tarımenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3835
EURO
35,0525
ALTIN
2.326,19
BIST
9.098,30
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Parçalı Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
18°C

Başkan Soyer: Barışa beraberce sımsıkı sarılmalıyız

Balkanlılar Halk Dansları ayrıca Kültür Festivali başladı İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği 16. Balkanlılar Halk Dansları ayrıca …

Başkan Soyer: Barışa beraberce sımsıkı sarılmalıyız
23.09.2022 21:51
0
A+
A-

Balkanlılar Halk Dansları ayrıca Kültür Festivali başladı

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği 16. Balkanlılar Halk Dansları ayrıca Kültür Festivali renkli görüntülerle başladı. Cumhuriyet Meydanı’ndaki açılış töreninde konuşan Başkan Soyer, “Birbirimize güç vermek, ortak akla ayrıca vicdana her zamankinden de fazla tutunmak mecburiyetindeyiz. Hele ki savaş rüzgarlarının şiddetlendiği bu siyasal iklimde barışa hep beraber sımsıkı sarılmalıyız” dedi.

Mustafa Kemal Atatürk’ün öncülüğünde ilk kez 1935’te düzenlenen Balkanlılar Halk Dansları ayrıca Kültür Festivali Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen tören ayrıca kortej yürüyüşü ile başladı. Atatürk’ün “Yurtta barış, dünyada barış” sözünün ardından Balkan kardeşliğini pekiştirmek amacıyla başlatılan ayrıca bu yıl 16’ıncısı düzenlenen festivalin açılış törenine ev sahibi İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, 24, 25 ayrıca 26. Dönem İzmir Milletvekili Musa Çam, Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, başkonsoloslar, Balkan derneklerinin temsilcileri ayrıca İzmirliler katıldı.

Soyer: Amaç Atamız’dan yadigar bu eşsiz kültür mirasına sahip çıkmak
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Görkemli bir şekilde bu festivali yapmamızın iki temel nedeni var; birincisi Atamızdan bizlere yadigar bu eşsiz kültür mirasına sahip çıkmak, ikincisi ise ondan aldığımız ilhamla dünya barışına ses vermek. Kültür, bir şehrin ayrıca toplumun ruhunu, özünü oluşturuyor. Kültür, barışın yeşermesi ayrıca dostluğun güçlenmesi için siyasi, diplomatik ayrıca ekonomik ilişkilerin çok ötesinde bir bağ kurulmasını sağlıyor. İnsanlığın son yıllarda yaşadığı iklim krizi ayrıca pandemi gibi iki büyük felaketin etkilerini hep birlikte yaşıyoruz. Hiçbirimiz bu felaketlerin olumsuz sonuçlarından azade değiliz. Bu nedenle birbirimize güç vermek, ortak akla ayrıca vicdana her zamankinden de fazla tutunmak mecburiyetindeyiz. Hele ki savaş rüzgarlarının şiddetlendiği bu siyasal iklimde barışa hep beraber sımsıkı sarılmalıyız. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün başlattığı bu festival, Balkan ayrıca dünya halkları arasında barışı tesis etmek için atılan en evrensel adımlardan biridir. Temelleri 86 yıl önce atılan bu festivale on beş yıl süreyle İzmir’in sahip çıkması ise bir tesadüf değildir… İzmir’in Balkan Festivali, dünyanın en büyük Balkanlı nüfusuna sahip şehirlerinden olan İzmir’imizin cumhuriyete, barışa ayrıca özgürlüğe sevdalı insanlarının eseridir” dedi.

Kente neşe getirecek
İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi Balkan Masası Sorumlusu Atilla Baysak ise “4 gün sürecek olan bu festivalin kentimize renk ayrıca neşe getirmesini, dostluk getirmesini diliyorum. Anne ayrıca babaların üzülmediği, çocukların ağlamadığı, huzur içinde bir dünya diliyorum” diye konuştu.

Açılış konuşmalarının ardından Başkan Soyer ayrıca beraberindeki heyet, kortej yürüyüşüne katıldı. Müzik eşliğinde yapılan ayrıca halk dansları topluluklarının yerel kıyafetleri ile katıldığı korteje yurttaşlar da alkışlarla eşlik etti. Kortej Kültürpark Lozan kapısında son buldu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar: - sosyal içerik platformu - ETSY Blog - uygulama fikirleri - vize başvurusu