler katıldı.
Başkan Soyer: Bu hikaye kader değil değiştirmek mümkün
Açılış töreninde Başkan Tunç Soyer, İzmir’in sadece doğası, denizi değil hoşgörülü, toleranslı, güler yüzlü insanların yaşadığı toplumsal iklimi ile de dikkat çektiğini kaydetti. Atina yılda 6 milyon, Barselona ise yılda 12 milyon turist alırken İzmir’in 1 milyon turist aldığını ifade eden Soyer, “Helvanın yapılması için gereken tüm malzemelerin en iyisi var. Neden yapamıyoruz? İnsan düşününce çok şey akla geliyor. Acaba ülke olarak mı güven vermiyoruz? Acaba altyapımız mı yetersiz, otel sayımız mı yatak sayımız mı yetersiz? Acaba pazarlama şirketleriyle yeteri kadar doğru bir anlaşma çerçevesinde bir araya gelemiyor muyuz? Birçok sebep olabilir… Bu hikâye bir kader değil ayrıca bunu değiştirmek mümkün” dedi.
“Gün ışığına çıkarılması gerekiyor”
Kentin turizm potansiyelini artırmak için çalışmalarını aktaran Başkan Soyer, Turizm Stratejik Planı’nı hazırladıklarını, Visitİzmir’i uygulamaya koyduklarını ayrıca UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne dört bölgeyi sokmak için de çalıştıklarını kaydetti. Soyer şöyle konuştu: “Sadece sayısal değil, nitelikli turizmi de geliştirmek için önce nelere sahip olduğumuzu, nelerin üzerinde oturduğumuzu tarif etmemiz gerekiyor diye düşündük. Sadece İzmir olarak değil, tüm Türkiye olarak derya içinde olup deryayı bilmeyen balık misali yaşıyoruz bu topraklarda. Bunun gün ışığına çıkarılması gerekiyor. Biz önce neye sahip olduğumuzu gün ışığına çıkartmaya çalışıyoruz, sonra bunu uluslararası alanda da bilinir hale gelmesi için bir gayret harcıyoruz. Bir şehrin, ne kadar büyük zenginliklere sahip olduğunun bir kıymeti yoktur eğer kabuğunu kırıp dünya ile buluşturmuyorsa. Ne eksik ki bütün bunları görmemize rağmen yol alamıyoruz? Hem ampirik hem bilimsel bilgiye ihtiyaç var. Birbirimizden bilgilendirme alışverişi yapmak zorundayız. Yaşadıklarımızdan haberdar olmak zorundayız. İkincisi bilimsel bilgi. Dededen, atadan kalma yöntemlerle turizm sektörünü sürdüremezsiniz. Hangi zenginliklere sahip olduğunuzu biliyor olsanız da eğer turizm hizmetini sadece atadan kalma yöntemlerle sürdürürseniz yol alamazsınız, ileri gidemezsiniz. Bütün bu hikayeyi yapabilmek için dayanışma içinde olmak gerekiyor. İzmir’de şanslıyız. Bakanlığımız, valiliğimiz ayrıca sektör temsilcilerimiz ile uyum içinde çalışabiliyoruz. Heyecanımız çok büyük.”
Bilgilendirme teknolojilerinden yararlanalım
İzmir Vali Yardımcısı Hulusi Doğan, “Çok güzel bir organizasyon. İzmir’in birçok artıları var. İzmir neden hala daha 1 milyon turistte kalıyor?. Eksiklikten değil, bilgilerin eksikliğinden kaynaklanıyor. Turizm çok farklı, çok kırılgan. Bilgilendirme teknolojilerinden yararlanmak lazım. Dijital teknoloji gencinden yaşlısına, köylüden kentliye herkes kullanıyor. Bu çalışma gerçekten mükemmel. İzmir’in size, sizin de İzmir’e katkılarınızdan dolayı teşekkür ediyorum. İzmir bir dünya kenti” dedi.
Turizmde dijitalleşme önemli
IFITT Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Mine Güneş Kaya, “İzmir gerçekten benim için çok büyük bir aile. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in büyük destekleri oldu. Tüm emeği geçenlere teşekkür ediyoruz” diye konuştu.
İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Emre Kızılgüneşler, “Ülkemiz ayrıca İzmir’in yılında önemli bir güne şahitlik ediyoruz. İzmir’de yaşayanlar ayrıca çalışanlar, yatırım yapanlar da kentimizin uluslararası turizmde payının artmasını temenni ediyor. Turizmde dijitalleşme, yeni mesleklerin insan odaklı gelişebilmesi için şart” dedi.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar: - sosyal içerik platformu - ETSY Blog - uygulama fikirleri - vize başvurusu islami sohbet müzik indir dini sohbet sohbet elektronik sigara grup sex