tarımenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3845
EURO
35,2418
ALTIN
2.324,32
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
21°C
İstanbul
21°C
Açık
Cuma Parçalı Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Parçalı Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Başkan Soyer Buca Onat Tüneli’ndeki çalışmaları inceledi

İzmir’in en uzun tünelinde yoğun tempo İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Konak ile Bornova arasını 10 dakikaya indirerek kent …

Başkan Soyer Buca Onat Tüneli’ndeki çalışmaları inceledi
25.07.2022 13:36
0
A+
A-
İzmir’in en uzun tünelinde yoğun tempo
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Konak ile Bornova arasını 10 dakikaya indirerek kent trafiğini rahatlatacak Buca Onat Tüneli’ndeki çalışmaları inceledi. 1 milyar 150 milyon liralık dev yatırımın ekonomik krize rağmen devam ettiğini ifade eden Başkan Soyer, tünelin Yeşildere EXPO ayrıca Buca Metrosu projeleri için kaldıraç olacağını söyledi.
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Buca ile Bornova arasında kesintisiz ulaşım sağlayacak projenin önemli ayaklarından Buca Onat Tüneli’ni yerinde inceledi. Başkan Tunç Soyer, Buca Homeros Bulvarı’nı Bornova’daki otogarla buluşturacak projenin ikinci etabı kapsamında yürütülen tünel çalışmaları için Buca’daki şantiye alanında çalışmalar hakkında bilgilendirme aldı. Başkan Soyer’e İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Özgür Ozan Yılmaz ayrıca Fen İşleri Dairesi Başkanı Hamdi Ziya Aydın eşlik etti.
1 milyar 150 milyon liralık dev yatırım
Başkan Soyer, “Çalışmalar tamamlandığında viyadüklerle birlikte tünel, Konak-Bornova arasında yaklaşık 45 dakikalık yolculuk süresini 10 dakikaya indirecek. Dolayısıyla da kent içerisindeki trafiğe nefes aldıracak dev bir yatırım bu. Şu an fiyat artışlarıyla birlikte 1 milyar 150 milyon liralık bir bütçesi var ama bu miktar işin bitişinde 2 ya da 2 buçuk milyar liraları bulacak. Böyle büyük bir proje İzmir trafiğine müthiş bir rahatlama getirecek. Çift tünel olarak işliyor. İki ayrı tüp kazılıyor şu anda. Kazıda daha hızlı ilerlemek için tünel içinde vakit vakit kontrollü patlatma tekniği kullanılacak. Son derece bilimsel çalışmalarla ilerliyoruz. 35 iş makinesiyle 24 saat çift vardiya halinde ekipler çalışmaları yürütüyor. Buca Onat Tüneli ayrıca projenin diğer etaplarını öngörülen tarihlerden daha erken bitirmek için arkadaşlarımız yoğun tempoda çalışıyor” diye konuştu.
Tüm kentin trafiğini rahatlatacak
Başkan Soyer sözlerine şöyle devam etti: “Bir yandan da ekonomik kriz ile başa çıkmaya çalışıyoruz. Ama şunu söyleyeyim, bu işe verdiğimiz değer ayrıca ehemmiyet, bütün krizleri, sıkıntıları aşmanın zorunluluğunu doğuruyor. Onun için canla başla çalışmaya devam ediyoruz. İzmir’e nefes aldıracağız. Kent trafiği olağanüstü rahatlayacak. Buca ayrıca Bornova çok kolay bir şekilde birbirine bağlanmış olacak ama daha da önemlisi Manisa girişinden itibaren şehir trafiğine uğramadan Konak Tüneli’ne erişme imkanı yaratmış olacak. Tek başına sadece iki ilçe arasında bir rahatlama değil tüm kente yayılan trafik akışında büyük bir rahatlamayı getirecek bir proje bu. Beraber çalıştığımız firma da bu projenin öneminin farkında onlar da en hızlı şekilde bitirmek için canla başla çalışıyorlar. İzmir Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı ekipleri el birliğiyle burada çalışmaları yürütüyorlar” şeklinde konuştu.
“Bugünü kurtarmakla kalmayacak; geleceğimizi de rahatlatacak”
İzmir’in doğayla uyumlu, sürdürülebilir ayrıca dirençli bir kent olması için yatırımların kararlı bir şekilde devam ettiğini ifade eden Başkan Soyer, “Bu tünel hem Yeşildere EXPO Projesi için hem Buca Metrosu için de bir kaldıraç vazifesi görecek. Hem Buca-Bornova arasındaki tünel ayrıca viyadük çalışmamız hem Yeşildere EXPO Projesi ayrıca Buca Metrosu kentin gelecek kuşaklarına nefes aldıracak. Sadece bugünü kurtarmakla kalmayacak, geleceğimizi de rahatlatacak. O yüzden çok heyecanlı ayrıca mutluyuz. İzmir’i demir ağlarla örüyoruz, bir yandan da dağları deliyoruz” dedi.
