tarımenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5837
EURO
34,7934
ALTIN
2.507,59
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
14°C
İstanbul
14°C
Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
20°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
22°C

Başkan Soyer: Geleceği inşa etmek için çok sebep var

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İkinci Yüzbu yılın İktisat Kongresi kapsamındaki paydaş buluşmalarına ilişkin süreci değerlendirdi. Paydaş buluşmalarında oluşan tüm metinlerin yarın Yüksek İstişare Kurulu’nun önüne gideceğini söyleyen Başkan Soyer, “Toplantılarda görüyoruz ki umudu kaybetmek için bir sebep yok.

Başkan Soyer: Geleceği inşa etmek için çok sebep var
19.03.2023 01:44
0
A+
A-

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İkinci Yüzbu yılın İktisat Kongresi kapsamındaki paydaş buluşmalarına ilişkin süreci değerlendirdi. Paydaş buluşmalarında oluşan tüm metinlerin yarın Yüksek İstişare Kurulu’nun önüne gideceğini söyleyen Başkan Soyer, “Toplantılarda görüyoruz ki umudu kaybetmek için bir sebep yok. Umudumuzu korumak ayrıca geleceği inşa etmek için çok sebep var” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İkinci Yüzbu yılın İktisat Kongresi’nin “Doğamıza Davet” temalı dördüncü gün buluşması kapsamında medya mensuplarıyla bir araya geldi. Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi Küçük Salon’da düzenlenen medya toplantısında Başkan Tunç Soyer, İkinci Yüzbu yılın İktisat Kongresi süreci hakkında bilgilendirme verdi.
Kongre kapsamında çiftçi, işçi ayrıca sanayici-tüccar-esnaf gruplarının birbirlerinin taslak bildirgelerini değerlendirdiği paydaş buluşmalarına ilişkin bilgilendirme aktaran Başkan Tunç Soyer, “Paydaş toplantılarının sonuncusunu yapmış olduk. Paydaşlarımız, 8 ay boyunca geliştirdikleri, çalıştıkları ilke ayrıca kararları müzakere ettiler. Bu müzakerelerde iki ana başlık vardı. Birincisi diğer paydaş gruplarının çalışmalarını müzakere ettiler. İkincisi dört ayrı masada toplanan 200 akademisyenin doğa, tarih, demokrasi ayrıca inovasyon başlıkları altında yaptıkları kavramsallaştırma çalışmalarını, revizyonları müzakere ettiler. Yarın nihai olarak tüm metinler Yüksek İstişare Kurulumuzun önüne gelecek. Bir yandan Yüksek İstişare Kurulu bunları değerlendirecek, bir yandan da İkinci Yüzbu yılın İktisat Kongresi’nin manifestosunun dibacesini (önsöz) çalışacaklar” ifadel erini kullandı.

“Millet İttifakı’nın genel başkanlarından ilham alacağız”
Başkan Soyer, “Önümüzde üç gün var. Önce Millet İttifakı’nın genel başkanlarını dinleyeceğiz. Onlardan da ilham alacağımız birçok konuşma olacak. Son iki günümüzde ise bir yandan paydaş grupları arasında uyuşmazlıklar varsa müzakere ederek karşılıklı değerlendirmelerini alacağız. Nihayet 21’inde de son haline gelmiş metinleri, her delegasyonun bulunduğu ortamda oylamaya sunacağız. Böylelikle İkinci Yüzbu yılın İktisat Kongresi’ni tamamlamış olacağız” diye konuştu.

“Kararları ilgilenen herkesin önüne koyacağız”
Kongreden çıkan kararların takipçisi olacaklarını yineleyen Başkan Soyer, “Bütün bunlar bittikten sonra tüm siyasal partilerin, tüm sivil toplum kuruluşlarının, tüm vakıfların, meslek odalarının, ilgilenen herkesin önüne koyacağımız manifestomuz ayrıca kararlarımız olacak. Bir yandan da önümüzdeki yıla hazırlanacağız. Yani, gelecek yıl bütün bu alınan ilke ayrıca kararların takibini yapıyor olacağız. Gelecek yıl hangi kararlarla ilgili nasıl yol alındığını, engellerin ne olduğunu, aşılıp aşılmadığını görüşüyor olacağız. Yeni oluşan hayaller, beklentiler varsa bunları masaya koyacağız” ifadelerini kullandı.

“Hedefimiz Türkiye’ye ışık tutacak ilke ayrıca kararları oluşturmak”
Başkan Soyer, konuşmasını şu sözlerle sürdürdü: “İzmir’de 100 yıl önce yapılan İktisat Kongresi nasıl yeni bir cumhuriyetin iktisat politikalarını ortaya koyduysa, bugün bizim de hedefimiz, Türkiye’nin gelecek yüzyılına ışık tutacak ilke ayrıca kararları oluşturmak ayrıca bunların takibini yapmak olacak. Türkiye’de yaşanan hayat pahalılığı, yüksek enflasyon ayrıca karşı karşıya kaldığımız bu büyük yıkımın yarattığı enkazın altından nasıl kalkacağımıza dair ayrıca nasıl daha adil, daha müreffeh, daha demokratik, daha özgür bir ülke kuracağımıza dair kararlar ayrıca ilkeler ortaya koyacağız.”

“Görkemli bir çalışma ortaya çıkıyor”
Heyecan ayrıca umutlarının artarak devam ettiğini söyleyen Başkan Soyer, “Her gün yaptığımız toplantılarda görüyoruz ki umudu kaybetmek için bir sebep yok. Umudumuzu korumak ayrıca geleceği inşa etmek için çok sebep var. Bu umudu ayrıca heyecanı veren tüm katılımcılara teşekkür ediyorum. Her birinin emeğiyle son derece görkemli bir çalışma ortaya çıkıyor. Bizlere düşen de sonuna kadar takipçisi olmak olacak” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar: - sosyal içerik platformu - ETSY Blog - uygulama fikirleri - vize başvurusu islami sohbet müzik indir dini sohbet sohbet elektronik sigara grup sex