tarımenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3154
EURO
35,1147
ALTIN
2.292,51
BIST
9.065,48
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
20°C
İstanbul
20°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Başkan Soyer: Herkes aynı duyguyla yürüyor

Zafer ayrıca Anma Yürüyüşü’ne Türkiye’nin her yerinden katılım İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin İzmir’in kurtuluşunun 100’üncü yıl dönümü …

Başkan Soyer: Herkes aynı duyguyla yürüyor
25.08.2022 19:21
0
A+
A-
Zafer ayrıca Anma Yürüyüşü’ne Türkiye’nin her yerinden katılım
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin İzmir’in kurtuluşunun 100’üncü yıl dönümü etkinlikleri kapsamında düzenlediği 400 kilometrelik Zafer ayrıca Anma Yürüyüşü sürüyor. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer “Yürüyüşe Türkiye’nin her yerinden katılım var. Herkes aynı duyguyla yürüyor” dedi.
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği 400 kilometrelik Afyon’dan İzmir’e Zafer ayrıca Anma Yürüyüşü etkinlikleri ikinci gününde de coşkuyla sürüyor. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “İnsanların hayatında da ülkelerin hayatında da 100 yıl çok önemli bir vakit dilimi. 100’üncü yılı yaşıyor olmak bizi çok heyecanlandırıyor” dedi. Yürüyüşün güzel geçtiğini dile getiren Başkan Tunç Soyer, “Türkiye’nin her yerinden katılım var. Herkes aynı duyguyla, hissiyatı paylaşarak yürüyor. Kimse yorgunluktan şikayet etmiyor, tam tersine büyük bir dayanışma var” dedi.&n bsp;
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Zafer ayrıca Anma Yürüyüşü’nün ikinci gününde Yeşilçiftlik Belediye Başkanı Mehmet Ali Sakal ile Afyon’da Adalet Parkı’na barış çınarı dikti. Yeşilçiftlik Üretim, Pazarlama ayrıca İşletme Kooperatifi ortaklarıyla buluşan Başkan Tunç Soyer, belde meydanında köylü ayrıca üreticilerle de bir araya geldi.
“Hafızamızı diri tutmalıyız”
Üreticilere seslenen Başkan Tunç Soyer, “Cumhuriyet olmasaydı başka bir yerdeydik. Bugün barış içinde yaşıyorsak bunu Mustafa Kemal Atatürk’e borçluyuz. Bizden sonraki kuşaklara da bunu hatırlatmak mecburiyetindeyiz. Dünya çok hızlı değişiyor. Hafızamızı diri tutmamız lazım” dedi. Kendi kendine yetebilen bir ülke olmaktan çıktığımızı vurgulayan Başkan Soyer, “Yaşadığımız tablo ne dış güçlerin bizlere oyunudur, ne de doğal afetlerin sonucudur. Bu düpedüz yanlış tarım politikalarının bizi getirdiği yerdir. İthalat politikaları daha çok ithal etmeyi gerektirdi. Kendi kendine yeten bir ülkeyken tamamen dışa bağımlı hale geldik. Bu bir kader değil. Bunu değiştirmek mümkün. Biz İzmir’de adına ‘Başka Bir Tarım Mümkün’ dediğimiz bir çalı şma yapıyoruz” ifadelerini kullandı.
“Aklımızı başımıza toplamak zorundayız”
Başkan Soyer göreayrıca geldikleri günden bu yana tarım özelinde yaptıkları çalışmaları anlatarak “Aklımızı başımıza toplamak mecburiyetindeyiz. Bizi bölüp ayrıştırarak yönetiyorlar. Öylesi kolay oluyor. El ele vermiş bir toplumu yönetmek kolay değildir, çünkü çok ses çıkar. Ayrışan toplumu kolay yönetirler. Bu tuzağa düşmememiz lazım. Bizi birbirimize bağlayan çok sebep var. Bu topraklarda yaşamaya devam edeceğiz. Hiçbirimizin bir diğerine ‘ya sev ya terk et’ deme hakkı yok. Hepimiz bu toprağın insanlarıyız ayrıca bu toprakların ürettiği bereketi, el birliğiyle adil şekilde bölüşeceğiz” dedi.
Yeni bir tarım politikasına ihtiyaç olduğuna vurgu yapan Başkan Soyer, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bunu bu hükümetin yapacağını düşünmüyorum. Yapsaydı 20 senedir olurdu. Bu, değişebilir. Asla umudunuzu kaybetmeyin. İktidar da değişir, tarım politikası da değişir. Bereketli topraklar tekrar bereketine kavuşur.”
Akşehir Batı Cephesi Karargahı Müzesi’ni ziyaret etti
Buluşmanın ardından Dereçine’ye geçen Başkan Soyer, Dereçine Belediyesi tarafınca 9 Eylül Meydanı adı verilen alana Dereçine Belediye Başkanı Ömer Yıldız ile barış çınarı dikti. Ardından Konya Akşehir’e hareket edildi. Akşehir Batı Cephesi Karagahı Müzesi’ni ziyaret eden Başkan Soyer, Atatürk ayrıca silah arkadaşlarının Büyük Taaruz hazırlıkları yaptığı, içinde Atatürk’ün taaruz emrini verdiği oda ile Garp Cephesi Kumandanı İsmet Paşa’nın çalışma odasının bulunduğu karargahta dönemin eşyalarını inceledi. Başkan Soyer Afyon kent merkezinde esnafı ziyaret ederek sohbet etti.
Kılıçdaroğlu da katılacak
Kafile bugün Çakırözü-Kocatepe arasındaki 14 kilometrelik mesafeyi kat edecek. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun da Afyon’a gelerek programa katılması bekleniyor. Ardından Şuhut’a geçilerek Atatürk Anı Evi ziyaret edilecek, onur defteri imzalanacak. Saat 23.00’te Kocatepe Zafer Yürüyüşü başlayacak. Kocatepe’de zafer törenlerine katılacak kafile Kocatepe Atatürk Anıtı’na karanfil bırakacak.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar: - sosyal içerik platformu - ETSY Blog - uygulama fikirleri - vize başvurusu