tarımenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3451
EURO
35,1132
ALTIN
2.307,40
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
21°C
İstanbul
21°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Başkan Soyer Brüksel’de İzmir’in gıda stratejilerini anlatacak

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Avrupa kentlerini bir araya getiren bu yılın en büyük etkinliği 20. Avrupa Bölgeler ayrıca Şehirler …

Başkan Soyer Brüksel’de İzmir’in gıda stratejilerini anlatacak
09.10.2022 11:26
0
A+
A-

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Avrupa kentlerini bir araya getiren bu yılın en büyük etkinliği 20. Avrupa Bölgeler ayrıca Şehirler Haftası için yarın Brüksel’e gidiyor. Avrupa kentlerinin gıda uygulamalarına yön verecek 10-13 Ekim tarihleri arasındaki etkinlikte Başkan Tunç Soyer, İzmir’deki gıda stratejilerini anlatacak.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı ayrıca Sosyal Demokrat Belediyeler Derneği (SODEM) Başkanı Tunç Soyer, Avrupa Bölgeler Komitesi ayrıca Avrupa Komisyonu tarafınca düzenlenen “20. Avrupa Bölgeler ayrıca Şehirler Haftası” kapsamında Belçika’nın başkenti Brüksel’e gidiyor. Başkan Tunç Soyer, Avrupa Birliği kentlerinin gıda uygulamalarına yön verecek politika ayrıca uygulamaların belirleneceği etkinlikte, İzmir’de Başka Bir Tarım Mümkün vizyonuyla oluşturulan gıda stratejilerini anlatacak. Küçük üreticiyi desteklerken tüketiciyi de sağlıklı ayrıca ekonomik gıdayla buluşturmayı hedefleyen, kuraklık ayrıca yoksullukla mücadele üzerine temellenen İzmir Tarımı stratejisi bir kez daha Avrupa’nın gündemine yerleşecek. Başkan Soyer’e SODEM Yönetim Kurulu Üyesi Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara, Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay ayrıca Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel de eşlik ediyor.

Çocuklar için kentsel-kırsal gıda stratejileri
Başkan Soyer, 11 Ekim’de “Avrupa Bölgeler ayrıca Şehirler Haftası 20’nci Yıldönümü Üst Düzey Oturumu’nda “Dirençli Bölgeler İçin Tarladan Sofraya Gıda Tedariki” başlıklı oturumda konuşacak. Avrupa Bölgeler Komitesi ayrıca ICLEI Sürdürülebilir Kentler Birliği’nin ortaklaşa düzenlediği oturumda “Çocuklar İçin Bölgeye Özgü Gıda Eğitimi ile Kentsel-Kırsal Gıda Stratejilerinin Uygulanması” özelinde konuşacak Başkan Soyer, Brüksel’de üst düzey temaslarda bulunacak ayrıca Avrupa’nın yerel idarecileriyle işbirliği olanaklarını değerlendirecek. Soyer, Avrupa Bölgeler Komitesi Başkanı Vasco Alv??es Cordeiro ile de görüşecek.

Üst düzey oturum
Başkan Soyer’in katılacağı üst düzey oturumun açılış konuşmasını Avrupa Bölgeler Komitesi Doğal Kaynaklar Komisyonu Birim Başkanı Serafino Nardi yapacak. Oturumda Başkan Soyer ile Avrupa Parlamenteri, Çiftlikten Sofraya Stratejisi ayrıca AB Okul Gıda Programı Raportörü Sarah Wiener ile Avrupa Bölgeler Komitesi Üyesi, İtalya Güney Tirol Bölgesi Başkanı Arno Kompatscher de konuşacak.

“Çevreyi Korumak: Yerel Topluluklar Harekete Geçiyor”
Avrupa Bölgeler ayrıca Şehirler Haftası, Sınır Ötesi ayrıca Bölgesel İşbirliği kapsamında Avrupa Komisyonu ile Avrupa Bölgeler Komitesi tarafınca her yıl Brüksel’de düzenleniyor. Etkinlik yerel ayrıca kentsel gelişim projelerinin uygulanması, iklim krizi, COVID-19 gibi küresel problemlere çözümler bulunması, AB işbirliği olanaklarından yararlanılması gibi konularda karşılıklı deneyimlerin aktarıldığı bir platform görevi görüyor. 2021’de 590’dan fazla partner ayrıca 18 bin katılımcının bulunduğu etkinlik, bu yıl “Çevreyi Korumak: Yerel Topluluklar Harekete Geçiyor” ana başlığı altında yapılıyor. Etkinliğin alt temaları ise “Yeşil Dönüşüm”, “Bölgesel Bütünlük”, “Dijital Dönüşüm” ayrıca “Gençliğin Güçlendirilmesi” olarak belirlendi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar: - sosyal içerik platformu - ETSY Blog - uygulama fikirleri - vize başvurusu