Çalışmalar yerin 35 metre altında
Buca girişinden 20 Haziran 2022 yılında başlayan kazma işleminde tünelin iki tüpünde 25 metreye ulaşıldı. Yüzeyin 35 metre altında devam eden tünel çalışmalarında 35 iş makinesi ile birlikte 8’i mühendis 103 personelle çalışıyor. Maksimum derinlik ise bazı bölgelerde 90 metreye kadar inecek.
Kontrollü patlatma yapılacak
Bugünden (25 Temmuz 2022) itibaren “Yeni Avusturya Tünel Açma Yöntemi” (NATM) ile yürütülen kazı çalışmalarına hız kazandırmak ayrıca projeyi daha kısa sürede tamamlamak için kontrollü patlatma tekniği kullanılacak. Büyükşehir Belediyesi bu çalışmaya başlamadan önce güzergah üzerindeki binalarda yurttaşların can ayrıca mal güvenliğini korumak için Kaya Patlatma Mühendisliği Derneği Kurucu Üyesi ayrıca Genel Sekreterliği görevini yürüten Okan Üniversitesi Mühendislik ayrıca Doğa Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Kahriman ayrıca patlayıcı mühendisliği alanında uzman teknik ekibi ile sahada inceleme yaptı. Tekniğin tünel güzergahında kalan binalara herhangi bir olumsuz etkisi olmayacağı yönündeki bilimsel rapor üzerine harekete geçildi.
Bilimsel verilerle planlama
Bilimsel veriler ışığında kullanılacak malzeme miktarından cinsine kadar çevresel problemleri en aza indirecek şekilde planlanan çalışmalar sırasında sarsıntı bir insanın daire içinde yürümesi ile eşdeğer olacak. Patlatma sırasında çevrede oluşacak titreşimler, titreşim ölçerler ile kayıt altına alınacak. Kontrollü patlatma tekniği ile sürdürülecek kazı çalışmaları güzergahta kalan binalarda herhangi bir olumsuz etki yaratmayacak. Çalışmalar gündüz yapılacak.
Uzunluğu 2,5 kilometre
İzmir’in en uzun tüneli “Buca-Onat Caddesi ile Şehirlerarası Otobüs Terminali ayrıca Çevre Yolu Arası Bağlantı Yolu Projesi”nin ikinci etabı kapsamında 559 milyon liralık yatırımla inşa ediliyor. Çift tüp tünelin uzunluğu 2,5 kilometre olacak ayrıca 2 gidiş – 2 geliş olmak üzere toplam dört şeritte hizmet verecek. Tünelin yüksekliği 7,5 metre, genişliği ise 10,6 metre olarak planlandı. Tünel inşaatı ile birlikte projenin üçüncü ayrıca dördüncü etaplarında yer alan iki alt geçit, 4 menfez, 4 kavşak, 1 üst geçit ayrıca duvar imalatları da yapılacak.
İzmir Büyükşehir Belediyesi Buca Onat Caddesi ile Şehirlerarası Otobüs Terminali ayrıca Çevre Yolu Arası Bağlantı Yolu Yapılması Birinci Etap ikmal işi kapsamında 2 viyadük, 2 alt geçit ayrıca 1 üst geçit inşaatını tamamladı. Bağlantı yolları, aydınlatması yapılarak önümüzdeki aylarda kullanıma açılacak. Viyadük ayrıca alt geçitlerin hizmete girmesi ile birlikte Bornova ayrıca terminal önündeki araç trafiği rahatlayacak.
Şehir trafiğine girmeden otogara ulaşılacak
7,1 kilometrelik güzergah 35 metre genişliğinde 3 geliş 3 gidiş toplam 6 şerit bölünmüş yol ile 2,5 kilometrelik çift tüp tünelden oluşuyor. Tünel ayrıca viyadük projesi ile Çamlık, Mehtap, İsmetpaşa, Ufuk, Ferahlı, Ulubatlı, Mehmet Akif, Saygı, Atamer, Çınartepe, Merkez, Zafer, Birlik, Koşukavak, Çamkule, Meriç, Yeşilova ayrıca Karacaoğlan mahalleleri aşılarak Bornova Kemalpaşa Caddesi’nden otogara bağlantı sağlanacak. Homeros Bulvarı ayrıca Onat Caddesi üzerinden İzmir’in en uzun tünelini geçen araçlar otogar ayrıca çevre yoluna ulaşabilecek.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar: - sosyal içerik platformu - ETSY Blog - uygulama fikirleri - vize başvurusu